Women's World

Review 3 parfumuri de la celebrul Jean-Charles Brosseau

By | 08.11.2018 | 1 Comment

Încă de la început simt nevoia să justific titlul acestui articol. De ce am simţit nevoia să menţionez „celebrul”?… Doamnele din înalta societate sunt atât de familiarizate cu numele casei de parfumuri Jean-Charles Brosseau încât aproape că au crescut cu aceste produse. Pentru noi, adică eu şi restul doamnelor şi domnişoarelor care abia la 20 de ani ne-am permis primul parfum de la un brand cu renume, numele acesta nu înseamnă nimic. Noi am trăit într-o bulă în care au răsunat doar nume precum Givenchy, Armani, Prada şi alte brand-uri extrem de bine promovate la nivel mondial.

Jean-Charles Brosseau, în schimb, n-a avut nevoie de campanii de publicitate, pentru că produsele acestei case de parfumuri s-au vândut mai mult de jumătate de secol şi continuă să se vândă foarte bine. 1955 este anul în care a fost fondată casa de parfumuri a lui Jean-Charles Brosseau, el având 25 de ani pe atunci, fiind proaspăt absolvent al unei şcoli de fashion din Paris. A absolvit cu succes, ceea ce cântărea foarte mult la vremea respectivă.

Din fericire pentru mine, mi-au „căzut” în mână, prin intermediul Alexandrei de la revista Flawless.ro, 3 mostre de parfumuri de la acest brand. Sunt 3 ape de parfum diferite. Ceea ce mi s-a părut interesant la prima vedere este că fiecare mostră este prevăzută cu pulverizator şi e ambalată frumos. Ambalajul de tip mini-pliant conţine informaţii precum notele de vârf, de mijloc şi de bază (în franceză şi engleză), dar şi info despre ingrediente, plus adresa casei de parfum din capitala Franţei. Calitatea cartonului şi a printului este de necontestat. Sincer, e ceva muncă pentru o primă impresie perfectă.

Iată care sunt cele 3 parfumuri testate:

1. Ombre Rose L’Original by Jean-Charles Brosseau
2. Ombre Platine by Jean-Charles Brosseau
3. Ombre Rubis by Jean-Charles Brosseau

parfumuri Jean-Charles Brosseau

Voi lua fiecare parfum în parte şi voi scrie atât informaţii de bază (precum notele olfactive), cât şi părerea mea (subiectivă, căci la parfumuri e greu să ne raportăm altfel).

În ceea ce priveşte notele unui parfum, pentru acelea dintre voi care nu ştiţi, acestea se împart în 3 categorii distincte:
– de vârf (cele pe care le simţim în momentul în care pulverizăm parfumul);
– de mijloc (cele care încep să se simtă cam după o jumătate de oră şi persistă până la două ore);
– de bază (aromele care se simt pe piele după câteva ore).

Acum să luăm pe rând cele 3 produse:

1. Ombre Rose L’Original by Jean-Charles Brosseau

Note de vârf: lemn de trandafir, miere, ylang-ylang, pierscă.
Note de mijloc: trandafiri, lăcămioare, crini.
Note de bază: mosc, vanilie, lemn de santal.

Parfumul este dulceag-oriental. Mi se pare potrivit pentru doamne şi domnişoare delicate, cu o notă de mister în modul în care se mişcă, persoane care probabil s-au născut cu eleganţa în sânge, dar o eleganţă delicată, lipsită de duritate.

Caracterizarea pe care tocmai am scris-o are sens prin faptul că acest parfum a fost creat în 1981. Ombre Rose L’Original este realizat după reţeta originală, iar varianta care a suferit modificări de-a lungul anilor se numeşte doar Ombre Rose.

Ombre Rose L’Original

2. Ombre Platine by Jean-Charles Brosseau

Note de vârf: bergamotă, coacăze negre, piper roz, măr.
Note de mijloc: cocos, trandafir, lapte, crin, tuberoză, prune.
Note de bază: lemn de santal, balsam de peru, lemn de cedru, vanilie.

Este, fără niciun dubiu, un parfum impunător. Ca aromă generală se încadrează la parfumuri oriental-pudrate, adică acele parfumuri despre care nu poţi spune cu exactitate dacă predomină partea orientală sau restul ingredientelor. Extrem de interesant, potrivit pentru persoane puternice şi conştiente de puterea sexualităţii. Deşi notele de vârf sunt fructate, ele se îmbină destul de repede cu aromele florale din notele de mijloc. Acordurile acestea sunt ca un spectacol pe o scenă mare, un spectacol care se-ncheie în note lemnoase şi care, probabil, nasc o aventură în spatele cortinei. Ombre Platine este o combinaţie puternică şi interesantă. Cred că poate fi purtată doar de doamnele cu aceleaşi atribute (puternice şi interesante).

Ombre Platine

Ombre Platine

3. Ombre Rubis by Jean-Charles Brosseau

Note de vârf: bergamotă, rubarbă, măr, mimoză.
Note de mijloc: floare de portocal, nufăr, coacăze negre, frunze de violetă.
Note de bază: lemn de cedru, mosc alb, cocos, iris, vanilie, styrax.

Oficial, acesta a devenit unul dintre cele mai iubite parfumuri pentru mine. La prima privire asupra notelor, n-aş fi zis că e genul meu. Adică nu sunt un fan când e vorba de rubarbă, măr, frunze ale oricărei plante, mosc alb, nici măcar cocos. Dar parfumul acesta este divin! Doar Givenchy Ange ou Demon Le Secret îmi place la fel de mult. Şi dacă am ajuns să scriu asta este cu adevărat un parfum care m-a impresionat.

Este dulceag, dar pasional. Jucăuş, dar misterios. Un pic oriental, un pic mai mult floral. Cu el simt că aş putea să-ţi fur prietenul :)). Nu fac asta, nu-mi stă în fire, dar miroase atât de bine încât mă face să fiu încrezătoare, să simt că pot cuceri orice Alpha, Beta şi Omega. Pe ideea “I can conquer the world!”. E de vis, my ladies, un parfum de vis. Mi-a luat minţile cu totul, aproape că am uitat să scriu organizat şi tehnic. M-a dat peste cap 😀 .

Ombre Rubis

Ombre Rubis

N-am putut scrie acest articol într-o singură zi. Deşi am folosit la încheietura mâinii o mică pulverizare, aroma s-a simţit aproape toată ziua. Din acest motiv a fost nevoie de 3 zile pentru a putea scrie acest material.

Preţul, căci am cercetat acest detaliu pe net, mai ales după ce m-am îndrăgostit de Ombre Rubis, este de 120 de euro pentru o sticluţă de 100ml. Asta înseamnă puţin peste 500 de lei (cam la fel ca în cazul Armani Si). Nu e la fel de accesibil precum alte parfumuri de larg consum, majoritatea încadrându-se undeva între 200 şi 300 de lei, însă nu e nici de neatins. Am dat deja 500 de lei pe Armani Si, deci n-ar fi un capăt de ţară şi un Ombre Rubis.

Am trecut de etapa în care oftam şi ţineam cardul ascuns bine în portofel atunci când vedeam un price-tag mai grăsuţ. Am ajuns la concluzia că merit să mă îmbrac în fiecare zi într-o aromă care să mă caracterizeze. Până la urmă pentru asta muncim, pentru a ne permite să trăim frumos ♥.

Cheers, my beautiful ones!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    15/11/2018

    Din cate am citit sunt parfumuri bune.

Leave a Reply