Planul de a merge la cursuri de limbi străine

cursuri limbi straine

Sunt un om hătărât și în general îmi plac oamenii la fel de hotărâți ca mine. Din când în când îmi stabilesc anumite priorități și mă concentrez asupra lor până când le fac să devină realitate, însă ceea ce e dincolo de latura organizatorică a lucrurilor se numește dorință și bucurie. Dorința de a mă dezvolta și de a investi în mine, știind că la finalul zilei eu sunt singura persoană asupra căreia am putere de decizie și singura care îmi voi fi alături până la sfârșitul zilelor. Așadar, se cade să optez pentru tot felul de cursuri, la fel cum în paralel am grijă să mănânc sănătos și să fac și sport. Da, chiar investesc destul de mult în mine, decizie pe care nu o regret nici măcar 1%. Și mă-ncearcă totodată și bucurie, știind că aflu tot felul de lucruri interesante și că datorită cunoștințelor și hărniciei pot face orice în viață. Unul dintre cele mai noi planuri este să merg la cursuri limbi străine în cadrul unui centru precum Centrul de meditații Capri. De mai bine de jumătate de an sunt înscrisă și la un curs de Publicitate prin corespondență, însă când e vorba de cursuri limbi străine îmi doresc o experiență clasică de studiu, cu un profesor și poate și alți elevi într-o sală de curs.

Centrul de meditații Capri oferă cursuri atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, iar pregătirea se face pe mai multe segmente. De exemplu, când e vorba de Engleză pentru copii, putem aduce în discuție meditații pentru diferite examene (testări naționale, bacalaureat, admitere la facultate), meditații pentru diferite concursuri și olimpiade ori meditații pentru copii de clasele II-IV. Când sunt mici copiii prind cel mai bine. Dar pot merge la cursuri limbi străine și dacă sunt ceva mai mari și au fost zăpăciți de sistemul de învățământ din școli, nereușind să fie de nota 10 la toate materiile (ceea ce pe de o parte mi se pare prea mult). Cei care nu s-au lipit de engleză până când au intrat la liceu sau la facultate… pot merge la cursuri limbi străine pentru a se împrieteni cu ea, fiind o limbă internațională, care ne ajută pe fiecare dintre noi mai devreme sau mai târziu.

Așa cum specificam la începutul celui de-al doilea paragraf, cursurile de limbi străine de la Centrul de meditații Capri nu se adresează doar copiilor, ci și adulților. Fie că vrem să mergem pentru obținerea unui atestat de limbă străină, fie pentru aprofundarea cunoștințelor într-o anumită limbă, fie pentru a învăța o altă limbă străină față de cele pe care le știm deja. Eu, de exemplu, stăpânesc suficient de bine engleza pentru a nu opta pentru ea, însă plănuiesc să merg la cursuri de limba spaniolă. Pe de altă parte, mamei cred că i-ar plăcea să meargă la engleză.

Îmi place prezentul în care trăim pentru că avem libertatea de a alege încotro vrem să mergem, ce și cât vrem să îmbunătățim la noi, dacă vrem sau nu să urmăm cursuri limbi străine sau orice alte tipuri de cursuri (cu scopul de a ne îmbunătăți teoretic și practic deopotrivă), cât și libertatea de a alege să mergem oriunde vrem. Cu alte cuvinte, dacă eu aș alege să merg la centrul de meditații Capri din zona Unirii din București, aș merge acolo fără să dau explicații cuiva. De fapt, în general nu dau explicații. Cred că ceea ce aleg să fac cu timpul meu și cu banii mei este exclusiv treaba mea. Și lucrul acesta ar trebui să fie valabil pentru fiecare persoană în parte (din acest motiv nici nu le pun altor oameni întrebări în legătură cu deciziile pe care ei le iau, pentru că nu e treaba mea și pentru că fiecare este liber să decidă pentru el).

Cheers!

5 comments on “Planul de a merge la cursuri de limbi străine”

 1. Slava Domnului ca am facut limbi straine si in liceu si in facultate si ma descurc binisor pe engleza si franceza. Altfel, sincer as fi luat cursuri de limbi straine. De exemplu, si ca blogger, de multe ori cand am facut research pe un subiect, informatii am gasit mai mult in engleza. ce m-as fi facut daca ar fi trebuit sa traduc cu google translate? Iti dai seama ce ar fi iesit?

  1. Ioana Radu says:

   Haha, da, stiu cum e cu Google Translate. Pe vremea cand nu stiam asa de bine engleza mai apelam si eu la el si mai rau ma baga in ceata :)))).

 2. Diana Ion says:

  Mi se par foarte interesante aceste cursuri, atat pentru copii, cat si pentru adulti. O limba straina, cel putin, este necesar sa cunosti, iar aceste cursuri te ajuta foarte mult!

 3. Mihaela says:

  Cred ca sa investim in noi si in copiii nostri e cea mai buna investitie pe care o putem face. Dragos e pasionat de limba engleza si as vrea sa urmez si eu un curs de engleza intermediara ca sa tin pasul cu el.

 4. Ileana Corbu says:

  Pe engleza vreau si eu sa merg. Am cautat cateva agentii care organizeaza cursuri si dupa sarbatori o sa incep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>