Adv. & Stuff

Părerea mea despre blogdetehnologie.ro

By | 15.05.2015 | 3 Comments

keyboard it&cMezinul din portofoliul agenţiei Kooperativa 2.0 vrea atenţie, ca oricare alt nou membru al unei familii. Şi dacă el o cere, eu de ce să nu i-o ofer? Mai ales că-i vorba de o nişă care mă pasionează. Prea multă ceaţă în jur? :))

Îl cheamă „Blog de Tehnologie” şi parcă mai ieri făcea primii paşi în tumultoasa blogosferă. O colorează, nu cu markere fosforescente sau creioane cerate, ci cu picanterii din domeniul IT, care mai de care mai tentante. Aţi văzut că de cele mai multe ori ăştia mici găsesc tot felul de trucuri să-ţi atragă atenţia. Blogdetehnologie.ro este pregătit serios să detroneze cele mai bune site-uri din domeniu.

Îmi place foarte mult meniul din partea de sus a paginii. Are preview pentru fiecare categorie, astfel încât nu e nevoie să dai click pentru a vedea ce se află acolo. Te lasă să tragi cu ochiul la content, te momeşte :D. O fi el nou pe piaţă dar e şmecher. Dacă tot sunt la partea de meniu, cred că acoperă aproape toate ariile de interes: Gadget, IT&C, Ştiinţă, Tehnică, Blog. I-aş adăuga, totuşi, o secţiune de „How to” – tutoriale şi tot felul de trucuri din domeniul codurilor (html, php ş.a.m.d.). Când mă gândesc la bloguri de tehnologie, cred că ăsta-i motivul principal pentru care le vizitez şi sunt foarte multe căutări pe google pe aceste teme (deci e o categorie cu potenţial bun pentru trafic).

În ceea ce priveşte restul paginii, să zicem că aş face header-ul o idee mai mic, măcar în aşa fel încăt să fie vizibil primul rând de articole de sub el. Nu e o chestie de care să mă împiedic, arată foarte bine şi aşa cum este acum. But… just sayin’.
casca bluetooth
Favicon-ul e grozav! Normal că l-am văzut, detaliile astea mărunte sunt primele pe care pun ochii atunci când vizitez un site/blog. Apreciez, totodată, şi nuanţa de albastru folosită pentru temă. Îmi place că nu e ţipătoare şi nici omniprezentă (folosindu-se un alt albastru pentru articolele de sub header). Sunt de părere că o nuanţă, oricât de frumoasă ar fi ea, nu trebuie folosită abuziv pe toată pagina. Deci thumbs up şi la partea asta!

Pentru meniul din dreapta sunt un pic geloasă, admit. Mi-ar plăcea ceva de genu’ şi la mine, un fel de 3în1: Populare/Recente/Comentarii. De obicei când intru pe site-uri şi văd chestiile astea înşirate… le evit! Apreciez atunci când sunt organizate cu cap (precum în cazul de faţă – blogdetehnologie.ro).

În concluzie, la cât de bine organizat este, sunt de părere că blogul merită toată atenţia.
Dacă ar fi să-i dau o notă… i-aş da 9. Pentru perfecţiune recomand o nouă categorie dedicată tutorialelor de programare şi nu numai.

_DSC0300

3 Comments

Leave a Reply