Adv. & Stuff

O casă modestă, câteva legume în grădină și un șezlong la umbră

By | 17.04.2018 | 3 Comments

house in the woods

Am ajuns într-un punct al vieții în care nu mai pun preț pe lucrurile pe care mi le doresc și, în același timp, mai sunt doar foarte puține pe care de fapt mi le doresc. O viață simplă e o viață frumoasă. Indiferent de cifra salarială vreau să vin acasă la un cămin mic, indiferent că-i vorba de casă sau apartament. Deși, dacă ar fi să aleg, aș alege o casă. O căsuță mică mică și o mână de pământ unde să-mi pot cultiva singură câteva legume și unde să fie loc și de un șezlong (nu pentru a mă carameliza în zilele toride de vară, ci mai degrabă pentru a sta lejer la umbră în frumoasele zile de primăvară în care ajung acasă mai devreme și am timp de-o carte și un Hugo).

Parcă văd deja tabloul… Căsuța super mică să aibă la parter doar un spațiu deschis și o baie, iar mansarda să fie amenajată pe post de dormitor / cameră pentru odihnă. Există multe idei pe net pentru amenajarea mansardei și sigur aș găsi niște soluții care să se plieze pe ideea mea de simplitate și non-opulență. Cred că all-white ar fi cea mai simpatică variantă. O bază a patului din paleți care să fie vopsiți și ei în alb (spray-urile alea pentru auto fac minuni în astfel de proiecte), un birou și vreo două dulapuri. Iar asta ar trebui să ajungă. Fără covoare și alte chestii inutile. Ok, să zicem că marea aroganță ar fi să accept niște lămpi pentru a încălzi locul cu lumină din mai multe părți ale încăperii. Și câteva lumânări parfumate, cuz I really have a thing for this kind of stuff.

Casa propriu-zisă, adică parterul, ar avea intrarea direct într-un spațiu deschis care să fie pe post de hol, sufragerie și bucătărie – toate la un loc. Ceva cât se poate de modest, oarecum strictul necesar. O masă mică în zona bucătăriei, niște blaturi dintr-un material antibacterian (cuarț, să zicem că asta ar fi singura fiță din toată încăperea), o canapea comfortabilă și ieftină și câteva fotolii colorate. Niște lămpi simpatice și aici, pentru că iubesc lumina, iar astea ar cam trebui să ajungă. Aș face un pic de research înainte și pentru amenajare bucătărie, că nu se știe cum găsesc o idee super practică.

Iar undeva prin zonă, din tot open-space-ul de care am vorbit (cel pe post de hol & bucătărie & sufragerie), ar trebui să fie o ușă către baie. Ei bine, asta-i o încăpere care trebuie să fie la anumite standarde.

Per total, câțiva zeci de metri pătrați ar trebui să fie suficienți pentru mica locuință.

Nu mă mai atașez de ceva vreme de lucruri, ba chiar mă obosesc dacă le consider a fi inutile ori în număr prea mare. În ultimii doi ani am aruncat atât de multe chestii din casă încât mă mir că încă mai am lucruri în jurul meu. Am învățat, în sfârșit, să nu mă mai atașez de lucruri (cel puțin nu de toate, căci mi-am păstrat mania pentru încălțăminte sport).

*Photo by Mikel Ibarluzea on Unsplash

3 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  18/04/2018

  Nici eu nu as vrea o casa mare. Să stau toata ziua sa fac curat in ea si sa fac credit la banca s-o pot intretine? 3 camere sunt mai mult decat suficiente. Gradina nu concep sa lipseasca. Nici pe asta nu o vreau mare, ca eu sunt cam puturoasa si ma tem ca nu m-as descurca sa ma ocup de o suprafata prea mare. Sezlong nu vreau ca eu as prefera un leagan din ala pe terasa, ca in filmele americane.

 • Reply

  Flori

  18/04/2018

  Si eu visez la o căsuță…cand eram mai tinara, nu as fi conceput sa stau la “tara”…in timp, viziunea s-a schimbat. As mai adauga o terasă din lemn in fata casei si un leagăn si multe flori….🏡

  • Reply

   Ioana Radu

   19/04/2018

   Daaa ♥, ar fi ideale cât mai multe flori și o terasă.

Leave a Reply