“Privilegiul” lui Zoey Dean ♥

Wow! Abia am terminat de citit cartea şi, admit, sunt impresionată! Undeva, pe o scară de la 1 la 10, să zicem cam de nota 8. Cu plus. Dar să încep cu începutul…

privilegiul zoey deanAm avut plăcerea de a primi în dar “Privilegiul” semnat de Zoey Dean. N-aş fi crezut că îmi va plăcea atât de tare. Când mi-am ales-o din teancurile de cărţi poate că aş fi vrut altceva, dar nu mi-am permis, de la obraz, ştiind că nu o voi plăti eu. Dintre cele mai ieftine două cărţi pe care le zărisem, asta părea cea mai aproape de ideea că nu o voi abandona, aşa cum am făcut cu câteva cărţi inimaginabil de plictisitoare. Am început să o citesc într-o frumoasă dimineaţă de pe litoralul românesc şi, spre surprinderea mea, m-a cucerit de la început, puţin câte puţin, dar suficient de mult încât să vreau să ştiu tot ce se întâmplă.

Cartea este despre o tânără absolventă a prestigioasei universităţi Yale… care ajunge să aibă un job de nimic şi datorii cât cuprinde. Deşi absolvise magna cum laude, este evidenţiat faptul că ceea ce îi lipsea nu erau nici mai mult nici mai puţin decât… pilele. Se poartă peste tot în lume, nu mai e o noutate. Aşa cum se întâmplă de obicei în astfel de cazuri, viaţa protagonistului ia o întorsătură care îi schimbă radical traiul, măcar pentru o perioadă. Nu, nu câştigă la loto :)). Mai mult nu spun, ca să nu fiu spoiler. Finalul este însă cel care m-a uimit. Mă aşteptam, sincer, la cu totul altceva. Ori scandal, ori împăcarea cu sinele într-o lume mult prea rece şi scumpă.

Am selectat şi două citate frumoase, aşa cum îmi stă în obicei:
“Orice merită făcut merită făcut cu excelenţă.” (pag. 56)
“Pierderea fiinţelor dragi te schimbă. Nu ştii asta, nu poţi să ştii asta, până ce nu eşti silit s-o trăieşti personal.” (pag. 280)

P.S.: După ce am terminat de citit cartea am descoperit că în perioada 2008-2009 a apărut un serial american ce are la bază acest roman. Printre companiile de producţie se numără şi Warner Bros dar şi Paramount. Media de pe IMDb este 7.0, ceea ce-nseamnă că e… pretty good! ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>