Prima experiență cu Uber :D

Cum să vă zic încât să nu râdeți de mine? :)) Păi… vedeți… mai sunt câțiva care încă n-au descoperit Uber, iar printre ei eram și eu până de curând. Adicătelea, după ce că nu sunt din București, sunt femeie și prin definiție nu mă descurc cu orientarea în spațiu, mai sunt și blondă (decolorată, dar blondă).

Am pierdut șirul zilelor în care am ajuns în București cu treabă și aveam grijă să am întotdeauna o prietenă care să mă adune de la Gara de Nord și să mă ducă peste tot pe unde aveam de rezolvat chestii. Am încercat de câteva ori, când eram singură ca un copil rătăcit, să mă bazez pe taxiuri, dar n-am avut absolut nicio șansă, nici măcar când m-am oferit să plătesc triplu, spunându-mi-se că distanța e prea mică pentru a porni motorul. Așa am ajuns să-mi fie greață de taximetriștii din București. N-or fi toți la fel, n-am eu de unde să știu, dar cineva chiar mi-a confirmat că taximetriștii de la Gara de Nord sunt cei mai nesimțiți. Nu-mi place să folosesc astfel de cuvinte, dar acesta cred că a fost inventat special pentru ei.

Așa am ajuns să-mi instalez aplicația Uber. Și de când am instalat-o am mai ajuns în București de vreo 3 ori, dar nu s-a nimerit să o folosesc. Până ieri. Ieri am folosit-o în sfârșit, iar acest material îl scriu ca să le spun celor care, la fel ca mine, n-au folosit Uber până acum… să le spun cât de grozavă a fost experiența și cât de fraieră m-am simțit că n-am folosit aplicația asta până acum. Fra-ie-ră! Exact așa!

Ca să ajung de la Gara de Nord la Romexpo, cu mijloacele de transport în comun, cifrele au fost astea: 5 lei cartela de metro + 15 minute de mers pe jos. Ca să plec de la Romexpo la Gara de Nord am ales Uber. Practic aveam să folosesc pentru prima oară aplicația Uber.

prima experienta cu Uber

Desigur, pentru că nu mai folosisem aplicația Uber, nu știam exact ce și cum trebuie să fac. Dar totul a fost super simplu. Am selectat unde merg, am mai dat niște ok-uri pe acolo, iar apoi a trebuit să aștept 4 minute să vină șoferul să mă adune, să mă salveze din bula mea de începătoare. Deși vedeam clar în aplicație harta, știam cât de aproape este Uber-ul de mine, știam marca, modelul și numărul mașinii… pentru mine alea au fost 4 minute în care m-am stresat. O să râdeți, că acum râd și eu de mine :)).

Oare stau bine aici?
Oare trebuie să traversez?
Poate să oprească în zona asta?
Dacă nu văd mașina când vine?
Care era numărul? B… și mai cum?
Ce mașină era? Parcă Seat Leon, da, Seat Leon.
Se apropie pe hartă, oh, se apropie, poate îl ratez!
Unde e?
Îl văd, cred că el e! EL E!!!

Am zis “Bună ziua” și m-am urcat în mașină. Nu se vedea pe fața mea, dar eram emoționată ca la prima întâlnire :)) . M-a întrebat dacă e ok să meargă pe… a zis el un drum. Am zis hotărâtă că e ok, deși habar nu aveam ce drum e ăla :)). De obicei nu mi-e rușine când încerc pentru prima oară un produs sau un serviciu, dar de data asta era vorba de Uber. Acel Uber pe care toată lumea pare să-l folosească deja de câțiva ani.

Mașina era super curată, de parcă tocmai venise cu ea de la spălătorie, interior și exterior. Muzica era cumințică și dată încet, șoferul super ok, experiența de 5 steluțe, rating pe care chiar i l-am oferit imediat cum am ajuns la Gara de Nord și m-am dat jos din mașină. Îmi apărea în aplicație că șoferul respectiv avea 2.000 și ceva de curse făcute până în prezent și ratingul lui era maxim, adică de 5 steluțe. Auziți, e vreo strategie a celor de la Uber să trimită șoferi așa buni începătorilor ca mine pentru o primă impresie de nota 10? Sau e o regulă general valabilă la Uber? :D

Până să folosesc aplicația am auzit cam 98% păreri foarte bune despre Uber. După prima mea experiență, mă încadrez și eu în acel procent, al celor mulțumiți. Abia aștept să folosesc din nou aplicația și sper să mă nimeresc în București și într-una din zilele în care mai au ei câte o campanie d’aia cu pisoi mici sau o altă campanie specială marca Uber.

Vă amintiți că mai sus am scris că pentru a ajunge de la Gara de Nord la Romexpo am dat 5 lei pe cartela de metro și am mers 15 minute pe jos? (e drept, știu, am folosit doar una din cele două călătorii de pe cartela de metrou).
Cu Uber am dat 11 lei pe drumul de întoarcere, adică Romexpo – Gara de Nord. Și totul a durat 10 minute. N-am mai mers pe jos prin frig, am ajuns chiar mai repede decât credeam și totul a fost super ok.

Mai merg cu Uber. Abia m-am învățat ^_^.

P.S.: Chiar dacă relatarea asta mi se pare amuzantă și acum, cred că după vreo 2 ani o să râd de-a binelea de mine cu experiența asta și cât de stângace am fost pe alocuri. Așa e cu blondele, mai greu, mai greu… :D .

14 comments on “Prima experiență cu Uber :D”

 1. Da, e placut cu Uber… Cu taximetristii obisnuiti, am avut experiente dureroase, de-a dreptul! Sunt ca niste animale fara suflet, orice numai sa te jecmaneasca de cat mai multi bani! Iti propun si Taxify,,un fel de Uber mai proaspat…

  1. Ioana Radu says:

   Am auzit și de Taxify și cred că îl voi încerca (n-am nimic de pierdut din asta, ba din contră, s-ar putea să-mi placă :D ). Mulțumesc!

 2. hei, nici eu nu am incercat Uber pana acum. E drept ca eu am sofer personal :D. Totusi, am vazut ca toti sunt multumiti de acest serviciu si ma bucur alaturi de ei ca exista, fiind o alternativa mult mai civilizata si mai buna ca pret decat taxi-urile. Nu e de mirare ca taximetristii ar face orice sa il faca sa dispara, nu?

  1. Ioana Radu says:

   Da, nu e deloc de mirare că mulți taximetriști își doresc asta. Dar, la cum stau lucrurile, nu cred că Uber o să dispară, ba chiar simt că o să se extindă și în alte orașe :D . Deocamdată știu că există în București, Cluj și Brașov.

 3. Mihaela says:

  Si noi mrgem des cu Uber in Brasov pentru ca sunt mult mai ok decat clasicii taximetristi care ar face orice ca sa te pacaleasca si eu nu suport asta. In plus, totul e civilizat, nu umbli cu bani la tine, nu dai bacsis, doar stelute.

  1. Ioana Radu says:

   N-am fost de prea multe ori în Brașov, dar singura dată când m-am urcat într-un taxi mi-au fost ceruți mai mulți bani (aparatul arăta 11 lei, dar șoferul mi-a cerut 15 lei fără nicio jenă).

 4. Emma says:

  N-am folosit Uber in Romania,ma bucur sa aud ca si aici sunt conditii la fel de bune ca afara ,cel putin la capitolul asta:))
  Cu taximetristii am avut o singura experienta urata,in Bucuresti. Mi-a cazut din geanta portofelul cu vreo 300 lei plus niste carduri de fidelitate . Am sunat imediat la firma,am dat indicativul masinii si am spus ca mi-am pierdut acolo un portofel. Bineinteles ca soferul nu a recunoscut ca e in masina lui:)))

  1. Ioana Radu says:

   Auch… Mie mi-a cazut de doua ori telefonul din buzunar cand mergeam cu taxiul prin Targoviste, dar l-am recuperat de fiecare data.

   1. Emma says:

    Telefonul l-am recuperat mereu, dar nici nu e cine știe ce fițoșenie:))
    Mi-a fost și furat și cand l-am recuperat nu era nimic șters de pe el,întrucât nu a reușit sub nici o forma să-l formateze=))
    Nici să-i scoată SIM-ul. Chinezăria rullz=))

    1. Ioana Radu says:

     Nici eu n-am cine știe ce telefon :D.

 5. Diana Ion says:

  Nici eu nu am incercat Uber pana acum…Bine ca eu nici nu am drumuri pe la Bucuresti, foarte rar ajungem pe -acolo, si-atunci mergem cu masina, cu sotul sofer care cunoaste destul de bine capitala :)

  1. Ioana Radu says:

   Eu n-am mașină. Dar, când o să am, probabil că încă o să mai merg cu Uber când ajung în București și am treabă într-o zonă în care știu că nu găsesc loc de parcare.

 6. Rares says:

  Eu nu am incercat pana acum Uber, dar as vrea sa vad daca este o diferenta atat de mare.

  1. Ioana Radu says:

   Nu știu cât de în măsură sunt eu să recomand aplicația, având în vedere că am folosit-o o singură dată până acum, însă poți încerca și tu pentru a-ți face propria părere. Eu sigur o să mai merg cu Uber :D .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>