Adv. & Stuff

Răceala încă există pe fața pământului

By | 18.04.2021 | 2 Comments

Ați observat că nu mai există răceli? Poof! Au dispărut de pe fața planetei. Nu mai are nimeni nasul roșu de la prea multe șervețele, nu mai tușește nimeni, nu mai zmârcăie nimeni, nu se mai vaită nimeni de răceli și de virusuri gripale, care de altfel marcau anual sezonul iernii și mai ales pe cel al primăverii, când era un bum de strănuturi în jurul nostru din cauza polenului.

Mai nou, orice strănut mic trebuie ascuns atât de bine încât nu există. Vi s-a părut, n-am strănutat. Și se cere paracetamol și biomicin forte la farmacie mai mult pe sub mână, cu vinovăția că ceea ce experimentează organismul ar putea fi covid, chiar și o probabilitate de 1% poate să nască gândul acesta. Orice alt nume de medicament de administrat la răceală se rostește cu teamă și, imediat cum îl întinde farmacista, se ia produsul și se-ndeasă bine de tot în buzunar sau geantă. O privire în stânga, o privire în dreapta, spate, rotire 360 de grade… E ok, n-a văzut nimeni.

This is madness!

THIS IS MADNESS!

Se vede acum? Se înțelege?

raceala gripa ceai plante medicamente

Se justifică minim toată teama asta de a nu fi susceptibili de știți-voi-ce. Minim. În rest e doar o mică nebunie într-un ocean în care viața merge mai departe, oamenii răcesc în continuare indiferent de anotimp, cât mai ales primăvara când o iau razna toate florile (frumoase, dar cu polen din belșug). Nu cred că reușesc să pun în cuvinte, dar eu când strănut… se aude până-n fundul curții :)). E o vorbă. Ideea e că cineva sigur întoarce capul. Strănut zgomotos, așa am strănutat de când mă știu. Vă rog mult, dacă sunteți printre cei care se uită cu privire judecătoare și iluzia multor ani de medicină (că românul s-a născut și doctor, printre altele, nu degeaba se spune că e bun la toate), rostiți detrical de 10 ori, cu pauză de două respirații între cuvinte, și continuați ce treabă aveați în zonă.

Am avut o perioadă când am fost cu adevărat susceptibilă de virusul știți-voi-care, dar am fost responsabilă, mi-am sunat medicul de familie, mi-am făcut testul, a ieșit negativ, am dat cu bomboane de gripă din asta normală de care am mai avut în ultimii zeci de ani.

Un strânut nu înseamnă covid. Oricât de zgomotos ar fi.

Răcelile și gripele obișnuite nu au fost eradicate de pe fața pământului. It’s a fact. You can ask your doctor about it.

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Cristina Marin

  22/04/2021

  Într-adevarăr, acum dacă stranuți undeva, ești privit ca și cum ai avea o boala extrem de contagioasă, au înebunit oamenii.

 • Reply

  Mihaela

  23/04/2021

  Este trist ca toata omenirea este acum sub semnul acestei spaime care ne face si mai suspiciosi si mai reci intre noi decat eram deja…

Leave a Reply