Oamenii gay sunt oameni normali!

Tocmai am citit un grozav articol de-al lui Lucian Mândruţă (“Scrisoare către gay“) şi mi-am zis că cel mai bine ar fi să răspund aici, pe blog, printr-o postare.

ioanaradu punct comRăzboiul acesta al înclinaţiilor sexuale este al nu-ştiu-câtelea-motiv pentru care oamenii se urăsc între ei şi pentru care se aruncă cu pietre. De ce este atât de greu să acceptăm că nu toţi oamenii sunt la fel? De ce încă mai există (Doamne, şi câţi sunt!) oameni încuiaţi pentru care normalitatea se traduce şi se reduce drastic la descrierea propriei persoane? Normalitatea este adesea îngrădită…

Nu am înţeles niciodată incapacitatea asta – de a-i arăta pe alţii cu degetul doar pentru că au alte înclinaţii sexuale. S-au născut aşa! Nu au ales! Asta nu ştie multă lume (sau nu vrea să ştie). Că oamenii ăia în care se tot aruncă cu pietre pur şi simplu s-au născut să fie atraşi de oameni de acelaşi sex, aşa cum noi (majoritatea) ne-am născut să fim atraşi de sexul opus.

Şi ca sa punem “problema” altfel, cel mai simplu este aşa: Dacă majoritatea ar fi fost constituită din gay iar heterosexualii ar fi fost o minoritate… Să se ridice în picioare cel care crede că ar fi fost normal ca lumea să arunce cu pietre în el doar pentru că nu este gay! Să se ridice şi să accepte să fie umilit şi respins de părinţi şi de societate! Ei, parcă altfel se vede din perspectiva asta!

Eu am un prieten gay şi este un OM extraordinar!
(puteţi posta şi voi aceste câteva cuvinte, măcar pe reţelele de socializare, pentru a vă arăta sprijinul)

Vă îmbrăţişez pe toţi cei care aţi citit aceste rânduri şi sper să fim cu toţii mai înţelegători. Pentru că putem!

5 comments on “Oamenii gay sunt oameni normali!”

 1. alternativ says:

  Și dacă nu se nășteau gay, ci alegeau să devină (să admitem că era posibil), ar fi fost un motiv de hăituire și stigmatizare? http://bit.ly/1utWjkR

  1. Ioana Radu says:

   Nu. Pentru că fiecare este liber să aleagă pentru el. Ce vrea să fie, cum şi cât… sunt deciziile fiecărui individ în parte.

 2. Andreea says:

  Eu am vazut prea multe lucruri si asta mi a dat luciditatea pentru a înțelege.
  Nu există nimic in lumea asta care să ne dea dreptul sa judecam, oricare ar fi situația. Însă, dacă nu se păstrează un minim de decență in orice relație interumană, lucrurile pot degenera.Si așa cum persoanele despre care vorbim doresc respect pentru felul lor de a fi, tot astfel si cei din jurul lor merită a fi respectați pentru ceea ce sunt, fără a li se încălca dreptul la replica, dacă asta înseamnă doar o pură parere si nu aduce injurii.

 3. tu ai dreptate. principial, este vorba de o taină, căreia habotnicii, i-ar spune că a fost voia Domnului. În fond, ce vină au gemenii siamezi? Ce vină are Măruţă, că este un infatuat limitat? Ai citit articolele lui incriminatoare asupra yoga? Băiatul, probabil puţin complexat, vrea să iasă în evidenţă. Nu cred că este cazul popilor care nu vorsă slujească înmormântarea unui sinucigaş. Altă formă de inepţie spirituală.
  Nu sunt medic, dar cred că problema este mult mai profundă Este anatomo-fiziologică . Deviez puţin şi mă întreb :oare autoraşul respectiv a auzit despre consultaţia prin tuşeu rectal pentru depistarea adenomului de prostată, şi precauţiile pe care le iau medicii? Cred că nu, şi îi recomand să se mai instruiască, înainte de a o face pe interesantul. Ce crede despre fobia personală de boală? Pentru asta să fie ridiculizat sau ostracizat?
  Altul este cred aspectul în cazul abordat. Teribilismul abordat în societate, care frizează noncivilitatea. Pe mine unul, m-ar deranja să văd , în loc de doi tineri ,fată şi băiat, sărutându-se decent, să asist la actul respectiv a doi gay. Puţină pudoare, decenţă, nu strică nimănui! Felicitări pentru material!
  Onu

  1. alternativ says:

   Nu înțeleg de ce mulțumești, pentru că n-ai înțeles absolut nimic din el. Dar absolut nimic!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>