Am să-ncep cu o mică relatare despre cum am descoperit aceste ceaiuri, iar apoi vă scriu impresii despre fiecare sortiment în parte (dintre cele 5 pe care le-am încercat eu, evident). 😀
Eram în mall Băneasa cu ochii după haine de toamnă când am trecut pe lângă un magazin cu tot felul de produse din ceramică, atât de frumoase şi de viu colorate încât am zis că nu se întâmplă nimic rău dacă intru „puţin” în magazin. Nu ştiam de Livada cu Ceai până atunci, nu mai intrasem în magazinul acesta, nu mai auzisem de el, era practic prima întâlnire :D. Am intrat şi mi-au luat minţile o grămadă de arome. Mă simţeam un pic ca dependenţii de marijuana din filmele americane, cei care intră în magazine cu diferite preparate pe bază de iarbă.
Doamna sau domnişoara din magazin m-a întrebat, cum era firesc, dacă vreau ceva anume. Mmm… eu intrasem doar să mă uit la ceşcuţele colorate. Dar dacă tot am nimerit în acel petic de rai, am zis că nu e ceva rău dacă îmi şi cumpăr ceva. Aş fi vrut un ceai verde cu aromă fructată. Însă cu puţine ingrediente, astfel încât să disting bine gustul. Mi-a fost recomandat ceaiul Love & Happiness – ceai verde cu căpşuni şi boboci de trandafiri galbeni. Însă sper că nu s-a văzut spasmul din ochii mei când am citit că e 50 de lei preţul pentru 100 de grame. Am apucat să scot totuşi câteva cuvinte, întrebând elegant dacă au şi site. Da, iar astfel am plecat din magazin cu o carte de vizită pe care era şi link-ul magazinului online. Am rugat-o frumos pe angajată să-mi scrie pe cartonaş şi numele ceaiului de care mă îndrăgostisem. Voiam să mă asigur că nu uit denumirea, iar cândva mi-l voi cumpăra.
Am ajuns acasă şi am dat cu ochii de site. My ladies, nici nu vă închipuiţi cât de fericită am fost când am văzut ce de oferte au 😀 . O grămadă de sortimente de ceai reduse de la 30 sau 40 de lei (preţ pentru 100gr) la 10-20 de lei. Şi uite aşa am pus în coşul de cumpărături 4 sortimente de ceai. Aproape o jumătate de kilogram de ceai. Noroc că eu chiar beau destul de mult ^_^. Valoarea comenzii cu tot cu transport a fost de 55 de lei.
Când a sosit coletul, am fost super bucuroasă să descopăr că, pe lângă cele 4 sortimente comandate de mine, primisem şi un pliculeţ mic cu un alt tip de ceai. Cadou. În circumstanţa în care eu comandasem numai ceaiuri la reducere, ei mi-au oferit şi un cadou. Super frumos din partea celor de la Livada cu Ceai, chiar super frumos gestul.
Iată aşadar cele 5 sortimente pe care le-am încercat:
nr.crt. – denumire – preţ pentru 50gr
1. Endless Valley – 20 de lei (în prezent am văzut că e redus la 6 lei!)
2. Wild Cherry – 20 de lei
3. Jungle Ru – 19 lei (în prezent este redus la 5,5 lei)
4. Chocolate Kiss – 19 lei (în prezent este redus la 5 lei)
5. Rum Punch – 20 de lei
Iar acum să le luăm pe rând…
1. Endless Valley
Ingrediente: ceai verde, felii de banană, bucăţi de mango şi papaya, coajă de portocală, petale de floarea soarelui şi şofrănel.
Iniţial m-a atras numele acestui ceai. M-a făcut să mă gândesc la Silicon Valley, partea sudică a oraşului San Francisco din California. Fac uneori nişte conexiuni pe care mi-e greu să le explic. Apoi m-am uitat la ingrediente şi am văzut că, printre altele, are şi bucăţi de mango şi papaya. Iubesc aceste două ingrediente, atât în produse comestibile (ceaiuri, prăjituri), cât şi în produse cosmetice (loţiuni, unturi de corp, geluri de duş). Aşadar am adăugat acest ceai în coşul de cumpărături fără să stau pe gânduri.
Acum, că l-am şi testat la gust, pot să spun cu mâna pe inimă că este singurul ceai verde (dintre cele gustate de mine) care nu are gustul acela puternic de ceai verde. Dacă sunteţi consumatori de ceai o să ştiţi despre ce vorbesc.
Aroma este frumos împletită cu gustul de banane, mango, papaya şi restul ingredientelor. Banana totuşi se simte cel mai bine. Sincer, n-am băut niciodată un ceai verde mai gustos decât acesta.
Ştiu că în mod normal ceaiul verde intră în categoria „pentru slăbit”, dar eu îl beau pentru proprietăţile detoxifiante pe care le are asupra organismului. Mă interesează starea de bine a organismului şi plănuiesc să trăiesc într-un corp sănătos 😀
2. Wild Cherry
Ingrediente: ceai verde, frunze de căpşun, bucăţi de cireşe.
Un alt ceai verde, unul mai simplu decât cel anterior. De data aceasta se simte aroma ceaiului verde, însă e ceva altfel la el. Altfel şi interesant în acelaşi timp. Un gust uşor amărui, ca de cireşe amare. Cu siguranţă se simte şi aroma de cireşe, fără niciun dubiu la partea asta. Este, totuşi, un ceai greu de definit. Pe de o parte mi se pare că are un pic din aroma ceaiurilor pe care le consumam pentru fiere, fiind uşor amărui. Pe de altă parte este un ceai verde, bogat la gust dar fără a fi încărcat. Chiar e un ceai interesant! Data viitoare cred că voi pune şi o felie de lămâie în cană, să vedem cum se împletesc aromele.
3. Jungle Ru
Ingrediente: bucăţi de ananas, papaya, măr, stafide, petale de trandafir, fulgi de cocos, şofrănel, soc şi hibiscus.
Mi-am zis că două ceaiuri verzi sunt suficiente, aşa că cel de-al treilea am decis să fie un ceai de fructe. Am ales Jungle Ru pentru că mi-a plăcut combinaţia de ananas, papaya, cocos şi soc. Astea sunt ingredientele pentru care l-am ales :D. Mi s-a părut extrem de interesant când am deschis pachetul să simt aroma acestui ceai şi am văzut boboci de trandafiri. N-am văzut niciodată până acum boboci de trandafiri în ceai. Ştiu că sunt unele sortimente comestibile, din care se fac sucuri, dulceţuri şi alte produse, însă nu ştiam că există şi pentru ceai. Interesantă chestia. La fel de interesant şi gustul. Complet diferit comparativ cu ceaiurile din fructe pe care le ştiam eu.
4. Chocolate Kiss
Ingrediente: ceai rooibos, bucăţi de ciocolată şi bucăţi de rodie.
Ştiam de ceaiul rooibos de când lucram la bar. Aveam un client care venea mereu şi bea numai ceai rooibos.
Rooibos este o plantă sălbatică din Africa de Sud. Frunzele acestei plante sunt tăiate sub formă de ace cât mai mici şi puse la uscat. Proprietăţile acestui ceai sunt extrem de cunoscute în întreaga lume, iar aici pot să amintesc de scăderea colesterolului, protejarea inimii şi a vaselor de sânge, îmbunătăţirea circulaţiei, creşterea puterii de concentrare, reducerea stărilor de irascibilitate, depresive şi hipertensive. Da, chiar are foarte multe proprietăţi benefice pentru organism. Ceaiul rooibos mai este cunoscut şi sub denumirea de “ceai roşu african” şi este adesea consumat cu lapte (la fel ca în cazul ceaiului negru).
Acest tip de ceai nu e tocmai unul dintre sortimentele mele favorite. Însă l-am cumpărat pentru denumirea delicioasă şi pentru beneficiile pe care le are asupra organismului. M-a fascinat faptul că are bucăţi de ciocolată în compoziţie. Deci ceaiul este Chocolate Kiss pe bune! Aroma de cioco face acest rooibos să fie băubil (pentru mine), însă nu e unul dintre favoritele mele. Dar, din nou, asta se datorează în mare parte faptului că eu nu beau ceai rooibos de fel. Not really my type. Dacă n-aţi băut până acum, despre aroma ceaiului roşu african (rooibos) pot să vă spun că e oarecum condimentată.
5. Rum Punch
Ingrediente: hibiscus, coacăze, stafide, boabe de soc, migdale sparte, cireşe, şofrănel.
Se simte aroma de coacăze şi de cireşe mai mult decât a altor ingrediente. Dacă vă plac ceaiurile de fructe de pădure sau vişine, adică nu prea dulci, atunci sortimentul acesta de ceai e ideal pentru voi. Şi pentru mine, de altfel :D, căci mi-a plăcut foarte mult.
Cred că l-aş putea încadra în categoria ceaiurilor bune pentru greţuri. E un pic acrişor, perfect pentru morning sickness (fie că e vorba de sarcină sau greţuri de la fiere… ori din alte cauze).
Sincer, primele 4 ceaiuri pe care le-am ales eu nu au fost la fel de inspirate ca acesta. Rum Punch a fost în pacheţulul mic, primit cadou în colet. Cine mi l-a pus acolo m-a cunoscut mai bine decât mă cunosc eu, având în vedere că acesta e preferatul meu din tot coletul. Cu siguranţă pe viitor o să-mi dau comandă de un pachet din acest sortiment de ceai. Nu pot să fac asta acum pentru că am destule pentru următoarele câteva luni. Am stoc, cum s-ar zice :)).
În încheiere menţionez faptul că mi-ar fi plăcut să se găsească o etichetă cu ingrediente pe fiecare pachet. Practic fiecare ambalaj are deja 3 etichete: una rotundă cu brand-ul, una dreptunghiulară cu numele ceaiului şi una dreptunghiulară cu informaţii generale despre cum se prepară infuzia (ce cantitate de ceai se pune în infuzor şi câte minute se lasă în cană – informaţii care diferă în funcţie de tipul de ceai). Însă nu există nicio etichetă cu ingredientele. Eu mi-am scris pe nişte hârtiuţe şi le-am lipit cu scotch dublu adeziv pe fiecare pachet de ceai în parte (da, etichetele albe pe care e scris cu pixul sunt lipite de mine – însă probabil v-aţi dat seama de asta din poze, fiind scris de mână).
Toate ceaiurile acestea le-am cumpărat de pe site-ul LivadaCuCeai.ro
asta numesc eu ceai, planta cat mai intreaga si cu aspect care sa nu duca cu gandul la praful ramas in urma treieratului. Sunt unele ceaiuri atat de maruntite si lipsite de gust ca nu merita nici 2 lei. Cred ca cel mai mult mi-ar placea Wild Cherry.
Si mie imi place cand vad exact plantele si fructele uscate din compozitie. Mi se par mai de incredere aceste ceaiuri.
Nici eu nu am auzit, pana acum, de ei. Eu sunt mare fan al ceaiurilor condimentate asa ca sigur le fac o vizita.
O sa ai de unde alege, oferta fiind destul de generoasa :D.
Foarte fain ambalajul! Si mi-ai facut pofta, sunt o mare consumatoare de ceaiuri.
Şi aromele sunt pe măsura ambalajului, adică foarte interesante! Dacă eşti consumatoare de ceai, trebuie să încerci măcar un sortiment de la LivadaCuCeai 😀
Am fost invitata o data la un ceai pe centrul vechi, la Cuibul liniștit. Am rămas plăcut impresionata de atâtea sortimente de ceai. Nu știam ce sa aleg, as fi gustat din fiecare câte puțin. Eu nu sunt o împătimită a ceaiului, beau doar când sunt bolnava, din păcate. Îți recomand sa mergi o dată acolo la un ceai. Prețul pornește de la 9 lei, iar din partea casei au niște biscuitei super. Înăuntru au și servicii de ceai, zaharnite și toate ustensilele.
Daaa, e super acolo! Am fost de două sau de trei ori. Îmi place atmosfera relaxantă şi totodată boemă, iar ceaiurile chiar sunt minunate. Şi biscuiţii. I-am mâncat singură pe toţi :))