Review produse & servicii

Poveștile cu final fericit se citesc pe piele. Îngrijire cu Bioderma Atoderm Intensive ♥

By | 28.12.2018 | 3 Comments

Unul dintre cele mai frumoase și utile cadouri de sub brad a fost un set Bioderma Atoderm Intensive. Din iarna în care m-am mutat în Suedia m-am confruntat cu uscare excesivă în zona mâinilor, despre care mai târziu am aflat că era dermatită atopică. Însă până să ajung în punctul în care am aflat asta, am trecut prin mai multe etape și am schimbat câteva creme de mâini (majoritatea dintre ele îmi provocau usturimi în zonele uscate ale pielii și nici nu reușeam să le hidratez). După ceva vreme, când deja nu știam ce să mai folosesc ca să nu mă mai usture mâinile și să nu mai fie atât de uscate pe anumite zone, am descoperit că problema purta numele de dermatită atopică. Este o afecțiune a pielii pentru care există produse special concepute. Unele dintre aceste produse, pe care le recomandă și medicii dermatologi, sunt cele din gama Atoderm Intensive de la Bioderma. Merg de minune și pentru persoanele care doar au pielea uscată, fără a se confrunta cu dermatită atopică, fiind concepute pentru hidratare intensă și având anumite proprietăți printre care și calmarea pielii. Nu e deloc de mirare că am considerat setul Bioderma Atoderm Intensive ca fiind unul dintre cele mai utile cadouri de sub brad.

Bioderma Atoderm Intensive

Am primit acest set chiar din partea celor de la Bioderma, cu puțin timp înainte de Crăciun. N-am cuvinte să explic cât de mult m-a bucurat surpriza din partea lor, cu atât mai mult cu cât au strecurat în colet încă un set, identic, pentru a-l putea oferi cuiva care se confruntă cu aceeași problemă a pielii pe care o am și eu, dermatita atopică. Iar în eventualitatea în care nu știam pe nimeni cu această afecțiune, puteam oferi setul cuiva cu piele uscată. Din fericire, însă, am reușit să identific în lista mea de facebook pe cineva care “se luptă” cu dermatita atopică și i-am oferit cu ajutorul celor de la Bioderma un set identic cu al meu. E vorba despre o dulceață de fetiță, a cărei mămică mi-a spus că medicul dermatolog i-a recomandat produsele Bioderma și îi merg foarte bine. Din păcate, majoritatea persoanelor care au dermatită atopică sunt copii :(.

Poveștile cu final fericit se citesc pe piele. Asta e o deviză a brand-ului Bioderma, având în vedere că produsele lor sunt menite să țină sub control diferite probleme ale pielii.

Îmi plac brand-urile care se gândesc să facă oamenilor surprize frumoase. Acum, de exemplu, mă simt bucuroasă și totodată datoare față de cei de la Bioderma pentru gestul lor frumos.

Bioderma Atoderm Intensive

Bioderma Atoderm Intensive

Ce produse am găsit în set și cum sunt?
Setul Bioderma Atoderm Intensive conține două produse: un gel spumant de spălare și un balsam hidratant. Ambele produse sunt destinate atât îngrijirii tenului, cât și îngrijirii corpului, ceea ce le face totodată și practice, că nu e nevoie să cărăm multe chestii după noi când mergem în vacanțe de exemplu.

Gelul spumant de curățare Bioderma Atoderm Intensive este un gel albastru-transparent care mi-a plăcut de la prima utilizare. Face o spumă generoasă și fină, iar curățarea este delicată și eficientă. Este un gel de curățare cu ingrediente purifiante și vitamina PP, având ca rol combaterea proliferării microorganismelor responsabile de agravarea uscăciunii cutanate. Calmează senzația de disconfort și iritațiile, ajutând totodată pielea să își consolideze bariera cutanată. Baza de spălare este bândă, fără săpun și ultra-nutritivă, iar pH-ul neutru și lipsa parfumului respectă echilibrul pielii. E consemnat pe ambalaj că acest produs are toleranță excelentă.

Bioderma Atoderm Intensive

Balsamul hidratant Bioderma Atoderm Intensive vine în completarea gelului, ajutându-ne să hidratăm corespunzător pielea uscată, cât și pe cea cu dermatită atopică. Îmi place că are textura similară cu a loțiunilor de corp, deci se dozează ușor din tub, iar hidratarea chiar e la un nivel superior comparativ cu multe alte creme pe care eu le-am folosit până acum. Acest produs este conceput tot de medici dermatologi, fiind gândit cu scopul hidratării pielii atopice, având astfel acțiune intensă anti-prurit, pe lângă avantajul hidratării optime. Totodată, acest balsam hidratant oprește rapid mâncărimea și reduce disconfortul, grație ingredientului dermatologic activ cu efect calmant – PEA. Încă o chestie care-mi place la acest balsam este că are la bază un complex brevetat, numit Skin Barrier Therapy, complex menit să limiteze adeziunea și proliferarea Stafilococului Auriu. Cu alte cuvinte acest balsam nu doar hidratează, ci purifică și calmează pielea.

Bioderma Atoderm Intensive

Fiecare dintre cele două produse are câte 200ml, deci am parte de cantitate generoasă de răsfăț cu ele. Balsamul hidratant îl voi folosi exclusiv pentru mâini, acolo unde am eu probleme cu dermatita atopică, pe când gelul de curățare îl voi folosi mai mult pentru curățarea tenului (mai ales acum, pe timp de iarnă, când e necesară curățarea mai blândă, care să nu destabilizeze echilibrul tenului și el să fie protejat de efectele frigului).

Mă bucur mult că am primit acest dar și mă bucur mult și pentru faptul că Bioderma mi-a oferit ocazia să fac și altcuiva o bucurie cu un set de produse. De fapt ei au făcut toată magia, iar eu doar am identificat o fetiță dulce care are dermatită atopică și căreia medicul i-a recomandat produsele Bioderma Atoderm. Mulțumesc în numele meu și al mămicii fetiței! ♥

Pe final, chiar dacă cea mai mare sărbătoare a cadourilor tocmai s-a încheiat, vă amintesc că se apropie cu pași repezi Sf. Vasile și Sf. Ion, iar dacă aveți oameni dragi care se luptă cu dermatita atopică sau care au pielea uscată și își doresc să descopere niște produse bune în acest sens… le puteți face cadou un astfel de set. Sau doar un produs, dacă bugetul e cât de cât limitat. E o idee de cadou din categoria celor utile 😉 .

Lots of hugs! ♥

3 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  29/12/2018

  din gama Atoderm recunosc ca nu am incercat nimic, dar am alte produse Bioderma pe care le folosesc cu succes si recunostinta, chit ca nu sunt ele foarte ieftine. Treaba e ca tot ce se lauda ca e bun costa, dar nu tot ce costa se dovedeste cu adevarat bun. Cu Bioderma nu am avut niciodata surprize neplacute in sensul de iritatie, acnee sau roseata a pielii.

  • Reply

   Ioana Radu

   16/01/2019

   Si mie mi-au mers intotdeauna bine produsele Bioderma.

 • Reply

  Valeria Chertes

  03/01/2019

  Îmi plac foarte mult produsele Bioderma.

Leave a Reply