Women's World

Puterea din spatele bijuteriilor

By | 11.03.2018 | 2 Comments

Sunt un om simplu. Vorbesc doar atunci când simt că am ceva de spus, mă îmbrac cu haine simple în culori simple și obișnuiesc să port aceeași pereche de cercei cel puțin 300 de zile din an. Alte bijuterii nu prea adaug ținutelor mele. Ar fi inelul de logodnă, deși e mai mult decât o bijuterie, e o parte din mine, ca și cum a fost făcut special să intre în viața mea și să strălucească pe deget. Ei bine, tot inelul de logodnă este cel care a făcut un anumit click în viața mea, anume că m-a determinat să întorc capul după alte inele, să mi le imaginez pe degete, să mă văd purtându-le cu sacoul albastru sau cu sacoul alb, cu rochia de cocktail sau cu outfit-ul casual. Am început să fac o pasiune pentru inele, ba chiar să am un folder dedicat acestora în secțiunea de bookmarks a browser-ului. Iată cum am trecut de la “fata cu cercei cu perle” la “fata cu inele”.

Pedeapsa mea e că îmi plac bijuteriile scumpe. Aur alb și, mai nou, platină. Diamante și pietre prețioase. Norocul, pe de altă parte, e că nu port multe, deci nu fac constant pagubă. Câteva dintre inelele ale căror link-uri le am salvate arată astfel:

inele aur alb cu diamante

Toate acestea sunt de pe site-ul bijuteriei Teilor și au prețuri între 2.420 lei și 4.968 lei. În general sunt atrasă de liniile drepte și nu sunt genul care să poarte bijuterii cu pietre rotunde, ovale, în formă de lacrimă ș.a.m.d., ci mai degrabă optez pentru pătrate (fie pietre tăiate în această formă, fie așezate în așa fel încât să o formeze). Rar fac câte o excepție, iar asta se întâmplă mai mult în cazul inelelor supradimensionate, așa cum este cel cu piatra lunii din imaginea de mai sus. Dar în general sunt o fată a liniilor drepte, chiar dincolo de bariera bijuteriilor, în viziunea mea fiind perfecte obiectele cubice, paralelipipedice și în alte forme care să nu includă linii curbe. O fi de la OCD sau de la altceva, nici nu mă interesează. Știu doar că am o atracție față de aceste forme. They are my thing.

Bijuteriile, dincolo de latura lor estetică, au puterea de a ne determina să ne simțim unice. Puternice, sensibile, cu țeluri înalte și planuri de a le împlini. Totodată, ele pot fi văzute ca o promisiune față de noi. Sincer, de când am un diamant pe deget mă simt mai hotărâtă, mai în măsură să pun piciorul în prag atunci când ceva contravine sistemului meu de valori, mai determinată să trec peste obstacole și să îmi fac viața să strălucească. Nu e ușor. Obstacole sunt din ce în ce mai multe, dar văd diamantul acolo și știu că trebuie să lupt pentru a obține rezultatele pe care mi le doresc. After all, diamantul nu s-a născut diamant. Cu răbdare și multă muncă voi ajunge să strălucesc la fel ca el. Cam asta poate face inelul potrivit dintr-o persoană. Cred că e un fel de sinergie.

Și nu e obligatoriu să fie inele. Pot fi pandantive, brățări sau cercei. Uite niște cercei pe care i-am găsit la categoria cu bijuterii pentru mireasă și care mi-au furat imediat inima (dar sunt cu mult peste bugetul meu, cel puțin deocamdată).

cercei cu diamante

jewelry

2 Comments

 • Reply

  Lamiita Petre

  12/03/2018

  Sunt spectaculoase bijuteriile prezentate dar si preturile sunt pe masura. O data in viata, poate ca meritam si noi o astfel de bijuterie pretentioasa, depinde de buget. Nu e un segment usor accesibil.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  12/03/2018

  Cam aceeasi problema o am si eu – ca imi plac bijuteriile mai scumpe. Bine, e si o chestie medicala pentru ca sunt alergica la metale si nu por purta nici macar argint. Mie sa imi dai metale scumpe – aur, platina. Astea imi priesc. Daca mai pui si niste pietre pretioase, e tratament curat. Cercei si inele sa imi dai! Astea sunt bijuteriile pe care le port eu cel mai des.

Leave a Reply