Orice detaliu contează, de la modul în care vorbeşti până la cartea de vizită

Oamenii care-i privesc din exterior pe aceia care lucrează în mediul online au impresia că este atât de simplu să faci asta, că poţi sta în pijamale toată ziua (dacă ai PFA, SRL, II sau altă formă de organizare juridică, astfel încât să-ţi poţi desfăşura activitatea oricum, oricând şi de oriunde), că nu contează cum arăţi când ieşi din casă, cum vorbeşti şi ce vorbeşti. Pe scurt, ei cred că mai toate job-urile din online ar avea avantajul că nu contează imaginea ta, ci doar ceea ce produci, munca pe care o depui. Lucrurile nu sunt chiar atât de simple ca la prima vedere. Poate nu degeaba se spune că aparenţele înşală. De exemplu, ca om al online-ului, ştiu că fiecare detaliu contează. Ştiu că atunci când ai grijă de tine e mult mai uşor să vinzi ceea ce faci. Atunci când vorbeşti frumos şi, mai ales, când ai grijă ce vorbeşti şi ce nu vorbeşti, potenţialii colaboratori te pot trece pe „lista bună”. De altfel, şi cartea de vizită contează, fie ea doar o bucată de carton imprimat. Se mai folosesc cărţi de vizită? Şi de ce contează? Da, se mai folosesc. De multe ori, când mergem la conferinţe sau alte tipuri de evenimente care au legătură cu munca, la recepţie ne luăm ecusonul şi lăsăm cartea de vizită. Ulterior suntem sau nu contactaţi pentru diverse colaborări, proiecte, parteneriate ş.a.m.d. Cartea de vizită, în situaţia dată, contează mult. Indiferent că alegi o firmă de cărţi de vizită online sau un butic de la tine din oraş care se ocupă cu aşa ceva, e bine să ai cărţi de vizită.

girl business card carti de vizita

Un aspect important de ţinut minte este calitatea. Indiferent de ceea ce faci, că eşti realizator de content SEO, marketing online sau ambele, că eşti web designer sau ai o firmă de hosting, important este să oferi calitate. Şi iau tot exemplul de mai sus, cel despre cărţi de vizită, că tot am văzut că e subiect la modă în perioada asta. Nu îţi faci cărţi de vizită ieftine doar pentru că ai auzit/citit că trebuie să ai aşa ceva. Îţi faci cărţi de vizită care să bifeze anumite stadarde de calitate, căci bucăţelele alea de foi cartonate sunt cele care vorbesc despre tine atunci când cineva are un bol plin de cărţi de vizită. Pe cât de mici sunt aceste obiecte, pe atât de însemnate, ca orice alt lucru mărunt al afacerii tale. Dacă omul vede o carte de vizită ieftină, cu defecte de printare, culori şterse, font neadecvat/neserios, el îşi face o impresie pe baza acesteia şi s-ar putea să nu fii contactat de teamă ca nu cumva munca ta să fie precum cartea de vizită pe care ai lăsat-o la recepţie. Nu face nimic cu jumătate de măsură! Dacă nu ştii un centru de printare care să îţi facă nişte cărţi de vizită de calitate, apelează cu încredere la firme de pe internet, caută o zi întreagă „cărţi de vizită online” pe Google sau alt motor de căutare şi alege-ţi cea mai potrivită firmă. O sugestie ar fi HeadPrint.ro, însă te las să găseşti câte rezultate vrei tu pe Google şi să alegi ceea ce ţi se potriveşte cel mai bine.

business cards carti de vizita

Ştii de ce am scris în titlu că orice detaliu contează, de la modul în care vorbeşti până la cartea de vizită? Pentru că poţi să vorbeşti frumos, dar să ai cartea de vizită “sloppy”, neadecvată, iar neconcordanţa dintre cele două aspecte poate fi o barieră când e vorba de potenţiale noi contracte. Aşadar, atenţie şi la micul cartonaş, să nu cumva să fie roşu şi să te trezeşti că stai pe bancă ;) .

2 comments on “Orice detaliu contează, de la modul în care vorbeşti până la cartea de vizită”

  1. ce poate fi mai nasol decat sa fii furnizor de produse sau de servicii, sa iti ceara cineva numarul de telefon si sa i-l scrii pe o bucata de hartie rupta dintr-o agenda? Nu conteaza ca vinzi diamante sau repari frigidere. Cartea de vizita inseamna profesionalism.

  2. Delia says:

    Oh, da! cate dispute am avut cu clientii pe tema asta, multi considerau inutila cartea de vizita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>