Adv. & Stuff

Reparatii laptop Bucuresti: Cum sa-ti mentii laptopul in forma?

By | 20.02.2017 | 0 Comment

laptop hp

Vi se intampla frecvent sa trebuiasca sa asteptati ca laptopul sa procezese anumite comenzi obisnuite? Poate va confruntati frecvent cu mesaje tip pop-up. Sau poate paginile web se incarca foarte incet. Unele lucruri sunt normale, dar daca toate acestea se intampla periodic s-ar putea ca laptopul dumneavoastra sa aiba nevoie de cateva lucrari “de intretinere” pe care ati putea sa le faceti intr-un service reparatii laptop Bucuresti.

De exemplu, folositi masina ca sa va deplasati la serviciu, in vacanta, la supermarket sau in vizita. Toate sunt lucruri importante. Dar puteti face toate acestea daca aveti grija de masina dumneavoastra: adica ii schimbati uleiul periodic, verificati stergatoarele, franele, bujiile etc. Ei bine, la fel se intampla si in cazul laptopurilor. Adevarat?

Laptopul ramane instrumentul util pentru a trimite emailuri, pentru a comunica cu prietenii pe internet, pentru a cerceta si a citi diverse stiri, pentru crearea si salvarea imaginilor si a altor documente importante. Toate acestea daca veti sti sa il mentineti intr-o stare buna. Un service reparatii laptop Bucuresti precum www.onlaptop.ro va poate ajuta in acest sens.

Stiti cum sa mentineti calculatorul intr-o forma buna de functionare? Cat ati platit atunci cand l-ati achizitionat? Cat ati platit pentru sistemul de operare, antivirus si alte programe soft pe care le folosit? Ce valoare au fisierele salvate pe hard disk? Vorbim cu siguranta de sume importante, ceea ce inseamna automat ca este la fel de important sa invatati sa va pastrati laptopul intr-o forma foarte buna.

Reparatii laptop Bucuresti – sfaturi de intretinere de la onlaptop.ro

Iata mai departe cateva sugestii din partea centrului de reparatii laptop Bucuresti care va pot ajuta in acest sens.

1. Primul pas la reparatii laptop Bucuresti: Dezinstalati programele soft inutile.

Cele mai multe exemplare care ajung in reparatii laptop Bucuresti sunt pline de programe instalate in mod accidental. Update-urile, utilitatile si chiar soft-urile cu licenta vin de multe ori la pachet cu multe add-on-uri, cu tool-bar-uri si soft-uri aditionale care pur si simpu sunt inutile si care pot incetini activitatea laptopului.

Reparatii laptop Bucuresti onlaptop va spune ce puteti face. Click pe Start -> Programs -> Add/ Remove – si verificati amanuntit ce soft-uri aveti instalate pe laptop. Daca exista vreun soft despre care nu stiti nimic, cautati-l pe Google, vedeti ce face si care este utilitatea sa, iar daca nu raspunde cerintelor dumneavoastra stergeti-l din lista. Daca in urma cercetarilor ajungeti la concluzia ca este un soft instalat in mod accidental – dezinstalati-l cu Uninstall. Uitati-va in mod special pe barele de instrumente care tind sa fie intruzive, omniprezente si pre-virale. Atentie insa: asigurati-va ca nu stergeti un soft important pentru sistemul de operare! Daca nu sunteti sigur, mai bine nu il stergeti sau cautati pe Google detalii despre el.

2. Sfat reparatii laptop Bucuresti: Stergeti fisierele temporare

In timp laptopul poate sa salveze automat mai multe fisiere temporare asociate cu browsere web si alte soft-uri de pe laptop. Toate acestea se acumuleaza atunci cand nu inchideti programele in mod corespunzator dar si din alte motive. Pentru a curata aceste ramasite de fisiere, descarcati un utilitar gratuit cum este de exemplu CCleaner si stergeti fisierele temporare. CCleaner are o versiune gratuita, dar mai sunt si alte programe care fac acest lucru. Apoi folositi instrumentele de curatare a registrilor, care se fragmenteaza in timp chiar si in urma unei utilizari normale. Aveti nevoie de suport? Sunati la centrul de reparatii laptop Bucuresti, firma onlaptop.

3. Folositi des programe de distrugere a virusilor.

In timp, laptopul dumneavoastra se poate umple de virusi, troieni, spyware si malware. Virusii de calculator sunt asemenea virusilor umani. Cel mai probabil aveti deja un virus in laptop. Din cauza unora apar probleme majore, dar altii par inofenzivi… insa nu este asa. O acumulare lenta de virusi de-a lungul timpului face ca in timp un laptop sa devina aproape inutil. Partea buna este ca puteti preveni acest lucru prin rularea a diferite programere de eliminare a virusilor. In mod regulat! Exista o multime de astfel de programe disponibile gratuit pe internet. Le puteti rula saptamanal sau lunar pentru a elimina virusii mici si pentru a-i impedica sa se strecoare in fisierele dumneavoastra de pe hard disk. Malwarebytes este un astfel de program anti-virusi si are o versiune gratuita. Trebuie sa stiti ca nu puteti elimina unii virusi din laptop (daca nu aveti cunostinte ample de devirusare) si ca in anumite situatii este nevoie de interventia unui specialist, iar pentru asta puteti apela la OnLaptop Bucuresti. Apoi, se pare ca anumiti virusi pot fi indepartati doar prin versiuni profesionale de anti-virus. Dar acestea sunt cazuri mai rare. Daca laptopul dumneavoastra raspunde foarte incet la comenzi, produce sunete de joc in mod aleatoriu sau va redirectioneaza automat spre pagini web pe care nu doriti sa le afisati cel mai probabil va confruntati cu o infectare serioasa de virusi. In acest caz ar trebui sa apelati imediat un service reparatii laptop Bucuresti pentru o devirusare completa si pentru o verificare profesionala a programelor soft instalate.

4. Reparatii laptop Bucuresti va recomanda:

Resetati Internet Explorer. Sanatatea browserului reprezinta un aspect important in mentinerea sanatatii generale a unui laptop. De fapt, aceasta este una dintre cele mai importante componente. Browserele “aftermarket” cum sunt Mozilla Firefox si Google Chrome sunt grozave si par ca ofera o experienta de navigare mult mai placuta pentru utilizator. De multe ori ele functioneaza cu “sunete si trambite”, lucru pe care nu-l obtineti cand folositi Internet Explorer. Dar de multe ori, in timp, aceste browsere pot ascunde o multitudine de infectii, lucru ce poate dauna experientei de navigare pe internet. Pentru a revigora modul de functionare a laptopului invatati sa resetati Internet Explorer, Google Chrome si Mozilla Firefox. Unii specialisti va recomanda sa dezinstalati Google Chrome si Mozilla Firefox – dupa care sa resetati Internet Explorer. Apoi, dupa o perioada puteti reinstala din nou browserele “aftermarket”.

5. Reparatii laptop Bucuresti subliniaza ca este important sa folositi un singur anti-virus.

Cel mai mare conflict software care cauzeaza cea mai mare infestare a resurselor de pe laptop este instalarea simultana a doua versiuni de virusi. Asta se intampla de obicei atunci cand se termina o versiune de trial sau cand cumparati un anti-virus si uitati sa dezinstalati anti-virusul vechi. Prima data ar trebui sa dezinstalati antivirusul existent, dupa care puteti reinstala o noua versiune sau un nou tip de antivirus. Fiti atent intotdeauna la acest posibil conflict intre doua versiuni de antivirus. La onlaptop ne confrutam tot timpul cu astfel de situatii. Cu siguranta antivirusul este aplicatia cea mai mare consumatoare de resurse de pe laptopul dumneavoastra. El ruleaza tot timpul incercand sa scaneze si sa detecteze virusi in timp real. De aceea, daca va instalati in acelasi timp doua versiuni de anti-virus pe laptop, acesta poate deveni practiv inutilizabil. Prin urmare, inainte de a instala orice anivirus nou verificati ca nu mai aveti o alta versiune deja instalata.

Sa va intretineti si sa revigorati laptopul pe care lucrati inseamna sa scapati de gunoiul care s-a acumulat in el de-a lungul timpului. Incercati sa faceti toate aceste lucruri singur, in mod periodic. Daca nu va descurcati sau aveti nevoie de putin ajutor din partea unor profesionisti apelati cu incredere la service-ul onlpatop Bucuresti, unde veti primi asistenta competenta.

Data viitoare, atunci cand va confruntati cu probleme de soft si/sau laptopul ruleaza foarte incet, ganditi-va de doua ori inainte sa cumparati un laptop nou sau sa-l duceti pe cel existent la un service reparatii laptop Bucuresti pentru reparatie. Poate ca laptopul dumneavoastra are nevoie de o simpla curatare, iar acum stiti cum sa faceti acest lucru, urmand instructiunile de mai sus.

Leave a Reply