Adv. & Stuff

Pretenţioasă de la pardoseală până la bateria de la chiuvetă

By | 22.06.2016 | 2 Comments

Am anumite “probleme”, deşi ştiu că nu acesta este cuvântul potrivit. Mai degrabă anumite obsesii. Chestii care mă caracterizează într-un mod aparte şi pe care foarte puţini oameni din viaţa mea le cunosc. Mi se pare un pic ciudat că mă deschid atât de mult pe blog încât să vorbesc despre ele, deşi nu sunt nişte amănunte personale. Doar nişte chestii de preferinţe, dar cât se poate de stricte.

Eu şi prietenul meu vorbim din când în când despre cum ne dorim să fie apartamentul nostru, atunci când vom reuşi să îl cumpărăm. Şi, evident, trebuie să facem anumite compromisuri. În primul rând lui îi place foarte mult natura, prin urmare şi stilul gen cabană atunci când e vorba de o locuinţă. Parchet din lemn masiv, masă din lemn, cât mai multe chestii din lemn… Eu, pe de altă parte, sunt mai rece. Prefer pardoseala din plăci mari şi reci de gresie ori granit (în toată casa), dar şi obiectele metalice (suport pentru umbrele, măsuţă, cuier metalic, canapea cu detalii cromate). El, dacă ar putea, ar avea obiecte sanitare din lemn. Eu… până şi aici fac figuri. Va trebui, desigur, să găsim o cale de mijloc. De exemplu, pot să accept parchet din lemn masiv, iar el să accepte canapea cu detalii metalice. Nu vreau să-mi imaginez cum o să arate, dar va trebui să găsim o cale de mijloc.

Când e vorba de obiecte sanitare, sunt adepta modelelor cât mai pătrăţoase. Deşi e o regulă general valabilă pentru mine. Îmi plac obiectele reci, detaliile colţuroase, fără linii curbe. Pentru baie, am găsit bateriile perfecte pentru chiuvetă şi duş + lavoarul perfect. Minunăţiile arată astfel:

obiecte sanitare - baterie chiuveta - lavoar baie

Cam aşa arată perfecţiunea pentru mine, atunci când e vorba de obiecte sanitare. Linii drepte, detalii metalice şi lavoar ceramic dreptunghiular (sau pătrat, dacă n-o să mai fie pe stoc un model frumos dreptunghiular).

Am piticii mei pe creier. Cred că toţi avem aşa ceva, indiferent de domeniu. Nu e o chestie care se aplică exclusiv când e vorba de amenajarea locuinţei, ci în general vorbind. Uite, cu ocazia asta aţi mai aflat ceva despre mine. Că nu sunt aşa de normală precum par la prima vedere :))

Am şi o justificare pentru care prefer obiectele colţuroase. Sunt obsesiv de ordonată, iar obiectele cu forme bine definite (deci care să aibă colţuri) pot fi aranjate cel mai bine. Ca la tetris. Armonie cu linii drepte.

2 Comments

 • Reply

  Caietul Cristinei

  24/06/2016

  n-am ajuns inca la pragul obsesiei dar, daca ar fi sa aleg intre obiecte cu marginile rotunjite și obiecte patratoase, as miza pe a doua varianta. Unii zic ca nu ar fi o alegere strict la nivel vizual si ca predilectia spre unghiuri si linii drepte ar vorbi despre o personalitate care tinde spre perfectionism…

  • Reply

   Ioana Radu

   26/06/2016

   Da, citisem si eu undeva chestia asta. Dar era mai mult ca o chestie negativa, pe ideea ca obiectele colturoase denota faptul ca sunt stricta si nu ma complic cu jumatati de masura. Chestii care sunt cat de cat adevarate. Desi… mai fac si exceptii.

Leave a Reply