Review produse & servicii

Review: mască de faţă Balea cu minerale şi nămol

By | 17.02.2018 | 5 Comments

Eram super încântată că mi-am cumpărat masca de faţă Balea cu minerale şi nămol din Marea Moartă şi abia aşteptam să o încerc. Am ajuns acasă, am aruncat-o în teancul cu produse şi am cam uitat de ea. Vreo trei săptămâni mai târziu mi-am adus aminte să o încerc.

Review masca de fata Balea cu namol si minerale din Marea Moarta 01

Review masca de fata Balea cu namol si minerale din Marea Moarta 02

Toate bune şi frumoase până când am desfăcut-o. Mirosea atât de urât încât am reverificat termenul de valabilitate. Era ok la termen. Până la urmă mi-am adus aminte că am mai avut produse cu minerale şi nămol din Marea Moartă şi că mirosul acela e oarecum specific. Probabil că acest produs nu are prostii multe în compoziţie şi s-au gândit să nu adauge parfum care să-i strice în vreun fel proprietăţile benefice asupra tenului. Aşa că au lăsat produsul cu mirosul specific sau, în fine, cu foarte puţin parfum.

Am curăţat tenul, să mă asigur că este foarte curat şi că masca de faţă va putea să acţioneze corespunzător, apoi am aplicat-o pe faţă cu o pensulă pentru fond de ten (deoarece urăsc să întind masca de faţă cu degetele).

Review masca de fata Balea cu namol si minerale din Marea Moarta 05

În afară de mirosul ciudat, ceea ce am observat chiar de la început a fost textura. Nu este o mască asemănătoare cu majoritatea măştilor pe care le-am încercat până acum. Nu e nici cremoasă, nici de tip gel. Are o consistenţă oarecum “inegală”, ca şi cum chiar ar fi nămol din Marea Moartă amestecat cu ceva cremă. Totodată, am observat că are nişte particule foarte mici negre, exact ca în gelurile exfoliante.

Cred că am folosit doar jumătate din pliculeţ şi deja acoperisem toată faţa, exceptând zona ochilor şi a buzelor. Deci e mai mult decât generoasă cantitatea dintr-un pliculeţ (sunt două pliculeţe pătrate într-un set, prinse între ele – se desprind de la o linie punctată).

Am lăsat masca pe faţă vreo 10-12 minute. Se întărise cât de cât, deci era ok, puteam să o dau jos (să o spăl cu apă călduţă). Înainte să o dau jos m-am uitat bine în oglindă, să văd dacă a tras uleiul din piele (am ten mixt, de obicei măştile devin uleioase în zona T) şi dacă au intervenit ceva schimbări. Am observat că apăruseră nişte particule mici albe. Iniţial am crezut că ies punctele de grăsime din piele, deşi nu cred că există vreo mască atât de puternică, având în vedere că punctele de grăsime nu sunt sub primul strat de piele. Cred că atât particulele negre de la început cât şi cele albe care se observă la final… au făcut tot timpul parte din compoziţie, având rol abraziv, însă cele albe devin vizibile abia atunci când masca începe să se usuce.

Sentimentul s-a dovedit a fi adevărat. Particulele respective chiar au proprietăţi abrazive. După cele 10 minute, când m-am apucat să îndepărtez masca de pe ten cu apă călduţă, am masat un pic pielea şi s-a simţit ca un minunat masaj, tenul fiind curăţat în profunzime. Foarte foarte tare chestia 😀 .

Per total cred că este una dintre cele mai bune măşti de faţă pe care le-am încercat vreodată! Are ea un miros dubios la început, dar apoi dispare, iar efectele ei asupra tenului sunt chiar minunate.

Pe ambalaj sunt trecute următoarele informaţii:
„Balea mască de faţă Marea Moartă 2x8ml
Curăţare intensivă şi calmare a pielii: masca Balea cu nămol din Marea Moartă, cu minerale, îndepărtează impurităţile şi previne formarea acestora pentru un aspect al pielii curat, îngrijit şi delicat. Nămolul din Marea Moartă, în care se găsesc minerale importante şi oligoelemente, eliberează pielea de excesul de sebum, Aloe Vera oferă hidratare pielii, iar extractul de muşeţel îngrijeşte şi calmează pielea. Peeling-ul natural din sâmburi de caise şi bambus vă reîmprospătează pielea.”

Cât a costat şi de unde am luat-o?
Hmm… cred că am dat aproximativ 3 lei pe ea. De la DM. Nu ştiu dacă există şi la tub, însă eu sunt mulţumită cu varianta asta la pliculeţe.

Cu siguranţă o să merg să-mi mai cumpăr câteva, să am în casă. Şi o să iau şi alte sortimente, să testez dacă sunt la fel de bune sau dacă rămân la cea cu nămol din Marea Moartă, despre care v-am scris azi. Uite, d’aia îmi place mie să cumpăr tot felul de chestii, căci doar aşa descopăr produse minunate 😀

Voi aţi folosit această mască până acum?

UPDATE: Mi-am mai cumpărat 3 măști de față Balea ^_^.

Review masca de fata Balea cu namol si minerale din Marea Moarta 06

5 Comments

 • Reply

  Adrian Zarif

  12/04/2018

  Chiar îmi plac produsele pentru îngrijire personală marca Balea pe care le cumpăr de la DM-ul din apropiere. Eu folosesc în special spuma de ras dar și spumantul pentru baie cu aromă de eucalipt, N-am de ce să fac reclamă, dar ce îmi place, recomand și altora !

  • Reply

   Ioana Radu

   15/04/2018

   Spumant nu folosesc, dar o să caut și eu gama cu eucalipt și poate au și gel de duș :D. Mulțumesc pentru sugestie, Adrian!

 • Reply

  Georgiana

  12/08/2018

  Foarte bune sunt măscuțele de fata de la DM. Cea cu nămol este cea mai buna, dar mai sunt și altele. Am mai încercat una exfolianta cu cărbune dar nu am mai gasit-o de curand in magazin.

 • Reply

  Bianca

  06/11/2018

  Si mie imi place cea cu namol. Imi lasa tenul super. Acum incerc unele de la 7th heaven si nu sunt prea incantata. As mai vrea sa le incerc pe cele de la L’Oreal cu argila.

  • Reply

   Ioana Radu

   16/01/2019

   Mie imi merg bine si cele de la 7th Heaven. Si le-am mai incercat pe cele cu argila de la Sephora, care-s grozave! Pe viitor si eu vreau sa le incerc pe cele de la L’Oreal cu argila 😀 .

Leave a Reply