Diverse

O să avem un pufos patruped

By | 21.12.2015 | 2 Comments

A avea un animăluţ de companie înseamnă ceva mai mult decât a te juca cu el, a-i da mâncare şi a îl mângâia de drag cam toată ziua. De-a lungul anilor am avut mai multe pisici şi, la un moment dat, câţiva hamsteri. Pe toţi i-am iubit foarte mult, dar hamsterii au dezavantajul că se sting din viaţă destul de repede, trăind maxim 3 ani. Iar dorul de ei este infinit… Aşa că pe viitor mă gândesc să revin din nou la pisici. Totodată, le sunt recunoscătoare oamenilor care au deschis petshop-uri, mai ales dacă au şi versiune online a magazinelor.

Ca să fiu sinceră, cred că cele mai utile sunt farmaciile online combinate cu petshop. Astfel, dacă ai nevoie de Enteroguard pentru căţeluş, pisică sau alte animale de companie, poţi să adaugi în coş şi o jucărie de ronţăit sau de rostogolit prin casă. Eventual şi nişte hrană. Eu sunt o iubitoare de pisici şi mă tem uneori să nu cumva să ajung precum femeile care strâng vreo 10 pisici într-un apartament. Cel mai mult am avut 5. Deocamdată niciuna, pentru că nu locuiesc la mine acasă. Dar nu cred că o să mai am totuşi aşa de multe. Când mă mut, îmi cumpăr una şi o iubesc cât 10 ♥

Ştiu deja că îi pot cumpăra unei pisici coşuleţ de dormit, iar ea să vrea să doarmă în continuare în pat. Sau jucării cu care să nu se joace. Dar mai ştiu şi faptul că pisicile sunt la fel de mofturoase ca oamenii, ceea ce înseamnă că trebuie să-i iau jucării în funcţie de personalitate, la fel şi coşuleţul pentru dormit şi alte accesorii. Sunt familiarizată cu site-ul MobilePet, aşa că n-o să fie greu să decid care sunt lucrurile potrivite pentru viitoarea inimioară patrupedă.

Un animal de companie este uneori precum un copil. Nu poţi să-i cumperi jucării înainte să-l cunoşti, că rişti să le lase într-un colţ şi să nu le folosească niciodată. E ca atunci când eram mică şi primeam păpuşi… iar eu mă jucam de fapt doar cu maşinuţe. Ştiu cum sunt animalele de companie (de obicei seamănă cu stăpânii). De aceea mă uit constant pe net să văd care sunt noutăţile pentru pisici. Un stăpân informat şi iubitor este un stăpân al unui animăluţ fericit.

Voi aveţi căţei sau pisici? Ce jucării le plac cel mai mult? În afară de cele clasice precum încălţămintea care pare să fie cea mai interesantă chestie de ronţăit pentru câini, şi globuleţele, rotunde şi sclipicioase de iau ochii pisoilor de pretutindeni.

kitty

2 Comments

 • Reply

  Luciana

  03/01/2016

  Am stat o vreme în gazdă la o femeie cu două pisici și un câine. Și m-am îndrăgostit de pisicuțe. Mi-am promis că atunci când o să am casa mea, o să-mi iau o pisicuță. O tomberoneză, din aia de care primești de la adăpost, sterilizată și vaccinată.
  Sfatul meu, după jumate de an cu un motan afectuos și o pisicuță dilie: lasă le Pet Shop, cumpără în primul rând huse la canapele. Au și ele gusturi și își înfug ghearele în ce ai mai frumos și mai prețios prin casă. În timp ce jucăria de zgâriat rămâne intactă. Să ne prezinți Stăpâna, când o găsești, OK?

  • Reply

   Ioana Radu

   03/01/2016

   Am avut mai multe pisici si stiu ca se “ataseaza” de mobilier, in special de canapele si scaunele din bucatarie. Intre timp s-au intamplat niste chestii, deocamdata nu mai am niciuna. Nici nu mai stau la mine acasa, deci mai am un pic de asteptat pana o sa-mi iau din nou o Stapana (ca bine zici) :))
   Cu siguranta o prezint lumii intregi 😀

Leave a Reply