Women's World

Rochii model vintage pentru zile de poveste

By | 23.07.2019 | 0 Comment

Legenda spune că fiecare fată și femeie și-a imaginat măcar o dată că a trăit în alte vremuri decât cele de acum. Fie s-a văzut purtând o rochie de Cenușăreasă pe când era mică și descoperea povestea ei, fie la maturitate a studiat design-ul vestimentar ori a citit multe cărți ale vremurilor demult apuse și și-a imaginat un pic cum ar fi să trăiască prin anii ’20 și să poarte rochiile tip flapper ori prin anii ’50 și să meargă la picnicuri idilice purtând rochii tip rockabilly. Ei bine, prezentul este despre multe dorințe vestimentare care prind contur. De exemplu modelele de rochii care erau în vogă în anii ’50 sunt acum o opțiune fresh, dinamică și cu stil pentru multe evenimente speciale, cât și pentru viața de zi cu zi. Mai jos o să vă arăt 3 modele de astfel de rochii, toate găsite pe site-ul Zkaka, având multe modele frumoase de 1950s Dress.

1950 dresses rochii vintage

Prima este o opțiune îndrăzneață datorită nuanței puternice de galben, dar și imprimeului polka dots. Există și pe altă variantă de culoare în afară de galben, însă am selectat-o pe aceasta pentru că mi s-a părut veselă, perfectă pentru o pereche de sandale roșii și un ruj la fel de roșu, pentru crearea unui contrast frumos. Merge purtată la o aniversare, un botez, ba chiar și în viața de zi cu zi mergând pe o bicicletă vintage. Este o alegere bună inclusiv pentru fetele care practică dans sportiv, oferind libertate de mișcare și totodată atrăgând atenția datorită modelului și a culorii puternice.

A doua rochie de inspirație anii ’50 este mai cuminte datorită faptului că e alb cu negru, însă tot ne scoate în evidență prin prisma croielii și a volumului. Talia este bine accentuată de o curea neagră, iar imprimeul poate distrage atenția de la câteva kilograme în plus. Datorită nonculorilor care o compun, ea poate fi purtată atât cu sandale simple negre, cât și cu sandale sofisticate, în culori îndrăznețe, cu detalii care sigur nu trec neobservate.

Cea de-a treia opțiune, tot din categoria Vintage Dress și tot în stilul rockabilly, stil consacrat al anilor ’50, este o rochie în carouri alb cu roșu. Este însă vorba de o nuanță ștearsă de roșu, cuminte, genul de purtat cu încredere la picnic sau la supermarket, cu sandale cu toc sau fără toc, cu accesorii sau fără accesorii. Cuminte, lejeră… și totodată frumoasă și feminină. Mi s-ar părea ideal de purtat la ea o geantă mică din paie, cu formă rotundă sau dreptunghiulară, eventual cu o broșă simpatică prinsă de ea.

Da, toate cele trei rochii sunt cam același model, dovadă a faptului că am făcut o pasiune pentru tipul acesta de croială și îmi place atât în culori îndrăznețe, cât și în culori cuminți sau chiar nonculori. Se poate păstra aspectul general vintage optând pentru sandale și accesorii tot de inspirație vintage, însă ne putem îndrepta și către sandale și accesorii new age pentru un aspect general mai de actualitate.

Vouă cât de mult vă plac rochiile anilor ’50? 😀

Leave a Reply