Diverse

Perioada care a schimbat în bine unele obiceiuri

By | 23.05.2020 | 1 Comment

Statul în casă pe o perioadă atât de lungă de timp, practic fiind vorba de câteva luni, a schimbat unele obiceiuri ale fiecăruia dintre noi. Am notat câteva schimbări mai jos și indiferent dacă vă regăsiți la una dintre ele sau la mai multe, important e să apreciem că aceste schimbări sunt în bine, că ele sunt un pas înainte în evoluția noastră, perioada aceasta modelându-ne un pic și-n direcția potrivită, nu doar către gândurile mai mult sau mai puțin frumoase pe care le-am avut stând în izolare și privându-ne de o mulțime de plăceri din afara locuinței.

• spălatul mai des pe mâini

Unii poate se spală mai rar pe mâini pentru a face economie la apă, alții pentru că nu au fost educați să aibă acest obicei, alții pentru că li se pare inutilă spălarea mâinilor cu regularitate ș.a.m.d. Rolul meu nu este să judec comportamentul și motivele altor persoane de a ocoli igienizarea mâinilor, ci de a atrage atenția asupra celor care aveau de mult timp o relație acceptabilă cu acțiunea de spălare a mâinilor. Ei bine, aceștia din urmă, care obișnuiau să se spele pe mâini fie de 3 ori pe zi, fie de 13 ori, au ajuns cumva să folosească săpun mai des de atât. Și cred că e îmbucurător lucrul acesta, că a crescut nivelul de igienă a mâinilor în rândul unui anumit procent de persoane. Oricât de mică ar fi o astfel de creștere, ea există. Nu știu cum stau cifrele pe partea de vânzări în ce privește produsele de tip săpun lichid sau orice alt tip de săpun, dar sunt încrezătoare că au crescut un pic. E semn că ne pasă, că igiena e importantă pentru noi și cumva le dăm un exemplu bun și celor care poate obișnuiau să se spele pe mâini foarte rar.

sapun lichid paradise by vivian gray notino

• păstrarea distanței a devenit firească

Când locuiam în Suedia, respectarea spațiului personal era una dintre chestiile care îmi plăceau cel mai mult, faptul că fiecare își vedea de pătrățica lui. Chiar și în Stockholm, oricât de aglomerate ar fi fost spațiile pietonale uneori, oamenii reușeau să nu-i atingă pe alții , să respecte spațiul personal al fiecăruia și totul era natural. La noi, la instituirea stării de urgență, multora li s-a părut absurd să păstreze distanța, însă treptat lucrurile au intrat pe un făgaș al normalității, o normalitate mai bună decât cea de dinainte. Avem mai multă grijă, iar păstrarea distanței a devenit pe alocuri și la noi o chestiune de respect față de ceilalți și față de noi înșine deopotrivă. Good job! 😀

• igiena dentară a devenit și mai importantă

Faptul că au fost închise toate cabinetele dentare și au fost permise exclusiv intervențiile urgente i-a determinat pe unii oameni să fie mult mai atenți în ce privește igiena dentară. Personal am investit bani de-a lungul timpului și în periuță electrică, și în air flosser pentru igiena interdentară, iar pe lângă astea am și un pumn de ațe dentare – cât să pot avea și în baie, și în două genți, dar și de rezervă, să nu cumva să rămân fără :)). Mă uit la mine, așa pasionată cum sunt de igiena dentară, că de fel air flosser-ul nu îl foloseam zilnic, ci doar atunci când eram prea adormită să folosesc ața dentară. Ei bine, perioada în care au fost închise cabinetele mi-a schimbat cât de cât obiceiul, astfel că am devenit un pic disperată și folosesc soluțiile adiacente de igienă dentară mult mai des decât înainte.

igiena dentara ata dentara notino

• selectivitate crescută a persoanelor cu care împărțim timpul

În perioada de autoizolare ne-am dat seama că puține-s persoanele care ne lipsesc cu adevărat, cele pe care ne dorim să le revedem, să le strângem în brațe, să le oferim cadouri, să le împlinim dorințe, să le vedem zâmbind alături de noi. Și cred că sunt norocoasă că am două astfel de persoane în viața mea. Și totodată sunt norocoasă că am realizat cine merită timpul meu și cine nu.

Sper că sunteți bine după atâta timp petrecut în casă. Sau, dacă ați fost nevoiți să mergeți la serviciu, sper că ați făcut față noilor norme impuse. After all, important este că unii dintre noi încă avem un loc de muncă, pentru că sunt și oameni mai puțin norocoși în privința asta…

Eu cred că am trecut probabil cu toții prin situații mai grele de atât și că ceea ce se întâmplă în prezent este doar o etapă, una care are capacitatea de a ne modela un pic și în bine, așa cum reiese din cele punctate mai sus în articol.

Vă îmbrățișez!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    27/05/2020

    In această perioadă am învățat și eu cum sa apreciez mai mult ceea ce am.

Leave a Reply