Oricât de gangsta eşti sau oricât de casual e stilul tău, vine o vreme în care trebuie să ai în garderobă mai mult de un singur costum (adică cel vechi care e scos din şifonier doar la nunţi şi botezuri). Vine o vreme în care vrei să te duci cu prietenii în localuri selecte, indiferent că e vorba de revelion, aniversarea unuia dintre ei sau doar o seară obişnuită de ieşit la un pahar de vorbă. Vine o vreme în care nu mai poţi merge în blugi tociţi la întâlnire. Vine o vreme în care, chiar dacă e greu să accepţi asta, ajungi la concluzia că ai nevoie de mai multe perechi de pantaloni bărbăteşti în garderobă. Dar câte perechi ar trebui să ai fără să cheltuieşti o avere şi să te asiguri totuşi că îi porţi? Iată mai jos un mic ghid despre cum să arăţi mereu bine la evenimente şi/sau ieşiri cu prietenii în locuri selecte.
1. Investeşte în două perechi de pantaloni care să îţi vină bine
Ştiu că ţi-e silă să alergi prin 30 de magazine cu articole pentru bărbaţi şi să probezi tot atâtea perechi de pantaloni. Ştiu că eşti tentat, când oboseşti, să spui “perechea asta e ok, hai că iau pantalonii ăştia că nu mai am chef să caut alţii”. Dar ajungi acasă şi constaţi că ţi-ai luat nişte pantaloni care nu se potrivesc tipului tău de corp sau nu prea îţi place culoarea lor şi te-ntrebi de ce naiba i-ai luat tocmai pe ăştia. Ai răbdare! Astea sunt cuvintele de bază când eşti în căutarea pantalonilor. Ai răbdare şi probează oricâte perechi e nevoie până când în sfârşit găseşti două perechi de pantaloni care să-ţi placă din toate punctele de vedere. Alege unii eleganţi şi unii care să meargă şi cu tricouri (pantaloni casual-eleganţi). Astfel bifezi o grămadă de combinaţii în ceea ce priveşte ţinutele pe care le vei purta.
2. Cumpără-ţi o curea clasică
O curea clasică, neagră sau maro (în funcţie de culorile pe care le porţi în general), este accesoriul care îţi va da un plus de stil şi pentru care vei primi câteva puncte bonus din partea oricărei reprezentante a sexului frumos. Mulţi bărbaţi optează pentru curele greşite. Ca să fii sigur că nu faci asta şi ca să nu investeşti în 10 curele (pentru a le putea combina cu fiecare cămaşă pe care o ai), alege una clasică. Găseşti câteva astfel de modele şi aici.
3. Ia-ţi câteva cămăşi în care să te simţi bine
Dacă nu-ţi plac cele scorţoase, nu-ţi iei scorţoase. Iar dacă nu-ţi plac cele moi, nu-ţi iei moi. E simplu. Nu e o regulă bătută în cuie despre care cămaşă e mai şmecheră. Însă e o regulă de bază faptul că trebuie să te simţi bine cu ceea ce porţi, aşa că alege câteva cămăşi în care să te simţi bine. Ai grijă şi la model şi mărime, să le alegi astfel încât să vină bine pe tine, nu să fie prea mici sau prea mari. Ia-ţi doar câteva cămăşi, 2 sau 3, dar care să vină atât de bine pe tine încât să le porţi de drag.
4. Atenţie la detalii
Nu cumpăra produse cu defecte şi nici produse din materiale sintetice. Indiferent că alegi ceva scump sau ceva ieftin, asigură-te că sunt lucrate bine şi că materialele sunt ok. Doar plănuieşti să te simţi bine în hainele astea şi să te bucuri din plin de evenimentele la care mergi. Şi, cine ştie, poate te duci singur, dar pleci în compania cuiva. Sau cu un număr de telefon în plus în agenda telefonului. Nu mai e un secret că femeile sunt atente la detalii şi apreciază bărbaţii care sunt pe aceeaşi lungime de undă în privinţa asta 😉 .
Tocmai ma uitam acum cateva saptamani, cand am fost la un eveniment, la curelele pe care le purtau unii domni. Tinutele per ansamblu erau cat de cat ok dar isi agatasera panatalonii de niste curele cu catarame metalice imense si cu ceva model in relief pe ele. Pur si simplu stricau toata imaginea. De ce nu or mai cumpara oamenii curele clasice si simt nevoia sa poarte chestiile alea?
Fiecare categorie de produs are cumparatorii ei. Cert este ca accesoriile clasice au o valoare aparte. Poate de aceea iubesc atat de mult si perlele cand e vorba de noi, reprezentantele sexului frumos.
Ar mai fi de mentionat si tipul de ceas pe care il porti cand esti imbracat la costum, am vazut destul de des barbati cu ceasuri total nepotrivite costumului!
Ar mai fi si asta. M-am gandit ca intra la categoria cu accesorii. Pentru mine ceasul este un must-have, sunt ani buni de cand am facut o pasiune pentru ceasuri si am deja o mica colectie 😀 .
Nu am purtat pana acum ceas decat o singura data, la un eveniment. Si mi s-a pus pata sa imi achizitionez si eu unul. Cred ca incep sa dezvolt si eu o placere pentru ceasuri, lucru care ma surprinde!
Cu siguranta e o pasiune interesanta 😉 . Chiar daca e mai costisitoare decat alte pasiuni, merita din plin. Si e pe termen lung. Adica nu se compara cu o pereche de adidasi pe care dam 500 de lei si se rup dupa 2-3 ani. Un ceas de 500 de lei tine mai mult de 10 ani. As putea da mai multe exemple aici, insa ai prins ideea. Se merita! 😀