Women's World

Păr frumos și sănătos? Herbagen are două produse pe bază de keratină!

By | 16.11.2017 | 3 Comments

Pentru mine este o bucurie atunci când sunt complimentată pentru părul meu. Ținând cont de faptul că e decolorat destul de mult, de la un șaten închis până la blond platinat, e mare lucru faptul că părul meu e moale și are un luciu frumos. Sunt momente în care diferite persoane se uită la părul meu și le văd în priviri că apreciază faptul că arată bine, dar se gândesc totodată că sigur e aspru. Nu este, motiv pentru care uneori le invit pe doamne sau domnișoare să pună mâna pe el și să se convingă de faptul că se poate să avem un păr frumos chiar și atunci când este decolorat. Care este secretul? În afara faptului că beau foarte multă apă (e importantă hidratarea în păstrarea frumuseții părului), am grijă să investesc în produse foarte bune. În 95% din cazuri optez pentru produse profesionale pentru păr. Folosesc șampon, mască de păr, ser/ulei/lapte pentru protecție termică înainte de uscarea cu feohnul, iar uneori puțină ceară pe vârfuri și pentru potolirea firelor rebele. Și cam atât. Doar 3 produse folosesc în mod constant, ceara fiind o chestie la care apelez ocazional.

Și restul de 5%? Ei bine, restul de 5% sunt produse pentru păr pe care le descopăr pe rafturile din farmacii, pe internet sau chiar prin supermarketuri. Unele au ambalajul frumos, altele au reclamă bună și… hop, le-am făcut loc în coșul de cumpărături. Da, există și produse neprofesionale care ajută părul să fie mai frumos și mai sănătos în vremurile astea pline de poluare și temperaturi extreme. Herbagen este unul dintre brand-urile care au câteva produse bune dedicate îngrijirii părului. Cel mai recent am aflat de două produse de-ale lor care, admit, chiar mă tentează: șampon cu biokeratină și loțiune reparatoare cu biokeratină.

sampon biokeratina Herbagen si lotiune reparatoare biokeratina Herbagen

De keratină cred că știe deja toată lumea că este un ingredient minune în ceea ce privește îngrijirea părului. Dar ce știm cu adevărat despre ea? Într-un comunicat de presă pe care l-am primit de curând și care conține și informații despre Keratină e notat că ea “este o proteină fibroasă din care părul este compus. Atunci când părul este coafat în exces și expus la factorii externi (soare, apă sărată, vopsire), particularitățile keratinei dispar, astfel încât părul devine lipsit de vitalitate și dificil de aranjat. Keratina conține aminoacizi bogați în sulf, metionină și cistină, care fac firele de păr mai rezistente.
Dacă vrei să ai un păr sănătos și să-i asiguri o protecție pe temen lung, ia în calcul folosirea consecventă a unor produse special dedicate acestui tip de îngrijire”
.

Din același material am aflat despre cele două produse pe bază de keratină de la Herbagen, adică șamponul și loțiunea reparatoare, că au proprietăți nutritive și restructurante. Căutându-le pe net am descoperit că prețul șamponului este de 12 lei (250 ml) și prețul loțiunii reparatoare este de 13 lei (100 ml). Folosite împreună ele oferă mai multe beneficii decât dacă ar fi folosite separat, teorie care se aplică și în cazul altor produse. E bine ca atunci când folosim 2-3 produse pentru păr, măcar două dintre ele să fie din aceeași gamă a unui brand, adică să nu amestecăm prea multe brand-uri și prea multe produse diferite, părul fiind indus în eroare. Așadar șamponul cu biokeratină de la Herbagen, care are un pH apropiat de cel al pielii, face echipă bună cu loțiunea reparatoare cu biokeratină Herbagen. Aceste produse, sincer, pe mine chiar mă tentează să le încerc. Poate o să mai aștept însă să mai termin din produsele pe care le folosesc în prezent.

Sper că acest material v-a fost util acelora dintre voi care sunteți interesate de îngrijirea podoabei capilare, iar dacă ajungeți să încercați șamponul și loțiunea reparatoare cu biokeratină înaintea mea, vă aștept cu drag cu impresii despre ele.

Cheers!

3 Comments

 • Reply

  Dragomir Cristina

  16/11/2017

  la produsele pentru par inca nu am ajuns, dar am descoperit un gel de dus pentru igiena intima de la Herbagen care-mi place foarte mult. Deja am pus ochii si pe niste creme de fata de la ei si, daca tu zici ca produsele astea pe baza de keratina sunt bune, poate le pun si pe ele pe lista mea de dorinte.

  • Reply

   Ioana Radu

   16/11/2017

   Produsele cu keratina chiar fac minuni pentru parul meu (decolorat fiind). Prin urmare cred ca dau rezultate pentru toate tipurile de par 😀 .

 • Reply

  Diana Ion

  17/11/2017

  Eu am probleme cu caderea parului in ultima perioada de timp, mai ales dupa ce am nascut si a doua printesica si dupa 2 ani de alaptare…am incercat foarte multe produse pentru par, diferite masti facute in casa de mine cu produse luate de la plafar. Am descoperit cateva produse care m-au ajutat, iar de keratina am fost foarte multumita!

Leave a Reply