În timp ce urmăream serialul Silicon Valley mi-am dat seama cu adevărat cât de mult contează să avem fișierele cele mai importante pe cloud. Dar chestia este că printre aceste fișiere care contează cel mai mult pentru noi… se numără și câteva programe de prin laptop sau telefon, programe pe care le putem pierde dacă într-o zi crapă soft-ul laptop-ului sau dacă telefonul ne este furat. Drama apare atunci când vorbim de programul de facturare. Viața de antreprenor în România nu-i chiar floare la ureche, astfel că un program de facturare care să funcționeze pe cloud, în vremuri în care dispozitivele noastre se strică tot mai des, este un program de facturare pe care ne putem baza fără să ne facem griji referitoare la segmentele software și hardware ale propriilor noastre dispozitive.
De curând mi-am făcut cont pe Oblio.eu pentru a încerca programul lor de facturare, fiind gratuit în primul an pentru orice utilizator. Astfel am avut ocazia să apreciez dacă și cât de prietenoasă este platforma Oblio.eu, dar mai ales care sunt acele detalii care diferențiază acest program de facturare de altele de pe piață.
Impresii despre prima interacțiune cu acest program de facturare? Interfața este concepută atât de bine încât a-mi face contul pe Oblio.eu a fost floare la ureche. Fiecare chestie are sensul ei, iar site-ul a fost programat astfel încât să fie ușor pentru mine, ca utilizator. Pot spune că e atât de ușor încât poate fi folosit și de utilizatori care nu sunt tocmai în relații bune cu tehnologia. Crearea propriu-zisă a contului pe site-ul Oblio.eu are câteva câmpuri obligatorii, date referitoare la forma juridică de organizare a afacerii. După completarea câmpurilor respective platforma oferă posibilitatea emiterii unei facturi de probă. Inițial nu eram sigură dacă vreau să văd factura de probă, eu fiind hotărâtă să testez în mod real Oblio. Dar, până la urmă, mi-am zis că n-am nimic de pierdut dacă dau câteva click-uri și emit o factură de probă.
În tot acest proces de emitere a unei facturi de probă și totodată de familiarizare cu platforma Oblio, am descoperit că pot personaliza factura și că nu e deloc complicat. Deci nu știu cine a lucrat la site-ul acesta, dar merită toate laudele. În viața mea n-am testat o platformă care să fie atât de ușor de folosit și totodată care să ofere atât de multe opțiuni. Revenind la partea de personalizare a facturii, aici am la dispoziție două modele de factură și fiecare dintre ele, la rândul ei, poate fi personalizată cu anumite culori. Sunt 8 variante de culori disponibile pentru fiecare model, dintre care eu am ales albastru. Ambele modele de factură, cu albastru, arată astfel:
Verificând platforma am mai descoperit și faptul că pot fi adăugați mai mulți utilizatori aceluiași cont. Când e vorba de PFA, II și IF să zicem că n-ar fi așa mare stres și că se poate ocupa de facturi o singură persoană. Dar în cazul unei societăți precum SNC, SCS, SA, SCA sau SRL… lucrurile sunt ceva mai complicate și poate fi nevoie de mai multe persoane care să se ocupe de facturare. În fond, angajații intră și ei în concediu, astfel că tot e nevoie de altcineva care să emită facturile în timpul acesta, când oamenii de bază nu sunt disponibili. Partea frumoasă cu platforma Oblio este că totul e ușor, inclusiv un detaliu ca acesta, de adăugare a mai multor utilizatori aceluiași cont.
Meniul utilizatorului din cadrul acestui program de facturare este clar și facilitează experiența per total. Practic totul e la îndemână și e așa de bine organizat încât nu pare complicat. Aici e cheia unui program bun de fapt. Să aibă multe opțiuni, dar organizarea să fie atât de bună încât programul să nu pară greoi, ci utilizatorul să simtă că e ușor de folosit.
Partea mea favorită sunt rapoartele. Există o secțiune întreagă în meniu dedicată rapoartelor, toate acestea fiind împărțite în 4 categorii clare. Există inclusiv rapoarte de vânzări inteligente care ne ajută să vindem mai mult. Cam cât de tare e chestia asta? 😀
Fiind gratuit pentru un an de zile, recomand să-l încercați și voi. Avantajul cel mai mare al unui program de facturare care funcționează pe cloud este că poate fi accesat de oriunde. În cazul meu, cu PFA, uneori lucrez și în vacanțe, dar nu iau laptopul de muncă la mine (fiind prea mare), ci un notebook mic. Astfel, pot accesa și de pe notebook programul de facturare Oblio, din orice colț al lumii aș fi. Sau de pe orice alt dispozitiv, chiar nu contează.
După testarea platformei Oblio, dacă o să vă placă la fel de mult cum îmi place mie, nu vă faceți griji în privința banilor. Practic nu o să vă chelească de bani dacă vreți să-l folosiți și după terminarea perioadei gratuite de un an. Prețul este de 29 euro/an și e nelimitat de convenabil, oferind: posibilitatea de a emite un număr nelimitat de facturi, adăugarea unui număr nelimitat de firme și adăugarea unui număr nelimitat de utilizatori. Fiind deja utilizator al acestui program de facturare, am primit pe e-mail informația că în maxim 2 luni va fi lansat și serviciul Oblio Stocuri, care va fi oferit gratuit împreună cu Oblio Facturare. Practic primul an e gratuit pentru ambele, iar apoi prețul este de 29 euro/an. Chiar dacă adaugă un nou serviciu în platformă, prețul rămâne neschimbat. Scopul lor cred că este să le ofere clienților lor actuali cât mai multe beneficii, iar potențialilor clienți ai platformei să le dea un motiv în plus să opteze pentru Oblio. Pe mine m-au câștigat de partea lor (și cred că se simte asta).
Felicitari pentru blog ! Recomand Oblio cu drag, este un program foarte usor de folosit plus ca ma ajuta faptul ca il pot accesa oricand ! Tineti-o tot asa !
Multumesc mult! Si ma bucur ca si alte persoane sunt la fel de multumite de Oblio ^_^.