Diverse

Panouri electrice și sisteme de automatizare pentru afacerea ta

By | 23.12.2019 | 2 Comments

A început să-mi placă tot mai mult mediul de afaceri și mai ales modalitățile prin care firmele mici și mijlocii se pot dezvolta, astfel că anul acesta am decis să fac master pe specializarea Marketing din cadrul Facultății de Științe Economice. Șapte ani au trecut de când am finalizat studiile de licență, dar, pentru că lucrez deja de vreo 5 ani în marketing, mi-am dorit să am și o bază teoretică solidă, astfel încât să pot fi pregătită pe deplin în acest domeniu. Am făcut o pasiune din munca mea și am colaborat în toți anii aceștia cu sute de firme mici, medii și chiar firme mari la nivel internațional. Sfaturile pe care vreau să le notez azi pe blog, din zona de business, se îndreaptă către segmentul electric. Fie că e vorba de primii pași în zona de afaceri, fie că e vorba de dezvoltarea unui firme deja existente, sunt implicate automat în ecuație panouri electrice și/sau sisteme de automatizare.

panouri electrice

Primii pași ai unei firme sau dezvoltarea unei afaceri deja existente

Orice punct de lucru al unei firme trebuie să dispună de un tablou (panou) electric la care să fie conectate toate prizele, întrerupătoarele și eventual și alte chestii. În funcție de cât de multe aparate urmează să funcționeze cu electricitate se proiectează instalația. Aspectele acestea, chiar dacă par mărunte la prima vedere, contează mult.

Și cum exemplele sunt bine primite în orice material teoretic, aici putem spune că un spațiu comercial în care a funcționat o firmă de asigurări nu poate fi închiriat ulterior pentru un salon de înfrumusețare fără posibila modificare a schemei electrice. De ce? Pentru că supraîncălzirea produsă de toate prizele din salon poate duce la sărirea siguranțelor. Astfel, stilistele rămân cu uscătoarele, plăcile și alte aparate electrice în mână, pe întuneric, provocând și un disconfort clientelor. De aceea este bine ca o firmă, fie că e la început de drum sau dorește să se dezvolte și să se mute într-un spațiu mai mare, să ia în calcul adaptarea instalației de alimentare cu energie electrică în funcție de necesitățile business-ului.

Pentru astfel de proiecte alegeți o firma autorizata ANRE, care să se ocupe corespunzător de tot, de la proiectare, execuție, montare și punerea în funcțiune, până la oferirea de garanție și servicii de mentenanță.

Automatizări electrice

Când e vorba de automatizări trecem cumva la un alt nivel. Vorbim aici de sisteme electrice care sunt realizate astfel încât să funcționeze automat, la simpla apăsare a unui buton sau, dacă e vorba de mașini mai complicate, la stabilirea parametrilor pe un anumit display în funcție de comanda dorită. Există multe fabrici în România care au implementat sisteme automatizate pentru diferite segmente de activitate, de exemplu pentru producție, pentru asamblare, pentru ambalare și chiar și pentru ridicarea produselor din punctul A și transportarea lor în punctul B (ba chiar prietenul meu lucrează ca tehnician mentenanță la o firmă cu astfel de automatizari electrice, deci cumva sunt în temă pe subiectul acesta și mi se pare chiar foarte interesant, de viitor).

Cum anume pot fi de folos automatizările electrice pentru firmele care nu sunt încă suficient de dezvoltate încât bugetul să le permită investiții mari? Ei bine, automatizările electrice nu se rezumă numai la roboți și mașini mari pentru producție, asamblare, ambalare și alte activități. Automatizare electrică este și o poartă care se deschide și se închide la simpla apăsare a unui buton. Orice idee de automatizare electrică pe care un antreprenor o are pentru firma sa și care consideră că i-ar scădea în timp unele costuri, i-ar câștiga timp, i-ar eficientiza și crește randamentul proceselor și/sau i-ar maximiza profitul, o firmă specializată pe așa ceva o poate pune în aplicare. Cei de la Electrotehnics cu asta se ocupă, cu tot ceea ce ține de automatizări electrice, reușind să pună cu succes în aplicare planurile antreprenorilor de mai bine de 10 ani.

2 Comments

 • Reply

  Magda

  03/01/2020

  Excelent site-ul. Multumesc pentru recomandare!

  • Reply

   Ioana Radu

   19/01/2020

   Cu mare drag!

Leave a Reply