Diverse

Prețuri bune la detergent de rufe și produse pentru curățenie

By | 28.02.2019 | 6 Comments

Multă vreme am crezut că a mă uita la prețurile produselor pe care le folosesc e o acțiune inutilă. Adică dacă știu că folosesc doar două tipuri de detergent de rufe și anumite produse pentru curățenie de la anumite brand-uri… care ar fi fost rostul dacă știam sau nu cât costă? Le luam de pe raft, le puneam în coș, iar la casă plăteam suma totală, oricare ar fi fost ea. Adică nu mă interesa cât costă “X” detergent de rufe, cu sau fără reducere, că oricum l-aș fi luat.

Dar o persoană înțeleaptă mi-a spus într-o zi că au și cifrele astea rostul lor, mai ales că eu nu sunt o fată bogată, iar diferența de preț de la un magazin la altul poate însemna o pereche de cercei sau o brățară în plus pe lună, că tot îmi place mie să mă cadorisesc cu bijuterii. Am luat părerea ei un pic în glumă, dar apoi am început să observ prețurile, ca și cum ar fi fost o acțiune firească. Am descoperit că e diferență chiar mai mare de 10 lei, de la un magazin la altul, la detergentul de rufe pe care obișnuiesc să-l folosesc. Mai mare de 10 lei!! Iar pentru materialul de azi de pe blog am pregătit și câteva poze cu prețurile de azi ale câtorva produse pe care le folosesc, prețuri din mai multe magazine.

1. detergent de rufe

Am să iau ca exemplu un detergent de rufe lichid pe care-l folosesc eu, adică Persil Power Gel. Varianta de 2 litri costă aproximativ 41 de lei într-un supermarket și aprox. 36 de lei pe site-ul HomeMart.ro. Diferența de 5 lei e totuși notabilă, adică e echivalentul unui cappuccino. Nu e ca și cum ar fi diferență de o bomboană.

detergent de rufe lichid ieftin

De curiozitate m-am uitat și la varianta de 3L de la același detergent de rufe, iar aici surprinderea a fost chiar mai mare. Într-un magazin costă 73 de lei, într-un supermarket costă 60 de lei, iar pe site-ul HomeMart.ro e 51 de lei. Nu glumesc. Pozele de mai jos le-am făcut azi:

detergent de rufe lichid Persil

Dacă vreți să verificați și voi prețurile de la Homemart, aici găsiți toți detergenții de rufe – www.homemart.ro/detergenti-rufe, fie că e vorba de detergent tip capsule, detergent lichid sau detergent praf.

2. detergent de vase

Există o glumă conform căreia generația mai mare decât noi folosește doar un strop de detergent de vase pe burete, pe când noi punem din belșug. Ei, aș zice că gluma asta e mai mult decât inspirată din realitate. Noi nu murdărim prea multe vase când gătim, dar detergentul de vase se termină destul de repede :)). Astfel am ajuns să cumpăr tuburi mari, de aproximativ 1 litru. Și compar aici prețul detergentului Pur de 900ml. Într-un supermarket costă 10 lei, iar la HomeMart.ro e 7 lei. Iată și în cazul acesta dovada:

detergent de vase

3. produse pentru curățenie

Dacă e ceva la mine în casă care se consumă mai repede decât detergentul de rufe și cel de vase, atunci e clar vorba de produsele de curățenie. Sunt o furnicuță harnică sau, dacă ar fi s-o spun mai pe românește, sunt disperată ca totul să fie curat în jurul meu. Nu pot să citesc liniștită stând în fotoliul meu preferat dacă știu că săptămâna asta n-am frecat cada, dacă bateriile de la cadă și chiuvete nu strălucesc, dacă n-am dat cu mopul pe gresia din toată casa și dacă n-am periat covoarele (noroc că de astea am doar două). Așadar soluția de curățenie pentru baie și soluția pentru pardoseli sunt cam cele mai utilizate produse de curățenie în ce mă privește. Și ar mai fi soluția de geamuri, pe care o folosesc inclusiv când șterg faianța sau când șterg praful – că nu mă interesează să păstrez mobila în stare bună (e veche și ponosită deja, nu mai e cazul de conservare).

La capitolul acesta n-am mai stat să caut prin magazine fizice prețurile, ci am verificat pe net. Prețurile alea mai mari sunt dintr-un magazin online foarte popular, iar prețurile mai mici sunt de la Homemart.ro. Enjoy! 😉

produse pentru curatenie

Am găsit diferențe notabile de preț și la alte tipuri de produse, pentru îngrijirea corpului și îngrijirea părului de exemplu, asta pentru că și ele contează. Antiperspirantele, șamponul, săpunul lichid sau solid, gelul de duș… toate astea contează și ele, nu e ca și cum putem amâna achiziționarea lor.

Le numim generic “consumabile” și alocăm pentru ele o parte generoasă din salariu, fără niciun dubiu. Însă eu mă bucur că am învățat să mă uit la prețuri 😀 și acum îmi rămân câțiva zeci de lei în plus la final de lună. Poate că 30 sau 60 de lei nu par a fi bani mulți, dar într-un an de zile ei sunt echivalentul a 360 de lei sau 720 de lei. Parcă nu mai sună așa a mărunțiș, nu? Told you so 😉 . Dacă gândim pe termen lung chestiile astea aparent mărunte, reușim cumva să salvăm niște bani. Măcar așa, cât pentru un plin pe an la mașină, ceea ce contează. Sau, ca să folosesc un exemplu mai pe placul meu… măcar așa, cât un ceas de la un brand bunicel sau o pereche de cercei cu pietre semiprețioase.

N-oi fi eu o fată bogată, dar măcar fac shopping inteligent, cât să-mi permit și niște cadouri frumușele. ♥

Cheers!

6 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  01/03/2019

  Mulțumim pentru informație,e bine de știut.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/03/2019

   Cu drag, Valeria! 😀

 • Reply

  Andreea C

  01/03/2019

  Well, Nu e chiar asa ieftin acest promovat Homemart.
  Exemplul meu:
  Ariel Detergent automat, 10 kg. Pe Homemart 100.90 lei. Pe eMag 87.25 lei.
  Pe Homemart platesc taxa de livrare, la eMag dau livrare in showroom, caci imi e aproape. 🙂
  Deci sunt cazuri si cazuri, trebuie bine comparate ofertele. 😉

  • Reply

   Ioana Radu

   12/03/2019

   Da, e firesc, insa la multe produse pe care eu le cumpar de fel au preturile mai mici ^_^.

 • Reply

  Lamiita Petre

  04/03/2019

  Stiam ca exista diferente de pret de la un magazin la altul, dar chiar asa mari diferente, nu ma asteptam. Problema e ca nu stim sa cautam si cum sa cautam. Norocul cu cate un articol ca acesta de unde mai aflam lucruri.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  06/03/2019

  da, am observat si eu chestia asta cu diferentele mari, asta se practica si la alimente, si la una-alta. de-aia si stau eu sa ma plimb creanga prin oras sa gasesc chestii mai ieftinute. ca ban pe ban se pune si sigur de diferenta aia fac altceva

Leave a Reply