Review produse & servicii, Women's World

Primele mele fiole faciale cu acid mandelic și acid hialuronic

By | 15.02.2019 | 3 Comments

Cu puțin timp înainte de ziua mea m-am lăudat pe blog cu produsele pe care mi le-am luat cu ocazia zilei respective, iar printre ele se afla și o cutiuță cu două fiole faciale cu acid mandelic și acid hialuronic. Le-am folosit deja pe ambele și am decis să scriu despre ele, pe de o parte pentru că am fost suficient de mulțumită încât să-mi doresc să le achiziționez din nou pe viitor, iar pe de altă parte pentru că sigur există printre voi persoane cu aceeași pasiune ca mine – îngrijirea tenului.

Ca să elucidăm ceva încă de la început, menționez că nu sunt o fată pe care o dau banii afară din casă, însă mi-am regândit prioritățile în urmă cu vreo 3 ani. Îmi doream să îmi fac tratamente faciale la salon, cât și să-mi îngrijesc tenul cu produse mai bune, însă nu-mi permiteam. Astfel, m-am gândit la ce aș putea renunța ca să pot să am banii de care am nevoie. Și am tăiat bugetul lunar pentru manichiura cu gel la salon, adică 80 de lei, bani care într-un an de zile însemnau investiție de 960 de lei. Nu e o sumă tocmai mică. Și în mod cert s-a dovedit a fi o sumă excelentă pentru tratamentele faciale și produsele pentru îngrijirea tenului la care râvneam. Unghiile am ajuns să mi le fac singură cu ojă, când apuc și când am chef, chestie care se întâmplă deja de câțiva ani. All good.

Setul de două fiole faciale cu acid mandelic și acid hialuronic l-am luat de la Nomasvello AFI Cotroceni. “Vinovată” de această achiziție este prietena mea Roxana Năstase, care a încercat fiolele înaintea mea și le-a lăudat la mine cu mai multe ocazii. Și ce perioadă mai bună de a le încerca și eu dacă nu aproape de ziua mea? 😀 Până la urmă n-am tăiat degeaba bugetul pentru manichiură.

fiole faciale cu acid mandelic și acid hialuronic

Cum sunt fiolele faciale pe care le-am luat?

Informativ vorbind, aceste fiole faciale cu acid mandelic și acid hialuronic sunt anti-imperfecțiuni, indicate persoanelor cu ten gras sau mixt, îmbătrânit și/sau cu pete. Eu mi-am făcut o dignoză facială, care e gratuită în toate centrele Nomasvello din țară, și mi s-a confirmat că am tenul mixt în toată splendoarea lui, plus niște imperfecțiuni cauzate de o acnee apărută abia după 20 și ceva de ani. Am înțeles și eu că “forever young” e doar o stare de spirit și că noi de fapt ne schimbăm, adică tenul impecabil pe care l-am avut cam până la 22 de ani a început să fie afectat de stres și de factori externi. Un beneficiu al fiolelor faciale pe care le-am ales este că micșorează pigmentările și dimensiunea porilor, acidul mandelic fiind un puternic cicatrizant. Totodată, în compoziția lor se mai află și acid hialuronic, cunoscut și îndrăgit la scară largă pentru proprietățile de încetinire a procesului de îmbătrânire a pielii, cât și aloe vera și mușețel, cu rol de calmare, hrănire, hidratare și regenerare.

Experiența mea cu aceste fiole faciale

Pe cât de entuziasmată sunt de fiecare dată când reușesc să-mi cumpăr produse mai bune, cam pe atât de panicată mă găsește momentul în care trebuie să le folosesc. Ce înseamnă asta mai exact? Mi-am curățat bine tenul și abia așteptam să rup prima fiolă și să aplic produsul pe ten, când mi-am dat seama că mi-e frică să nu cumva să o rup strâmb și să îmi curgă din ea, că risipa nu e ceva ce plănuiam :D. Ambele fiole din cutie au o linie de delimitare, de unde trebuie rupte, iar apoi se atașează un aplicator din silicon pentru a putea fi distribuit produsul cu ușurință pe ten. Mi se pare amuzant acum că aveam emoții când trebuia să rup prima fiolă. Am sunat-o pe Roxana, care folosise fiole faciale cu multicel timp înaintea mea, am pus-o pe speaker și i-am zis să mă îndrume să nu cumva să fac vreo prostie și să rup fiola strâmb. A râs de mine un pic, iar acum când scriu am și eu un zâmbet pe buze, asta pentru că imediat după ce am văzut cât de ușor se rupe o fiolă m-am întrebat de ce oi fi eu așa de panicată de felul meu :)). Well, în calitate de fată cu o situație materială modestă, e de înțeles de ce nu voiam să dau greș, să nu cumva să fac risipă de produs.

fiole faciale cu acid mandelic și acid hialuronic

fiole faciale cu acid mandelic și acid hialuronic

Am rupt prima fiolă, am atașat aplicatorul din silicon și am început să aplic produsul pe ten, masând pe piele astfel încât să se absoarbă foarte bine. Am făcut un fel de masaj facial, cu mișcări circulare, așa cum procedez și cu alte produse de îngrijire, știind că obiceiul acesta e benefic (stimulând circulația sângelui e de folos în păstrarea tonusului bun pentru cât mai mult timp). Am aplicat jumătate de fiolă, că părea suficientă pentru fața mea micuță, apoi am spălat aplicatorul din silicon și l-am atașat din nou fiolei pentru a fi curat la următoarea utilizare.

Am ales să aplic produsul seara, astfel încât să îi dau voie să acționeze pe tot parcursul nopții fără probleme, pielea și mușchii faciali fiind relaxați în timpul somnului. Nu scrie pe ambalaj că s-ar aplica într-un anumit moment al zilei, ci e decizia noastră, însă eu am preferat să folosesc produsul seara. Cealaltă jumătate de fiolă am aplicat-o cam la o săptămână. Și după încă o săptămână am rupt și a doua fiolă din cutie. Practic cutia cu două fiole faciale cu acid mandelic și acid hialuronic mi-a ajuns o lună de zile, aplicând o jumătate de fiolă săptămânal. Ca tratament facial profesional, eu chiar simt că s-a meritat. Fiolele acestea sunt marcă proprie a brand-ului spaniol Nomasvello și pot fi cumpărate din orice centru fizic al lor, cât și de pe site-ul nomasvello.ro – secțiunea “Produse”. Totodată, ele pot fi aplicate și la salon, fie simple fie în combinație cu un tratament de curățare facială sau orice alt tratament pentru ten. Prețul unei cutii cu două fiole este de 70 de lei, dacă le luăm și le folosim noi acasă. Dacă însă optăm să ne fie aplicat la salon acest tratament, atunci prețul de 70 de lei este valabil pentru o singură fiolă.

Personal simt o îmbunătățire a aspectului tenului meu de când am folosit aceste fiole faciale cu acid mandelic și acid hialuronic. Având tenul mixt, adică gras în zona T (frunte, nas, bărbie), primul efect pe care l-am observat cu ușurință a fost reglarea secreției de sebum. Cel mai mult la tenul meu mă deranja fruntea care devenea uleioasă, în ciuda faptului că foloseam gel de curățare și cremă specifice tenului mixt. Acum însă problema din zona T s-a rezolvat, iar persoanele care au ten gras sau mixt știu că detaliul acesta contează mult. Am înțeles de pe google că acidul mandelic ar fi ingredientul miraculos pentru problema asta. A doua chestie pe care am observat-o este că s-a îmbunătățit aspectul tenului per total, fiind mai elastic, mai hrănit/hidratat.

În semn de mulțumire față de Roxana, că m-a corupt să-mi iau și eu fiole faciale pentru ten de la Nomasvello, i-am zis că de ziua ei îi fac cadou un set de două fiole. Ea folosește altele, nu pe acestea cu acid mandelic & hialuronic. Practic eu le-am luat pe acestea că sunt potrivite tipului meu de ten și problemelor cu care mă confrunt. Ea are ten normal și parcă și-a lua fiolele cu acid hialuronic. În orice caz, pentru aflarea tipului de ten eu am recomandat de mai multe ori să apelați cu încredere la diagnoza facială de la Nomasvello, că e complet gratuită și nu e condiționată de nimic. Trebuie doar să aveți programare pentru ea, ca să nu se decaleze programările clientelor. Am văzut că la alte clinici costă 100-120 de lei diagnoza asta, deci e de luat în calcul faptul că o puteți face gratuit 😉 .

Ca o concluzie, fiolele faciale au fost o investiție foarte bună și le recomand cu drag acelora dintre voi care sunteți pasionate de îngrijirea tenului.

Cheers!

3 Comments

 • Reply

  Bratu Gabriela

  18/02/2019

  treaba asta cu diagnoza faciala mi se pare super misto! nu stiam ca au si fiole de genul, mie imi plac tare mult si sincer, decat sa le iau de la un brand no name… mai bine le iau de la ei!

 • Reply

  Valeria Chertes

  19/02/2019

  Ma bucur ca ti-au fost de folos.

 • Reply

  Lamiita Petre

  19/02/2019

  Nu am facut niciodata o diagnoza faciala si cu dezamagire spun ca in orasul meu nu am gasit un astfel de centru Nomasvello . Voi merge insa pe cunostintele mele despre tenul meu si sper sa fac alegerea potrivita pentru un astfel de ser care promite.

Leave a Reply