Women's World

Parfumul e o poveste

By | 10.06.2019 | 2 Comments

Ce e parfumul? Serios vorbind, ce este parfumul? Dincolo de formula chimică după care e realizat, dincolo de notele olfactive, dincolo de preț, de brand și de cum se împletește cu pH-ul pielii fiecăruia dintre noi… ce este parfumul? Vi s-a întâmplat să întoarceți capul după cineva, vrăjiți fiind de aroma pe care o lasă în urmă? Vi s-a întâmplat să nu vă săturați de modul în care e învăluită o anumită persoană cu un parfum? Ca și cum parfumul în sine ar fi o haină pe care o poartă și care din punct de vedere vizual ar avea toate atributele necesare să vă atragă.

În viziunea mea, parfumul e o poveste. Una pe care o scriem în fiecare zi. Una cu dragoste, cu război, cu liniște și cu energie deopotrivă. Pentru că fiecare poveste bună are câte puțin din fiecare, pentru echilibru. Spre bucuria noastră, a oamenilor, căci pentru noi au fost concepute aceste produse care să ne ia uneori mințile d.p.d.v. olfactiv, un parfum miroase diferit de la o persoană la alta (grație pH-ului pielii).

Și dacă tot e vorba de povești care diferă de la o persoană la alta, o să las mai jos câteva parfumuri care cred eu că au scris povești frumoase de-a lungul timpului și încă mai au puterea să o facă, fie pentru că sunt mix-uri aparte de note marine, fructate sau florale (acestea trei fiind preferatele mele), fie pentru că le-am simțit o dată sau de mai multe ori la alte persoane și m-au vrăjit (oricât de poetic ar suna cuvântul ăsta, chiar e cel potrivit).

acqua di gioia light blue eau intense la vie est belle

Acqua di Gioia de la Armani pentru mine rămâne unul dintre cele mai grozave parfumuri fresh, poate chiar în topul listei. Povestea pe care o spune este o plimbare pe plajă, dimineața, când singurul zgomot este cel al valurilor. E urmat îndeaproape în topul preferințelor de Light Blue Eau Intense de la Dolce & Gabbana, care are și el note de lămâie, iasomie și cedru, la fel ca primul parfum menționat, însă e un mix ceva mai bogat, având și note de piersică și mosc. Poate că spune tot o poveste la malul mării, dar sigur ținuta e una elegantă și undeva în apropiere vă așteaptă o ambarcațiune și o sticlă de șampanie. La vie est belle, de la Lancome, spune însă o poveste complet diferită de primele două. Emană feminitate și putere, două caracteristici pe care rar le găsim împreună, fiind în multe cazuri ori una ori cealaltă. Povestea? Vă las pe voi să o scrieți…

paradiso assoluto mod noir olympea

Acestea trei nu-s atât de mult parfumuri pe cât sunt bijuterii. Le iubesc în ciuda faptului că nu se încadrează în categoriile olfactive pe care le aleg de obicei. Nu sunt deloc marine, ci se află la polul opus – pasionale, misterioase, extravagante. Pe primul, Paradiso Assoluto de la Cavalli, am avut norocul să-l descopăr sub formă de mostră cu pulverizator în plasa de cumpărături de la Sephora. N-am crezut că pot să iubesc atât de mult un parfum care e “out of my comfort zone”. Spune o poveste cu rochii de bal, la ceas de seară, o poveste pe care fiecare fată ar trebui să o trăiască cel puțin o dată în viață. Al doilea, Mod Noir-ul semnat Marc Jacobs, un mix modern și îndrăzneț, este îndrăgit în mare parte datorită gardeniei, una dintre notele olfactive care se simt cel mai bine. O rochie midi, alb-ivory, o pereche de espadrile glam… și o conversație frumoasă alături de *insert his name here* 😉 . Olympea de la Paco Rabanne, pe de altă parte, e în mod clar povestea unei persoane pentru care fiecare secundă contează și care poate fura oricând sărutul pe care și-l dorește.

Pentru voi ce parfumuri spun povești? Și care sunt, de fapt, acele povești frumoase din spatele lor? ♥

2 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  10/06/2019

  Eu nu am parfumuri atât de scumpe dai ai dreptate fiecare are povestea lui.

 • Reply

  Roman Nicoleta Ana Maria

  10/06/2019

  Fiecare parfum are povestea lui,demult am vazut filmul Parfumierul,m a impresionat foarte mult!

Leave a Reply