Review produse & servicii

PellAmar Cosmetics – armonia dintre sănătate și frumusețe

By | 23.05.2018 | 8 Comments

Admit încă din primele rânduri că am descoperit cu emoție 7 produse PellAmar și o să vezi imediat de ce spun asta. Deși de-a lungul anilor mi-am cumpărat o mulțime de produse și am ajuns în punctul în care am deja un exfoliant favorit pentru ten, un șampon preferat și o mască de față preferată… asta nu mă împiedică să încerc și alte produse din aceste categorii. Sunt conștientă de faptul că vremurile se schimbă constant și că avem nevoie de produse care să țină pasul cu aceste schimbări. Nivelul de poluare nu mai este cel de acum 10 ani, cantitatea de stres este și ea cu mult mai mare… iar ăștia-s doar doi dintre factorii care-și pun amprenta asupra sănătății și asupra frumuseții, motiv pentru care trebuie să fim deschise în a încerca și alte produse de îngrijire față de cele cărora le suntem deja fidele de ani de zile. Așa ajungem, de fapt, să descoperim produse care să ne mulțumească tot mai mult așteptările din prezent. Așa am ajuns eu, de curând, să-mi dau o comandă pe site-ul PellAmar Cosmetics.

PellAmar Cosmetics este un brand românesc construit pe convingerea că frumusețea nu este doar o mască, ci un echilibru care trebuie descoperit în mediul natural înconjurător. Fiecare produs PellAmar conține acea părticică din natură care să ne aducă revitalizarea de care avem nevoie, iar mixul de ingrediente să redea armonia dintre sănătate și frumusețe. Dar, în momentul acesta, cred că vrei să vezi produsele pe care mi le-am luat și să afli motivul fiecărei alegeri în parte 😀 .

review 7 produse PellAmar Cosmetics

Inițial, planul era să-mi iau câteva produse din gama Bioactive S Acne, gamă cu produse pentru ten acneic sau predispus la acnee / pentru ținerea sub control a tenului mixt – care-i o misiune destul de complicată. Până la urmă am adăugat în coș și o mască de față din gama Amino Power (ajută la prevenirea apariției ridurilor) și două produse pentru igiena orală (o să îți zic mai jos o chestie super interesantă despre ele).

Îți voi arăta fiecare produs în parte, menționând atât informații de bază cât și impresii după utilizare.

1.
Gel purificator PellAmar Cosmetics
(gama Bioactive S Acne)

Gel purificator PellAmar Cosmetics

Gel purificator PellAmar Cosmetics

Gel purificator PellAmar Cosmetics

Acest gel purificator vine într-un ambalaj frumos și destul de generos. Când am deschis coletul a fost primul produs care mi-a sărit în ochi, fiind un tub alb mat măricel. Adică mult mai mare față de gelurile de curățare cu care sunt obișnuită, având 250ml. Este potrivit pentru tenul gras și tenul mixt, substanțele bio active din compoziție eliberând porii și protejând împotriva formării punctelor negre și a comedoanelor. Gelul purificator are totodată și scopul de reglare a activității glandelor sebacee. Practic nu doar curăță excesul de sebum, ci acționează în profunzime, cu scopul de a regla problema.

Ce am observat după utilizare?
Acest gel purificator PellAmar Bioactive S Acne se masează pe tenul umed timp de vreo două minute, iar apoi se clătește cu apă călduță. Cu toată sinceritatea, eu n-am avut un gel de curățare mai bun până acum. Mi-a plăcut de când am pus puțin în palmă și am masat produsul pe fața umedă, având o consistență a unui gel gros și transparent. Dar nu asta e important, cât faptul că după utilizare tenul se simte imediat mai fin și porii sunt mai mici. După prima utilizare!!! Cam cât de tare e chestia asta? ♥

Produsul poate fi folosit atât dimineața, cât și seara. Eu însă m-am obișnuit să folosesc gel de curățare doar dimineața, iar seara să-mi curăț tenul cu șervețele demachiante și loțiune calmantă/tonică. E doar o chestie de-a mea, un fel de ritual de îngrijire.

Încă ceva ce mi-a plăcut foarte mult și e valabil pentru toate produsele PellAmar e faptul că există sigiliu care atestă că n-a deschis nimeni capacul niciunui produs. Pentru mine contează chestia asta, având în vedere că majoritatea produselor expiră în funcție de ziua în care au fost deschise (12 luni de la deschidere sau 24 de luni de la deschidere, cam astea sunt întâlnite cel mai des).

Să nu uit… Gelul purificator de la PellAmar Cosmetics nu conține parabeni și este non-comedogenic 😉 .

2.
Loțiune calmantă PellAmar Cosmetics
(gama Bioactive S Acne)

Loțiune calmantă PellAmar Cosmetics

Loțiune calmantă PellAmar Cosmetics

Loțiune calmantă PellAmar Cosmetics

Această loțiune calmantă este de fapt un produs de specialitate pentru îngrijirea zilnică a pielii mixte sau grase, predispuse la acnee. Ce mi-a atras mie atenția din descrierea produsului este că aplicarea cu regularitate îmbunătățește fermitatea și aspectul pielii, suplimentar față de faptul că luptă pentru combaterea eficientă a acneei și a excesului de sebum. Este un produs dermatocosmetic cu consisteță lichidă.

Ce am observat după utilizare?
Miroase puțin a argilă, ceea ce e firesc având în vedere că produsele PellAmar au la bază extras pur din nămol sapropelic. Curăță bine tenul, fără a fi un produs agresiv, lucru de apreciat când e vorba de loțiuni calmante/tonice.

Ce altceva îmi place la această loțiune calmantă PellAmar? Nu conține alcool și parabeni, iar ambalajul este extrem de interesant – un tub din sticlă cu pompiță pentru o dozare cât mai ușoară.

3.
Gel peeling PellAmar Cosmetics
(gama Bioactive S Acne)

Gel peeling PellAmar Cosmetics

Gel peeling PellAmar Cosmetics

Gel peeling PellAmar Cosmetics

Iată un produs mic de data asta, gelul peeling de la PellAmar fiind un tub cu 15ml de produs, un amestec de alfa și beta hidroxiacizi care promite să dizolve pielea moartă, impuritățile, punctele negre și stratul superficial al epidermei, stimulând astfel regenerarea pielii. Este un produs de specialitate pentru îngrijirea pielii mixte sau grase. Pe lângă efectele sale benefice în lupta cu acneea, acest gel peeling este recomandat și în tratamente antiaging, reducând ridurile fine și estompând pigmentațiile. Practic ajută pielea să se regenereze prin activarea enzimelor de suprafață.

Ce am observat după utilizare?
Spre norocul meu, coletul a sosit chiar în perioada sensibilă a lunii, practic atunci când tenul meu curat face subit cunoștință cu coșurile… vreo 5-10 la număr. Coșuri mici și timide totuși, dar pe care evident că nu le îndrăgesc. Așa că sosirea coletului a fost la fix, gelul peeling fiind perfect de testat acum. Produsul se aplică pe tenul curat, evitând zona ochilor și gura, iar după 5 minute se clătește cu apă caldă. Eu am folosit și gel de curățare pentru a mă asigura că am îndepărtat cu brio tot produsul și odată cu el și impuritățile. După utilizarea acestui gel peeling pielea feței chiar se simte mai curată. Produsul e indicat de folosit de două ori pe săptămână, înainte de aplicarea măștii de față, astfel că îmi voi face un obicei din a-l folosi astfel.

Alte puncte bonus: nu conține parfum, nu conține alcool, nu conține alergeni, este non-comedogenic, fără coloranți și fără parabeni.

4.
Mască tratament pentru acnee PellAmar Cosmetics
(gama Bioactive S Acne)

Mască tratament pentru acnee PellAmar Cosmetics

Mască tratament pentru acnee PellAmar Cosmetics

Mască tratament pentru acnee PellAmar Cosmetics

Sunt o mare împătimită a măștilor pentru față. Cred că sunt produsele de îngrijire pe care le cumpăr cel mai des, având în vedere că îmi aplic mască de două ori pe săptămână (de regulă miercurea aplic mască pentru reglarea excesului de sebum și duminica aplic mască pentru îngrijire/anti-rid). Nu e de mirare că în acest colet am două măști pentru față ^_^. Prima, adică aceasta, este din gama produselor destinate îngrijirii tenului acneic – Bioactive S Acne. Are 50ml și vine ambalată la fel de frumos ca toate celelalte produse de mai sus. Această mască este de fapt un tratament intensiv cu extract din nămol PellAmar, bogat în aminoacizi, având rol de curățare și purificare în profunzime a porilor. Totodată, oferă și elasticitate și luminozitate pielii.

Ce am observat după utilizare?
Masca are un miros ușor medicamentos, ceea ce înseamnă că e un produs dermatocosmetic bine gândit pentru a corecta problemele cu acneea. Genul acesta de produse sunt recomandate uneori de dermatologi. După ce am stat 10-15 minute cu masca pe ten, am îndepărtat-o cu vreo 3 dischete demachiante, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. E evident că acționează, însă e nevoie de mai multe utilizări pentru a obține rezultate. Se folosește de două ori pe săptămână.

5.
Mască de față tratament intensiv PellAmar Cosmetics
(gama AminoPower)

Mască de față tratament intensiv PellAmar Cosmetics AminoPower

Mască de față tratament intensiv PellAmar Cosmetics AminoPower

Ca o adevărată împătimită a măștilor pentru față, iată că mi-am luat și una din gama AminoPower, o gamă PellAmar Cosmetics cu conținut bogat de săruri minerale – sursă importantă de energie pentru piele. Contribuie la refacerea, tonifierea şi elasticitatea ţesutului, prevenind apariţia ridurilor. În gama AminoPower există și creme pentru față, lapte demachiant, gel contur pentru ochi și loțiune tonică. Eu am optat însă doar pentru mască.

Ce am observat după utilizare?
Am stat tot 10-15 minute cu ea, iar apoi am îndepărtat-o cu ajutorul unor dischete demachiante din bumbac, conform indicațiilor de pe ambalaj. Dar, cum vechile obiceiuri mor greu, mi-am spălat apoi tenul și cu apă, să simt eu că e super curat. Masca aceasta mi-a plăcut chiar mai mult decât cea pentru acnee. Tenul chiar se simte tonifiat și cu o bună elasticitate. E grozav ce pot face produsele acestea!

6.
Pastă de dinți cu mentă – fără fluor
(gama Oral Care)

Pastă de dinți bio cu mentă – fără fluor

Pastă de dinți bio cu mentă – fără fluor

Pastă de dinți bio cu mentă – fără fluor

În mod evident nu mă gândeam că o să ajung să-mi iau și pastă de dinți, dar răsfoind site-ul PellAmar am observat o chestie… Nu știu cât de atenți sunt restul oamenilor când cumpără pastă de dinți, însă eu de câțiva ani mă tot uit la culoarea pătrățelului de la capătul tubului. Verde înseamnă că produsul e natural, albastru înseamnă… cel mai bine vedeți imaginea de mai jos 😀 :

semnificatia culorilor de pe spatele tubului de pasta de dinti

Încerc pe cât posibil să le evit pe cele cu micul pătrățel/dreptunghi roșu sau negru. Pasta de dinți de la PellAmar e cu albastru, deci e ok, a trecut testul cumpărătorilor mofturoși ca mine 😀 .

Pasta aceasta de dinți de la PellAmar Cosmetics este concepută cu scopul de a preveni sângerările gingivale și formarea tartrului dentar. Dacă te știi cu probleme ale gingiilor, merită să îi dai o șansă. Dintre cele două variante de pe site eu am ales sortimentul cu mentă.

Ce am observat după utilizare?
Pasta de dinți are o consistență mai groasă decât a pastelor cu care sunt eu obișnuită, fiind mai densă. Am putut să-mi dau seama de prima oară când am folosit-o că e mai blândă, adică se poate simți că nu e chimică și agresivă. Însă curăță bine și totodată are o aromă plăcută de mentă.

6.
Apă de gură – fără fluor
(gama Oral Care)

Apă de gură – fără fluor

Apă de gură – fără fluor

Apă de gură – fără fluor

Ok, admit, nu folosesc apă de gură chiar atât de des pe cât se recomandă, dar o folosesc din când în când și chiar simt diferența. Aceasta, de la PellAmar, am luat-o mai mult din curiozitate în privința gustului. Sunt extrem, dar extrem de mofturoasă la gustul produselor de acest fel. Cândva, într-un magazin, i-am spus unui domn să nu cumpere o apă de gură la care se tot uita, că mi-o cumpărasem eu de curând și avea un gust de care chiar nu-mi amintesc cu drag. I-am recomandat să se orienteze către altceva 😀 .

Apa de gură de la PellAmar ajută la regenerarea mucoasei bucale, fără efecte secundare nedorite. Previne apariţia cariilor, protejează cavitatea bucală şi consolidează smalţul dinţilor, oferind totodată și o respirație plăcută.

Ce am observat după utilizare?
Sunt două chestii care mă bucură foarte mult: 1. mă împac mai mult decât bine cu gustul, ceea ce e o raritate pentru mine când vine vorba de apă pentru igiena orală; 2. modul de dozare este extrem de practic, având un fel de capac atașat sticlei, iar eu apăs pe sticlă și apa de gură curge direct în capac/păhărel. Cred că e oficial cea mai bună apă de gură pe care am folosit-o vreodată ♥.

__________

Cam acestea sunt cele 7 produse PellAmar Cosmetics pe care le am și de care mă declar mulțumită. Chiar cred că merită să dai o șansă produselor din gama Bioactive S Acne dacă ai probleme cu acneea sau doar cu excesul de sebum. Totodată, pasta de dinți și apa de gură din gama Oral Care m-au surprins și ele în mod plăcut. Adică pasta eu am luat-o mai mult pentru că avea extracte bio în compoziție și a ajuns să-mi placă pentru mai mult de atât, iar apa de gură am vrut să o supun testului suprem al gustului – test trecut cu brio 😀 . Niște ațe dentare cred că o să-mi mai iau pe viitor de pe site-ul PellAmar, că au multe sortimente (inclusiv bandă dentară, care e muuuuult mai prietenoasă decât ața dentară clasică).

Sunt îndrăgostită de produsele pe care le-am descoperit și le recomand cu drag.

8 Comments

 • Reply

  Camelia Covaci

  25/05/2018

  In ultimele luni am incercat fel si fel de paste de dinti, diverse branduri. M-ai tentat si cu acestea de la PellAmar.
  Banda dentara inca nu am folosit si, sincer, nu am idee cum arata. Am mers pe varianta atei dentare, insa daca zici ca e mai confortabila banda…why not? Trebuie incercat.

  Faine produse ai pozat tu aici 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   28/05/2018

   Banda dentară e de fel mai plată decât ața dentară și, în cazul în care se agață în vreun colț de dinte, nu se “deșiră” (chestie pe care am pățit-o cu unele ațe dentare). În plus, banda are și avantajul de a ajunge în cele mai strâmte spații dintre dinți, fiind ideală chiar și pentru persoanele care au dinții strâmbi și cărora le este greu să folosească ață dentară clasică.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  25/05/2018

  gelul purficator si apa de gura am avut sansa sa le testez si eu acum ceva timp. Produsul de curatare nu l-am mai recumparat si nici nu mai stiu de ce. Apa de gura, in schimb, o folosesc si acum. Si mie imi place mult gustul ei. Nu este atat de tare si de dulce ca alte ape de gura dupa care simt nevoia sa beau o tona de apa.

  • Reply

   Ioana Radu

   28/05/2018

   Pentru mine gelul purificator e THE ONE! Imi place foarte mult cum am tenul de cand il folosesc. ^_^

 • Reply

  Bratu Gabriela

  31/05/2018

  banda dentara? what is thatttt??? am ramas in urma. stiam eu ceva cu patratelele alea colorate de pe pasta de dinti, dar nu mai tineam minte exact ce si cum!

  • Reply

   Ioana Radu

   04/06/2018

   Sa incerci banda dentara! Sunt slabe sanse sa te mai intorci la clasica ata dentara ^_^.

 • Reply

  Anamaria

  01/05/2019

  Folosesc mai multe produse Pell Amar si cred ca cea mai tare e crema Hidratanta antirid din gama Amino Power.
  E fantastica! Cel putin pentru tenul meu mixt, sensibil cu roseata si toate nebuniile, :)) .

  • Reply

   Ioana Radu

   07/05/2019

   Ma bucur sa aud ca si tie iti merge foarte bine Pell Amar 😀 .

Leave a Reply