Review perie rotativă Philips Dynamic Volume

Niciodată nu mi-am iubit părul mai mult ca acum :D
Cu vreo săptămână înainte de Crăciun, Adizzy a distribuit pe facebook un video cu o perie rotativă despre care scrisese entuziasmată că tocmai şi-a comandat-o. Eu nu folosesc astfel de chestii. Adică bag placa de păr în priză cam o dată pe lună. Să-l îndrept sau să fac câteva bucle. Luna trecută am primit cadou chiar un ondulator, aşa că acum nu mai e nevoie să folosesc placa pentru bucle.

În fine, pe scurt este că nu sunt un mare fan al chestiilor electrice pentru păr. Nu pentru că nu mi-ar plăcea ca părul meu să arate bine, ci pentru că mi-e silă să le folosesc :)). Ăsta-i adevărul, my ladies, chiar mi-e silă să transpir în acelaşi ritm cu placa de păr în timp ce încerc să fac podoaba capilară să stea locului. N-am un păr aiurea, dar nici grozav nu e. După baie e drept, ăsta-i un lucru bun, dar e drept şi haotic, ceea ce mă scoate din sărite.
DSC_1790
Toate bune şi frumoase, dar peria pe care şi-a luat-o Adizzy chiar mi se părea mişto şi uşor de folosit (asta e partea “tricky”, că toate par uşor de folosit dar nu sunt). Era destul de scumpicică la preţ întreg, dar am vânat-o câteva zile pe mai multe site-uri (magazine online) până când am prins-o la reducere. De la 260 la 180 lei.

Se numeşte Philips Dynamic Volume HP8654 (a trebuit să mă uit pe cutie, că nu ţin minte, shame on me) şi este prima mea perie rotativă. Având în vedere că sunt un dezastru în folosirea chestiilor pentru păr, când a venit coletul şi am văzut că e destul de mare ca dimensiuni… m-am blocat un pic. E frumoasă & stuff like that. Dar e cam mare :)) “Corpul” are 26 cm lungime si 6 cm diametru (nu o cuprind cu degetele). Când adaug şi peria în capăt, mai adunaţi încă vreo 14 cm. Da, chiar e voluminoasă.

În ciuda aspectului masiv (dar mai ales în ciuda stângăciei mele), peria e foarte uşor de folosit. Recunosc că prima oară nu ştiam nici cum să o ţin :D, dar a doua oară m-am uitat la nişte tutoriale video pe youtube şi s-a făcut un pic de lumină. E adevărat, a trebuit să exersez un pic cu ea, dar ne-am împrietenit destul de repede. Vă zic de acum că nu o împrumut la nimeni! Avem o legătură prea apropiată ca să o las să facă alte fete fericite :D

Pe cutie scrie că dă şi un pic de strălucire părului, datorită materialului din care este făcută peria, dar eu nu am observat. Oricum nu pentru asta am cumpărat-o. Am luat-o în ideea că o să mă conving să îmi aranjez singură părul un pic mai des. Şi a meritat. Sincer! Este uşor de folosit, nu se încinge (deci slabe şanse să deterioreze părul), aerul cald nu este ca cel de la uscătorul de păr (e mai blând, doar călduţ, niciodată fierbinte), nu încurcă părul şi nu rupe firele de păr. Din punctul meu de vedere, cred că este cea mai bună investiţie a mea pe anul 2014.

Dacă vă bate şi pe voi gândul să vă luaţi o perie rotativă, indiferent de firmă sau model, am învăţat până acum că cele mai bune rezultate se obţin dacă aplicaţi puţină spumă înainte. Eu recomand Philips pentru că în materie de aparate sunt destul de longevive. Rowenta se strică destul de repede. Mai găsiţi de la Remington, care e firmă foarte bună, dar cam la acelaşi preţ cu Philips. Oricum, eu m-am îndrăgostit de peria asta rotativă şi nu aş mai renunţa la ea!

Am uitat să vă zic că are două perii. Una mare, în stilul celor din saloane, cu care coafezele se chinuie şi ne trag de păr în toate direcţiile atunci când ne usucă părul cu un feohn în cealaltă mână… şi o perie medie care are un buton în capăt, astfel că după ce se roteşte părul pe ea apăs pe buton şi perii se trag în interior, rămânând doar scheletul periei. Cea de-a doua perie este bună dacă vreţi nişte onduleuri lejere. Eu n-am probat-o încă. M-am îndrăgostit de prima perie :)). Oricum, am timp să o folosesc şi pe a doua, nu mă grăbesc, nu fuge nicăieri de la mine din casă ;)

Vă las mai jos clipul pe care eu l-am văzut la Adizzy, vechea mea prietenă din blogosferă. Nu prea voiam să-l pun pe blog, că e ca şi cum aş face publicitate pe de-a moaca. Dar o fac pentru că peria asta rotativă chiar m-a cucerit. Şi-n plus… sunt prea leneşă să fac un tutorial video.

2 comments on “Review perie rotativă Philips Dynamic Volume”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>