Women's World

Rochii, bluze, accesorii… și semnătura de pe etichetă

By | 24.05.2019 | 2 Comments

Scrisese cineva din lista mea de prieteni, și-mi pare rău că n-am reținut cine, în urmă cu vreo doi ani parcă (ori cel puțin așa se simt), faptul că mai bine își cumpără o rochie în ediție limitată de la un designer român decât să-și ia ceva de la un brand străin cu aceleași prețuri și cu piață de deschidere mare. Pe de o parte cred că e vorba de a susține valorile noastre, de a ne ajuta între noi, de a îi susține pe ai noștri în detrimentul brand-urilor uber cunoscute care au deja cifre de afaceri foarte mari. Pe de altă parte, într-o măsură chiar mai mare, cred că e vorba de unicitate. Pe etichetă oricum nu se uită nimeni când mergem pe stradă, nu ne bate lumea pe umăr să ne întrebe de unde-i rochia sau de unde-i bluza superbă pe care o purtăm. În schimb, ceea ce se vede este imaginea în sine, produsul în sine, purtat fie în nebunia de zi cu zi a junglei urbane, fie în liniștea dimineților de la mare. O rochie pe care n-am mai văzut-o pe nicăieri și care arată bine în mod sigur ne atrage mai mult decât una cu preț similar însă care este produsă într-un număr extrem de mare de exemplare.

Unicitatea este memorabilă. Acesta este cel mai sincer motiv din spatele achizițiilor de haine create de designeri români. Și dincolo de faptul că e memorabilă, unicitatea este și o formă de exprimare. Fie că ne dorim să ne desprindem de tot ceea ce este în jurul nostru și căutăm ceva în care să ne înfășurăm trupul fără a da senzația de apartenență la un anumit grup, fie că pur și simplu vrem să ieșim în evidență, hainele gândite de designeri români par să fie o alegere bună. Chiar mi-a rămas în minte chestie pe care am menționat-o la începutul acestui material, de a opta pentru o piesă vestimentară a unui designer român în detrimentul uneia pe care o putem vedea oriunde întoarcem privirea. Cred, totuși, că e bun un echilibru în toată ecuația aceasta. Adică nu ne schimbăm subit și nici întru totul alegerile în materie de brand-uri, însă luăm în calcul și designerii români, un pic mai mult decât o făceam până acum.

Cred că piața românească e o rampă de lansare care cere multe sacrificii. Cred că a fi designer român de succes pe meleagurile noastre este cu mult mai greu decât dacă s-ar alege o altă țară. Și mai cred că sunt curajoși cei care rămân totuși aici pentru a-și crea un nume.

Dacă tot scriu despre creații ale designerilor români, se cade să vă arăt o rochie pe care am descoperit-o de curând și care m-a cucerit. Albă, scurtă, din mătase cu broderie, ideală atât în combinație cu o jachetă de piele și ghete, cât și cu sandale roz și accesorii deosebite tip baby-doll. Două look-uri diferite cu aceeași piesă vestimentară în prim plan. Rochia poartă semnătura Ella Parlor.

haine create de designeri romani - rochie Ella Parlor

Voi aveți vreo piesă vestimentară semnată de un designer român?

2 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  24/05/2019

  Nu am niciuna inca.

 • Reply

  Roman Nicoleta Ana Maria

  25/05/2019

  Foarte frumoasă aceasta rochie!

Leave a Reply