DIY

Redecorări cu stil. Şi ieftine şi inteligente!

By | 12.11.2015 | 4 Comments

Toţi vrem să redecorăm din când în când. Toţi ne plictisim de ceea ce e în jurul nostru. Şi, pe bună dreptate, s-a dovedit psihologic că schimbarea mediului în care trăim aduce beneficii pentru noi. Suntem mai receptivi, mai fericiţi, mai dispuşi să întreprindem tot felul de activităţi. De exemplu, după ce redecorezi bucătăria, parcă ţi-e şi mai drag să găteşti. După ce redecorezi baia, nu mai faci curăţenie generală de două ori pe lună ci săptămânal. Sunt nişte chestii, din punct de vedere vizual, care ne schimbă percepţia şi ne fac să fim mai receptivi la mediul în care trăim şi totodată să dăm randament mai bun.

Asian-paints-colour-shades-for-living-room-arabesque

Dar nu mereu avem bani.

Nu, nici măcar poanta cu mutatul mobilei nu mai ţine. Ai mutat-o de atâtea ori că acum deja nu mai ai nicio opţiune “nouă”.

Te dai bătut? Hei, eu ştiam că românii sunt oameni insistenţi, oameni care nu se lasă cu una cu două atunci când îşi pun ceva în minte. Ei, bine, iată că vine şi soluţia. Apare uşor, pe după perdea… Soluţia este să schimbi culoarea pereţilor sau să o împrospătezi pe cea actuală. Nu este o redecorare costisitoare pentru că există atât de multe opţiuni încât, cu puţin chef, te descurci chiar şi singur să dai o mână două de vopsea lavabilă. M-am descurcat eu, fată fiind, deci sigur te descurci şi tu. Trafaletul e prietenul meu, asta pentru că ştiu că erai curios cum de am avut curaj. Am avut, pentru că munca făcută de mine ştiu că nu e de mântuială. Şi nici nu mă costă nimic. Doar materialele.

Ideea mea este că cele mai ieftine şi mai uşoare redecorări se fac schimbând culoarea unui perete. Am avut şi tapet pe un perete, dar procesul e destul de… lipicios. Şi greoi, că ai nevoie de cineva care să te ajute să măsori, să ţii foile drepte etc. Şi costisitor, căci tapetul nu-i de ici de colo. Iar când vrei să-l schimbi… cam ai de muncă.

paint roller trafaletÎn tot procesul acesta de schimbare a culorii pereţilor (sau doar a unuia dintre pereţi) trebuie să ţii cont de 3 lucruri esenţiale:
– un trafalet bun, care se spală uşor şi pe care îl poţi folosi şi peste 5 ani
– o amorsă bună, eventual cu rezistenţă la mucegai
– o vopsea lavabilă

Acu’… fie că eşti chitit pe ieftineală, fie că vrei să investeşti în materiale de top, cred că cele mai bune preţuri le găseşti la Arabesque. Da, băieţii ăia cu tiruri care umblă prin toată ţara şi prin străinătate. Eu aşa i-am descoperit, ca să fiu sinceră. Mă rodea curiozitatea să ştiu ce e Arabesque, care e treaba cu firma asta. Am căutat-o pe google şi am descoperit mare magazin online de materiale de construcţii şi finisaje.

Aşa am ajuns să descopăr o amorsă bună, cu rezistenţă la mucegai. Cred că am dat vreo 7 sau 8 lei pe un litru şi era de la Savana. Bună investiţia. Tot aşa am descoperit şi o vopsea lavabilă pentru interior cu care mă mândresc. Ştii de ce e vopseaua lavabilă atât de râvnită? Pentru că atunci când o foloseşti în bucătărie şi îţi sare ulei pe perete, ştergi petele cu o cârpă udă sau cu un bureţel. Sau atunci când eşti în sufragerie şi nevasta se împiedică şi-i sare vinul din pahar direct pe perete… ştergi tot cu o cârpă udă. No problemo, no stress, no sad face. Vopseaua lavabilă de interior te scapă de griji.

arabesque produse materiale de constructii si finisaje redecorari vopsea lavabila

Vopseaua lavabilă, în general, are o rezistenţă la spălare destul de crescută (până la 1000 de spălări). Se aplică şi uşor, fie că alegi trafaletul, pensula sau un pistol de vopsit. Are şi putere mare de acoperire iar timpul de uscare este de aproximativ 3 ore. Poate să dureze chiar mai puţin dacă plănuieşti să redecorezi primăvara, sau un pic mai mult dacă vrei să faci schimbări în sezonul rece. De când am descoperit-o, n-aş mai folosi altceva la mine în casă. Preţul? Există variante pentru toate buzunarele, nu-ţi face griji 😉

P.S.: Dacă eşti interesat să faci o schimbare curajoasă, taie puţin din partea din mijloc a trafaletului (din cover, indiferent de materialul din care e făcut… burete, prosop etc.) şi cumpără două vopsele lavabile din aceeaşi paletă de culori. Un capăt îl uzi într-o culoare, celălalt în altă culoare. Cum va arăta peretele? Nonconformist, rebel, unic, interesant, cu stil. Dar, mai ales, new age!

vopsea lavabila trafalet

4 Comments

 • Reply

  nicu

  12/11/2015

  Da, este foarte ok vopseaua lavabilă, iar de când s-a inventat trafaletul vopsitul pereţilor a devenit o plăcere. Metoda…..cu două culori în acelaşi timp…….am rezerve.Dar să faci tu şi pe urmă să ne chemi să vedem rezultatul!

  • Reply

   Ioana Radu

   12/11/2015

   Chiar sunt curioasa sa incerc o combinatie de albastru deschis cu turcoaz. Cand fac pasul acesta, sigur ma laud si pe blog 😀 In general sunt destul de curajoasa cand vine vorba de schimbari.

 • Reply

  Amy

  13/11/2015

  Si mie imi lace sa fac schimbari prin casa si DA, ai dreptate, cel mai deschis schimb culoarea peretilor…a si perdelele! 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   13/11/2015

   Da, si perdelele sunt o solutie buna! Un perete si-o perdea, solutia perfecta! 😀

Leave a Reply