Review produse & servicii

Primele lecții ale cursului de machiaj de la Institutul Eurocor

By | 04.12.2018 | 5 Comments

Din ce-mi aduc aminte, chiar și pe vremea când eram în facultate, fiecare curs are partea introductivă cu informații despre istoria a ceea ce urmează să studiem. Pe vremea facultății detestam chestia asta, nu-i vedeam rostul, nu înțelegeam cu ce anume mă ajută să aflu niște informații care nu-mi vor fi de folos în prezent. Acum, însă, când studiez machiajul, formula de studiu implică și istoria machiajului, practic cum a fost el reprezentat de-a lungul sutelor de ani, până să ajungă la forma din prezent. Mă gândeam că o să parcurg lecția aceasta mai mult din obligație, dar m-am trezit fascinată încă de la primele paragrafe.

Știți că uneori, noi cei din prezent, suntem cârcotași la adresa altor oameni. Ori că sprâncenele sunt conturate prea mult, ori că buzele sunt prea mari, ori că fardul e prea colorat pentru o anumită perioadă a zilei… Însă toate lucrurile astea setează, pe termen lung, imaginea vremurilor pe care noi le traversăm. Modul în care ne machiem în prezent va fi cândva istorie. Și e interesant de descoperit.

Primele lecții la cursul de machiaj de la Institutul Eurocor

Pentru mine, cel puțin, a fost interesant să aflu că erau vremuri în Franța în care femeile se machiau în ciuda faptului că substanțele folosite erau toxice și uneori cauzau moartea. Ba chiar machiajul în general fusese considerat de clerici și moraliști drept “mâna diavolului”, dar asta nu a dus la dispariția machiajului. Ba chiar oamenii, adică femei și bărbați deopotrivă, continuau să se înfrumusețeze folosindu-se de diferite substanțe. Își pudrau fețele, își conturau ochii și își adăugau culoare în obraji – toate astea indiferent de sex. Ba chiar se spune că a fost o vreme în Anglia în care cei aflați pe o treaptă socială mai înaltă foloseau mai multă pudră albă pentru față, în semn de superioritate. Și cred că ne amintim cu toții, din diverse fotografii vechi, bărbații și femeile cu chip alb, păr sau peruci cu păr alb cârlionțat și haine demne de rangul lor înalt.

Știind o parte din istoria machiajului el devine și mai fascinant decât este. Acum, când aud că “pe vremuri femeile nu foloseau produse de machiaj, erau mai simple”… nu mă pot abține să nu zâmbesc complice, știind că și-n urmă cu câteva secole oamenii foloseau machiaj. Și foloseau, adică nu se rezumau doar la o nuanță cuminte de ruj. Machiajul există de atât de multă vreme încât, prinși fiind în agitatul prezent, suntem tentați să uităm. Machiajul e mai mult decât un chip pictat frumos cu tot felul de produse. Machiajul e o istorie în sine, una care continuă să se scrie.

În primele lecții de machiaj de la cursul pe care-l urmez la Institutul Eurocor am mai învățat despre trusa completă de machiaj, majoritatea tipurilor de ten (pentru că produsele trebuie alese în funcție de acest criteriu), forma feței și tehnici de corectare a trăsăturilor, cât și normele de etică ale unui make-up artist. Iar acum mă pregătesc să-mi fac tema, pentru că am un fel de mini-test după fiecare lecție. După ce o predau aștept cu drag și interes nota, cât și să citesc eventualele mențiuni ale profesorului coordonator pe baza lucrării mele.

O să revin și cu alte informații despre cursul de machiaj de la Eurocor pe măsură ce voi avansa.

Cheers!

5 Comments

 • Reply

  Dragomir

  04/12/2018

  Deci te-ai tinut de cuvant si nu ai ramas doar la cursul de publicitate. acum vrei sa ne dai clasa si pe partea de machiaj! Un curs d-asta mi-ar trebui si mie, ca eu sunt varza pe partea de make-up, doar ca nu stiu cat de mult m-ar ajuta ca teoria e simpla, dar practica ma omoara. Am doua maini stangi. Daca vezi cum aplic eu tusul, razi de mori.

  • Reply

   Ioana Radu

   27/12/2018

   Cu tusul si mie mi-a fost greu multa vreme, dar la el se aplica vorba ca practica e baza. Cu cat il aplici mai des, cu atat te descurci mai bine 😀 .

 • Reply

  Lamiita Petre

  05/12/2018

  Interesante informatii… Sunt sigura ca acest curs te va ajuta sa iti desavarsesti machiajul. Stiu ca vei fi o eleva silitoare si vei absoarbe ca un burete toate informatiile. Te vreau cu coronita la final ( nu stiu de ce am senzatia ca mereu ai primit coronita)

  • Reply

   Ioana Radu

   16/01/2019

   Da, sunt genul de fata care nu iesea din banca la scoala ^_^. Nu cred ca a fost vreun an in care sa nu iau diploma 😀 .

 • Reply

  Bratu Gabriela

  05/12/2018

  as fi vrut si eu un curs de make-up, o sa iau in considerare posibilitatea asta cat de curand! nu de alta, dar uite, contouring-ul e o chestie de care sunt complet straina.

Leave a Reply