Women's World

Organizarea online a nunții – mai ușor, mai fun, mai rapid!

By | 30.10.2018 | 4 Comments

Organizarea nunții pare sunshine & rainbows din exterior, ca un vals romantic printre flori alese cu dragoste. În realitate, însă, organizarea nunții e un haos, un roller coaster al nervilor și răbdării, al căutării persoanelor potrivite pentru fiecare serviciu în parte și, nu în ultimul rând, al încadrării în bugetul stabilit. Îmi dau chiar eu cuvântul că n-am știut cât e de complicat până să mă apuc să fac liste și listuțe, să contactez zeci de fotografi și videografi pentru a solicita oferte, să caut firmele potrivite pentru aranjamente florale, să merg să văd săli de evenimente ș.a.m.d. Norocul nostru, al celor care traversăm acest prezent agitat și ne dorim nunți ca în povești, constă în faptul că există chestii menite să ne ușureze munca și să ne înjumătățească stresul aferent stabilirii fiecărui detaliu în parte, așa cum este platforma gratuită FunPlan.ro. Aceștia își merită chiar și numele, scopul lor fiind acela de a face planificarea cât mai ușoară, mai fun și mai rapidă.

organizarea nunții

În ce constă organizarea online a nunții?

Dacă organizarea nunții în mod normal înseamnă multă alergătură, mult timp și multă bătaie de cap, varianta online ne scutește de mare parte din chestiunile acestea. Concret, nu mai este nevoie să mergem să discutăm cu 10 fotografi și videografi pentru a le vedea portofoliile și pentru a cere o ofertă de preț (unde adesea prețurile pachetelor nu sunt clar stabilite și nici nu au o mapă online de prezentare sau un site), nu mai este nevoie nici să căutăm noi pe internet firme care realizează aranjamente florale pentru nunți, nu mai trebuie nici să facem brainstorming pentru a ne da seama ce alte locații de evenimente există în București în afară de cele pe care le știm deja… De ce? Pentru că FunPlan.ro are o bază de date destul de generoasă cu locații, fotografi, videografi, formații, DJ, cofetării, cabine foto, aranjamente florale, limuzine, somelieri și multe altele. În afară de locațiile premium la care mi-au sclipit ochii, am văzut că prin intermediul lor poate fi trimisă cerere și către Irina Rimes dacă o vrem la nunta noastră 😀 . Cam cât de tare e chestia asta?

Cum organizăm online nunta?

Organizarea nunții în era digitală e floare la ureche. Platforma FunPlan.ro este gratuită și ușor de folosit, scopul ei fiind acela de a eficientiza întregul proces de organizare a unui eveniment atât de important. Trebuie doar să intrăm pe pagina lor și să selectăm numărul de persoane și perioada în care ne dorim să avem nunta (aproximativ, de exemplu între 15 august și 7 septembrie). La pasul 2 trebuie să selectăm furnizorii pe care ni-i dorim, de exemplu locația Domeniul Stirbey, formația Jukebox & Bella Santiago, fotograf Gabriel Samson, limuzină Chrysler sau limuzină de epocă Excalibur de la Prestige Limousine ș.a.m.d. După ce ne-am ales furnizorii pentru fiecare chestie în parte, pasul 3 constă în a-i adăuga în coș. Exact așa, la fel de simplu ca la shopping online, chestie la care ne pricepem de minune 😀 . Iar la pasul 4 trebuie doar să dăm un click pentru a finaliza alegerile și a trimite cererea de ofertă. Astfel, întreaga configurație a nunții este trimisă către furnizorii pe care noi i-am selectat, iar fiecare dintre aceștia urmează să ne contacteze.

Și mai departe?

Mai departe ne relaxăm. Deschidem o sticlă de vin și ne uităm la un film alături de jumătatea noastră. Nu e nevoie să ne batem capul cu liste și listuțe cu locații, formații, DJ, fotografi… să le căutăm site-urile de prezentare, listele de prețuri și datele de contact, iar apoi să ne chinuim să dăm de ei. Am rezolvat totul cu doar câteva click-uri pe FunPlan.ro, iar furnizorii aleși de noi ne vor contacta cu ofertele de preț. Asta e magia prezentului, că putem valorifica timpul liber în moduri mult mai frumoase, existând platforme gratuite care să ne ajute cu organizarea nunții.

Singurul detaliu complicat ar fi faptul că FunPlan.ro se adresează deocamdată mirilor care își doresc să facă nunta în București, însă pe viitor probabil se vor extinde.

Cheers! Pentru ca nunțile noastre să fie zilele de poveste la care ne-am gândit ani la rând!

4 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  31/10/2018

  Ioana, mi se pare mie sau tu scrii tot mai des despre nunti? Pregatesti ceva?
  Mie mi-e frica de tot ce inseamna organizare, cu atat mai mult cu cat este vorba de o nunta, un eveniment de mare amploare, cu multi invitati si multe lucruri de pus la punct: locatie, muzica, decoratiuni, flori, meniu, tort, invitatii, confirmari… mare bataie de cap. Ma bucur ca ti-ai gasit ajutoare.

  • Reply

   Ioana Radu

   16/11/2018

   Pregatesc, pregatesc… Mare zarva e cu chestia asta :D, nu credeam cand imi povesteau prietenele.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  06/11/2018

  deci asta mi se pare o super idee! chit ca eu am trecut de etapa asta. si sa dea naiba, a fost chiar complicat! nu de alta, dar cand te ocupi tu singur de toate… te taie toate transpiratiile. mai ales cand ajungi in seara nuntii si vezi ca nu sunt organizate mesele conform a ceea ce ai cerut tu. misto, nu? offf, dar trec toate!

  • Reply

   Ioana Radu

   27/12/2018

   Oh, imi pare rau sa aud ca ai trecut prin asta. Eu traiesc cu speranta ca lucrurile vor fi ok. 😀

Leave a Reply