Adv. & Stuff

Plănuim un weekend la Iaşi

By | 17.05.2017 | 4 Comments

Peste aproximativ 2 luni şi jumătate, adică la scurt timp după ce venim în România, plănuim să ajungem la Iaşi pentru două zile. Lucrurile sunt de fapt un pic mai complicate de atât. Mergem pentru că trebuie să ajung eu la o conferinţă la care nu pot lua parte pe skype, chestie care nu va dura foarte mult. Şi, dacă tot ajungem până acolo, am zis să stăm un weekend întreg şi să ne gândim din timp ce o să facem sau pe unde o să mergem. Eu nu sunt turistul tipic, el nici atât, însă aş vrea să aflu dacă este vreun loc pe care chiar nu ar trebui să-l ratez dacă tot ajung în acea zonă a ţării. Oficial o să fie prima mea vizită în zona Moldovei. N-am prea vizitat ţara noastră, you can blame me for that. Singurul lucru pe care-l ştiu în afară de conferinţă este că o să mergem până la Iaşi cu trenul, pentru că eu sunt adepta acestui mijloc de transport şi pentru că vreau să am o astfel de experienţă şi cu prietenul meu. Mi-a fost greu să-l conving să accepte trenul, însă am convenit asupra unui lucru, că la Iaşi o să închiriem o maşină pentru a ne deplasa dintr-un loc în altul, fără a depinde de mijloacele de transport în comun, dar şi pentru a ne putea bucura de vreo locaţie frumoasă de pe la marginea oraşului ori de pe undeva din judeţ. Pe segmentul acesta, de inchirieri masini Iasi, am primit deja o recomandare serioasa, insa in ceea ce priveste locurile frumoase din zonă încă n-am notat nimic. vacanta la Iasi

Desigur, e mult spus “locuri” frumoase, căci într-o zi şi jumătate n-o să putem face prea multe. Dar mi-ar plăcea să ştiu care ne sunt opţiunile de la oameni care au ajuns deja pe acolo sau, de ce nu, de la oameni care locuiesc în zona respectivă a ţării. Eu am aruncat şi un ochi pe Wikipedia, însă m-am plictisit destul de repede. Nu prea mai stau bine cu răbdarea de la o vreme, nu mai am chef să caut şi să sfârşesc prin a trage linie fără să am ceva concret notat. Şi… nu mare mi-ar fi mirarea dacă am pleca de la firma de inchirieri auto Iasi şi ne-am duce la o terasă să mâncăm ceva, iar apoi am parca fix la mall. Am auzit eu că Iaşiul are un mall frumos. Asta clar mi-a ajuns la urechi, mai mult însă nu ştiu :)). Prietenul meu zice că sunt o “moluscă”, adică persoană care frecventează mall-urile 😀 . Yup, I am!

inchirieri auto iasi

4 Comments

 • Reply

  Ela

  18/05/2017

  Am fost si eu de curand pentru prima oara la Iasi, mi-a placut mult.

  La Bojdeuca lui Ion Creanga iti recomand sa ajungi (si la Beraria care e destul de aproape de ea pentru o tigaie picanta si o bere inedita),

  la Biblioteca de la Universitatea din Iasi – Facultatea Tehnica care e in topurile celor mai frumoase bibilteci din lume,

  la Gradina lor Botanica care a fost prima din tara,

  si unde oricum cred ca o sa ajungi oricum, in spate la Castel unde e foarte frumos amenajat totul in stil frantuzesc.

  Un prieten de-al nostru din Iasi ne-a dus cu masina pe Bucium unde sunt niste dealuri frumoase, mai ales cand sunt inverzite, si cu vedere asupra intregului oras.

  O sa va ajute mult ca inchiriati masina. Nu e mic Iasiul si e bine ca o sa va puteti deplasa rapid.

  Pe tren luati la clasa I, va fi foarte liber fata de clasa a II-a si nu e mare diferenta de pret.

  • Reply

   Ioana Radu

   18/05/2017

   Gradina Botanica e genul de locatie de neratat pentru mine ♥. Multumesc mult mult pentru recomandari! Te imbartisez cu drag.

 • Reply

  Caietul Cristinei

  19/05/2017

  dar cum le-ai planificat tu pe toate! Ce sa va mai zic in cazul asta? Distractie placuta ca meritati si voi un weekend de plimbare si relaxare prin dulcele targ al Iesilor. Nu stiam ca esti asa comoda, de ai optat pentru inchierea unei masini, in schimb! Mi te-as fi imaginat mai degraba pe bicicleta.

  • Reply

   Ioana Radu

   19/05/2017

   Inchiriez si bicicleta, dar asta atunci cand stau mai mult timp intr-un anumit loc. Cand am doar doua zile la dispozitie prefer o masina, sa ne putem misca repede de colo-colo. Plus ca vara e ceva mai greu de umblat peste tot pe bicicleta, din cauza caldurii. Anul trecut, cand eram 40 si ceva de grade afara, era sa lesin dupa ce am pedalat vreo ora. De atunci m-am invatat minte cu bicicleta prin oras la ore la care soarele nu glumeste.

Leave a Reply