Diverse

Am început să cercetez piața în privința irigatoarelor bucale

By | 11.08.2018 | 3 Comments

Mai nou mi se poate spune Sharon Spitz, cunoscută și după porecla Braceface din serialul animat cu același nume. Cei din generația mea, care au crescut cu aceste desene animate, știu că Sharon este o adolescentă cu aparat dentar care intră adesea în bucluc din cauza lui. Ei bine, eu adolescentă nu mai sunt de ceva vreme bună (din păcate 😀 ), dar am pus ban pe ban timp de câțiva ani și în sfârșit am reușit să îmi pun aparat dentar. Schimbarea aceasta n-a venit deloc singură, au contraire. Sunt o grămadă de sacrificii pe care a trebuit să le fac până în acest punct și multe altele de aici înainte, însă despre ele voi scrie pe larg în cadrul altor postări. Azi vreau să ne concentrăm împreună asupra unui dispozitiv ce mi-a fost recomandat atât de medicul meu stomatolog (specialist în chirurgie dento-alveolară), cât și de medicul ortodont (care se ocupă de aparatul meu dentar).

Philips Sonicare AirFloss Ultra

Deși știam ce este un irigator bucal, nu am simțit niciodată nevoia să-mi achiziționez un astfel de produs. M-am descurcat întotdeauna bine cu periuța de dinți și ața dentară (care e foarte importantă!), astfel că nu simțeam nevoia să investesc într-un irigator dedicat igienizării danturii. Practic, nici periuță de dinți electrică nu mi-am cumpărat vreodată, deși am cochetat și cu ideea aceasta, mai ales când am văzut modelele de aici care au pahar cu încărcare. Say whaaaat? Dar despre ele știu totuși de ceva vreme. Mai nou am început să cercetez piața irigatoarelor bucale. Cei doi medici mi-au recomandat două irigatoare diferite, evident rămânând la latitudinea mea pe care dintre aceste produse să-l aleg, ori chiar să mă îndrept spre altceva. Însă azi am avut drum cu prietenul meu printr-un magazin mare în care am dat la raft și de 3 irigatoare bucale, două dintre ele fiind chiar cele care mi-au fost recomandate. Unul costa 330 de lei, iar celălalt era 550 de lei la reducere. Având în vedere că mi-am pus de curând aparatul dentar, sunt cheală de bani, ba chiar au apărut și niște cheltuieli neprevăzute și am și niște datorii (de nevoie se întâmplă uneori să ne mai împrumutăm, din păcate).

Dar… Pe de o parte știu că există și oameni cu aparat dentar pe lumea asta care nu și-au cumpărat niciodată un irigator bucal și or fi bine merci în prezent. Pe de altă parte știu că sănătatea danturii e foarte importantă. Practic, de când cu aparatul, nu mai pot folosi ața dentară. Iar ața dentară este foarte importantă când vorbim de igiena danturii și chiar de sănătatea gingiilor, ajutând la prevenirea depunerilor de tartru în spațiile interdentare. Pentru că a trebuit să renunț la ața dentară și pentru că aparatul dentar mi se pare greu de curățat doar cu periuța de dinți, îmi doresc tare mult să strâng și mai mult cureaua și să reușesc cumva să-mi iau un irigator pentru dantură. După ce am văzut cele câteva modele în magazinul în care am ajuns azi, cel mai mult și mai mult mi-a plăcut Philips Sonicare AirFloss Ultra. Amândurora ne-a plăcut, gândindu-ne chiar că am putea avea capete separate și să folosim amândoi acest aparat. Financiar vorbind, nu e tocmai cea mai bună perioadă pentru investiții. Din punct de vedere al sănătății danturii și gingiilor, cu atât mai mult de când am aparatul dentar, I want this so sooo bad! Revin cu articol dacă când mi-l iau. Fingers crossed!

3 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  12/08/2018

  eu nu am aparat dentar dar dus bucal tot as vrea. Poate citesc si cei care imi cumpara cadouri. sunt unele super misto, nu-mi vin in cap acum modele sa le insir, dar sunt mai eficiente decat ata dentara pentru ca au presiune si patrund cumva si sub gingie, treaba pe care nu prea poti s-o faci cu ata dentara (sau nu pot eu). Cum ziceai si tu, altii or fi trait fara periute de dinti electrice si irigatoare bucale, dar nu aveau probleme si alimentatia noastra.

 • Reply

  Denisa

  14/08/2018

  De cativa ani buni de cand am “descoperit” periuta electrica, nu ma mai despart de ea. Irigatorul bucal nu l-am incercat, desi aud din ce in ce mai des de el si incepe sa imi stea gandul la el.

  • Reply

   Ioana Radu

   27/09/2018

   Mi-am luat de curand irigator si e super! Bucuroasa de investitie. Ma ajuta foarte mult, ca nu mai pot sa folosesc ata dentara de cand am aparat dentar. ^_^

Leave a Reply