Orice companie trebuie să fie profitabilă. Acesta e scopul ei principal, pe lângă acela de a aduce pe piaţă diferite servicii şi produse. Dacă o societate nu înregistrează profit, ea nu îşi poate continua activitatea.
Managerii marilor companii şi micii antreprenori trebuie să-şi investească toate resursele în crearea unor produse şi a unor servicii care să satisfacă nevoile şi dorinţele consumatorilor. Un client mulţumit de un anumit produs îl va cumpăra şi a doua oară, însă pentru a ajunge să-l încerce trebuie să afle mai întâi de existenţa lui.
Cum reuşeşti să le transmiţi persoanelor care pot fi interesate de activitatea companiei tale informaţiile care să le convingă să-ţi cumpere produsele sau să-ţi încerce serviciile? Tehnicile de direct marketing pot fi soluţia, pentru că îţi permit să trimiţi consumatorilor care fac parte din publicul tău ţintă informaţii de interes pentru ei.
Decizia de achiziţie nu se face spontan, de către oricine şi sub efectul impulsului de moment, decât pentru anumite produse. Altele sunt cumpărate doar de către un anumit segment al populaţiei, care poate fi delimitat în funcţie de o serie de criterii demografice şi de altă natură. Cum ajungi la aceşti oameni de receptivitatea cărora depinde creşterea vânzărilor şi a cifrei tale de afaceri? Prin tehnici eficiente de direct marketing, adică prin campanii de email marketing, campanii de marketing prin voce, campanii de SMS marketing şi campanii de marketing prin fax.
În domeniul direct marketingului, de succesul unui mesaj este răspunzător atât conţinutul acestuia, cât şi folosirea unei baze de date cât mai extinse. O listă cu firme poate fi folosită cu success de profesioniştii din diferite domenii de activitate, de departamentele de vânzări şi de marketing ale companiilor, de departamentele financiare sau de agenţiile de publicitate. O astfel de bază de date firme va conţine atât datele de contact ale unor potenţiali parteneri, clienţi, furnizori sau colaboratori, precum şi alte informaţii juridice şi economico-financiare.
Multe dintre brandurile cunoscute şi-au promovat produsele foarte bine prin creearea de concursuri. Un exemplu este şi Delma…..Concursurile şi promoţiile atrag cumpărătorii să încerce produsul. Este o părere personală.
Da, dar sunt si multe branduri care nu stiu sa-si targeteze aceste concursuri. Si in loc sa fie vizibile pentru 100.000 de persoane, ajung sa fie like-uite si distribuite doar de 2.000-3.000. Analiza datelor are un scop bine definit, acela de a ajuta firmele, fie ele mici sau mari, sa realizeze campaniile cu cap, in functie de publicul tinta. De exemplu, daca un producator de margarina face reclama la un produs pentru imbunatatirea functiilor inimii si se adreseaza publicului gresit, vanzarile nu ar fi la fel daca s-ar adresa publicului care este interesat de acest factor. Direct marketing-ul are scopul de a directiona reclamele catre persoanele potrivite.