Adv. & Stuff

Radiografia dentară retroalveolară – un tip de radiografie simplă care poate oferi informații concludente dentiştilor

By | 02.11.2018 | 2 Comments

Radiografia dentară retroalveolară - un tip de radiografie simplă care poate oferi informații concludente dentiştilor

Prima experiență pe care o avem într-un cabinet stomatologic poate fi destul de neplăcută, mai ales dacă avem și o vârstă foarte fragedă. Printre primele lucruri pe care un medic stomatolog le poate recomanda indiferent de vârstă, mai ales atunci când e vorba de o intervenție mai complicată de făcut, se numără radiografia dentară.

Radiografia dentară este recomandată în foarte multe situații și este ușor de făcut, totodată rezultatele pot fi analizate imediat. Cu o radiografie dentară de calitate dentistul va ști ce are de făcut, cum să acţioneze și întreaga experiență din cabinetul stomatologic va fi mult mai sigură.

Radiografiile dentare pot fi făcute pentru un singur dinte, pentru mai mulți, cât și panoramice (pentru toți dinții). Depinde ce urmărește stomatologul și ce așteaptă să vadă în această radiografie dentară, în funcție de pacient. De obicei mergem pentru o radiografie în centre de radiologie dentară sau o putem face în cadrul aceleiaşi clinici unde suntem pentru consult (având în vedere că unele clinici private dispun și de astfel de servicii, pentru eficientizarea procesului și pentru a nu pune pacientul pe drumuri).

Radiografia dentară, un instrument foarte util pentru orice dentist

Odată obţinută radiografia de la radiologie dentară, noi trebuie să o prezentăm medicului și acesta stabileşte ce tratament poate face dinţilor, cum anume se poate interveni și dacă trebuie să fie luate anumite măsuri de siguranță.

Radiografiile înseamnă pentru medicul dentist o mai mare precizie la intervenţia ce urmează să aibă loc, șanse de reuşită mai mari la finalul procedurilor, o intervenție mai ușoară și mai puțin stresantă – pentru că știm dinainte la ce să ne aștepăm, căci medicul ne arată pe radiografie unde este problema și ne explică în ce constă intervenția pe care urmează să o facă.

Pe de altă parte, o radiografie dentară retroalveolară, cea mai folosită și cerută dintre radiografiile dentare, poate ajuta și la depistarea unor probleme legate de masa osoasă, poate evidenţia anumite carii ascunse, cât și probleme de structură a dintelui care urmează să fie tratat. Cu o radiografie retroalveolară făcută la unul, doi sau trei dinți puteți ști inclusiv dacă aveți infecţii la rădăcină. Totodată radiografia e utilă și când se verifică rezultatele unor intervenţii din trecut. Avantajele acestei radiografii ţin de faptul că e ieftină, are un preț bun, permite vizualizarea dintelui în întregime (coroana, rădăcina, osul) și poate fi făcută oriunde în clinici și cabinete private specializate în radiologie (spre deosebire de radiografiile mai complexe, radiografia retroalveolară chiar poate fi făcută la orice clinică ori cabinet de radiologie dentară).

La Clinica Trident puteți face radiografii de calitate la preţuri bune

Clinica Trident are aparate de ultimă generație și prețuri bune la radiografiile dentare. Asistenţii care le operează au experiență, iar medicii stomatologi ai clinicii le pot analiza și pot prezenta pacienților problemele și soluțiile pentru acestea.

O simplă radiografie poate fi suficientă pentru a evalua starea parodontală, pentru a identifica anomalii și a observa morfologia radiculară. Astfel de radiografii de calitate se pot efectua și în cazul copiilor şi durează foarte puțin până se obţine radiografia dorită.

Din ce am auzit, la Clinica Trident medicii pot evalua corect fiecare intervenție ce urmează a fi făcută prin intermediul acestor radiografii banale, având studii de specialitate și suficiente tratamente realizate cu succes pentru a vă garanta o intervenţie adecvată problemei existente. Radiografiile dentare solicitate în cadrul clinicii sunt efectuate cu cele mai noi echipamente din domeniu, iar pacienții suportă foarte ușor întreg procesul implicat de o radiografie. Cei peste 14 ani de experiență și dotările de ultimă generație ale clinicii, linia de sterilizare computerizată și laboratorul de tehnică dentară performant sunt alte avantaje de care puteți beneficia dacă vă adresaţi clinicii Trident.

2 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  06/11/2018

  La cabinetul la care merg eu, oamenii nici nu se apuca de vreo treaba daca pacientul nu vine cu radiografie dentara si mie asa mi se pare normal. Nu cum s-a dus un coleg de-al sotului meu la un macelar, ca altfel nu-l pot numi, si s-a apucat sa ii scoata un molar de minte pe bajbaite, fara radiografie. L-a chinuit 2 ore, taiat si zgandarit la greu si a plecat acasa cu maseaua pe jumatate scoasa.

  • Reply

   Ioana Radu

   16/11/2018

   Iaics! 🙁 Urata experienta a avut.
   Si eu sunt de parere ca radiografia conteaza si ajuta foarte mult.

Leave a Reply