Adv. & Stuff

Prima mea mașină de cusut

By | 30.07.2018 | 5 Comments

masina de cusut

Se spune că prima iubire nu se uită. Ei bine, nici prima mașină de cusut nu se uită. Sau cel puțin așa a fost în cazul meu. Îmi aduc aminte cu drag când am primit un cadou de la cea mai bună prietenă a mea – o mașină de cusut – era frumos ambalată și avea o fundă mare de culoare roz. Îmi doream de foarte mult timp să-mi cumpăr un astfel de dispozitiv, doar că niciodată nu reușeam din cauza unor considerente care interveneau – fie de natură financiară, fie din cauza timpului.

Dar prietena mea, Roxana, care mă cunoștea foarte bine, știa cât de mult îmi doresc asta pentru că de curând descoperisem că-mi place designul vestimentar. De altfel, toți marii creatori de modă ai caselor Givenchy, Dior, Chanel, Chloé m-au inspirat să încerc să creez diferite modele de haine. „Moda se demodează, stilul niciodată”, spunea la un moment dat Coco Chanel – și pe bună dreptate. Așadar, contează foarte mult cum ne îmbrăcăm sau mai bine zis ce stil vestimentar adoptăm ca să fim admirate și apreciate atunci când ieșim din casă. În viitor voi deschide probabil un atelier de croitorie unde să-mi pun în valoarea imaginația și creativitatea pentru a crea cât mai multe haine, atât pentru femei, cât și pentru bărbați și copii. Așadar, am nevoie de aparatură performantă care să mă ajute să experimentez tipuri de cusături pentru a crea haine.

De unde putem achiziționa mașini de cusut electrice
În prezent mă gândesc să-mi cumpăr o mașină de cusut electrică, care să mă ajute să merg mai departe pe drumul acesta, să avansez. La cea veche, primită cadou, nu vreau să renunț, deși are o tehnologie depășită și nu mai funcționează chiar atât de bine, așadar am dus-o în pod și o voi păstra ca pe o amintire dragă. Am început să inspectez ofertele din online pentru a vedea de unde aș putea să-mi cumpăr o mașină de cusut care să mă ajute să lucrez ușor și cu spor și astfel am găsit online magazinul Cusut&Brodat ce oferă o gamă variată de mașini de cusut și brodat și mașini de surfilat sau de acoperire, precum și o serie de accesorii necesare croitorilor harnici – foarfecă, metru, cuttere ș.a.m.d. Va fi destul de dificil să mă hotărăsc ce mașină de cusut electrică să-mi cumpăr, dar deja am făcut o listă cu trei modele:

1. Mașină de cusut Bernina 330
Avantajul acesteia constă în faptul că este foarte silențioasă. Totodată, are un design modern și m-au atras caracteristicile tehnice. Viteza de coasere este de 900 împunsături/minut, are 17 cusături utilitare și 19 cusături decorative.
2. Mașina de cusut Computerizată Bernina 580
Acest produs este un model economic, ecologic și ergonomic, special conceput pentru a conferi mai multă libertate de creație designerilor. Prezintă funcționalități excelente și cusături de calitate superioară. Include 935 operații de coasere, 284 cusături decorative, 31 cusături utilitare, 28 cusături tip quilting, 12 cusături tip butoniera, inclusiv tipurile de ochiet, 7 tipuri de alfabet și 16 cusături în cruce.
3. Mașina De Cusut Mecanică Bernette b33
Designul elegant al acestei mașini (în două culori – alb/negru) îmi aduce aminte de prima mea mașină de cusut. Tind să cred că în cele din urmă, acesta este modelul pentru care voi opta. Are 15 funcții de coasere, 14 cusături utilitare și cusături elastice, 1 butonieră, iar viteza este de 860 de împunsături pe minut.

5 Comments

 • Reply

  Caietul Cristinei

  31/07/2018

  Masina de cusut? Nu am. Avea bunica una din aia Singer, veche. O mai avem inca, dar nu mai functioneaza. Mi-ar placea sa am si sa stiu sa lucrez la masina de cusut pentru ca am destule idei de croit haine. Nu stiu daca mi-ar si iesi, dar as incerca sa bag foarfeca si acul in cateva materiale, macar sa verific daca sunt talentata sau nu. Poate ma apuc de creat haine 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   04/08/2018

   Nu-i deloc o idee rea. Sa stii ca exista magazine cu materiale la kilogram si iesi mult mai bine daca iti faci singura o rochie sau o pereche de pantaloni :D.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  03/08/2018

  mi-ar placea sa stiu sa trag la masina, dar mi se pare complicat oleaca. totusi, ar merita studiul! nu m-as mai chinui cu cumparatul hainelor

 • Reply

  Bookish

  03/08/2018

  Prima dată am încercat să cos la mașina bunicii, Ileana se numea 😛 Nu mi-a reușit cine știe ce. În clasa a 6-7, la orele de atelier, am învățat să coasem o față de pernă și un șorț de bucătărie, dar, mai mult m-a ajutat mama. Nu sunt foarte îndemânatică când vine vorba de lucru manual.

  • Reply

   Ioana Radu

   21/09/2018

   Eu ma pricep destul de bine, desi n-am facut ceva special pentru asta. O fi de la faptul ca am pus mana pe foarfeca si papiota la taierea motului? 😀

Leave a Reply