Diverse

S-a întâmplat un buchet de flori

By | 16.05.2016 | 14 Comments

Unii oameni chiar fac minuni. Ne-am întâlnit la trezorerie, într-o zi care era oricum numai bună nu era, mai ales că eram acolo să dau bani. Ne-am recunoscut de pe facebook, deşi nu schimbasem niciodată două cuvinte. Ne ştiam doar… din câteva schimburi de like-uri. Cu toate astea, niciunul dintre noi nu a fost ipocrit şi nu ne-am prefăcut că nu ne ştim din vedere de undeva. De pe facebook, ok, dar ne ştiam din vedere. Am zis bună şi mi-a răspuns. Ulterior m-am aşezat la rând la ghişeul la care aveam eu treabă. Nu ştiam de ce merge aşa de greu, până când agentul de pază mi-a făcut semn cu mâna către afişul mic din geamul de la ghişeu. Funcţionarii erau în pauza de masă.

Asta, plus nişte chestii care mi s-au întâmplat recent, m-au făcut să am un sentiment… nu de amărăciune… mai degrabă o stare de dezertare. Uneori simt nevoia să mă dau bătută. Nu mă mai doare, nu-mi mai e frică, nu mai simt altceva decât un gol. Atât. Un gol infinit. Şi în momentele alea mă gândesc numai la chestii stupide. Vorbeam cu băiatul pe care tocmai îl salutasem, cel pe care îl ştiam de pe facebook. Discutam despre vreme. Small talk, right? Şi unul din gândurile mele stupide a prins grai. L-am întrebat “De ce, după ploaie, de fiecare dată e plin de melci? De unde apar melcii? Că, de plouat, sigur nu plouă cu ei”. A zâmbit un pic. În momentul ăla mi-am dat seama că am zis nişte perle, dar m-am făcut imediat “că plouă”. Apoi m-am fofilat şi cu greu am mai articulat câteva cuvinte.

Cam 3 ore mai târziu, prin intermediul unui astfel de site, am primit acasă un buchet de flori şi o felicitare. De mult n-am mai zâmbit aşa, din tot sufetul. Pentru astfel de gesturi cred că nu există suficiente cuvinte prin intermediul cărora să spun “mulţumesc”. Florile vindecă tot, mai ales în momentele potrivite. Iar noi doi nici măcar nu ne cunoaştem. A fost pur şi simplu un gest ca de la om la om. Adresa mi-a aflat-o din online. Cine le are cu online-ul ştie cât de uşor se poate afla o adresă :D.

N-aş fi visat niciodată că o să primesc un buchet de trandafiri de la un om pe care nu-l cunosc şi care a vrut doar să-mi facă ziua mai frumoasă. Îţi mulţumesc din suflet!

Asta e cea mai frumoasă zi, after a long loong time.

buchet de trandafiri

14 Comments

 • Reply

  Teodora

  16/05/2016

  Random acts of kindness are magical! Ma bucur ca ti-a inveselit cineva ziua si intr-o modalitate atat de frumoasa.

 • Reply

  Amy

  16/05/2016

  Ce gest draguuut! Si mie-mi place sa primesc flori. 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   17/05/2016

   Iubesc florile de cand eram mica ♥

 • Reply

  Mihaela

  16/05/2016

  Un gest foarte frumos! Acum, citind articolul tau mi-am dat seama ca am noroc fiindca Dragos nu m-a intrebat inca de ce apar melcii dupa ploaie, fiindca habar n-am si o mama ar trebui sa le stie pe toate. Dau acum un search pe Google. 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   17/05/2016

   Si eu am dat search cand am ajuns acasa. Printre altele am aflat ca ouale de meci sunt comestibile si se comercializeaza sub denumirea de “Caviar Frantuzesc”. Cu informatia asta am ramas in minte dupa toate chestiile pe care le-am citit.
   Aici am gasit mai multe informatii interesante despre melci: http://ferma-melci.blogspot.ro/2013/02/imperecherea.html#.VzppXIR97IU

 • Reply

  Flori

  17/05/2016

  Super. Se întâmplă atât de rar asemenea lucruri încât poti să le numesti uneori minuni. Gesturi minunate pentru oameni minunati.

 • Reply

  Mara

  17/05/2016

  Mai rar astfel de gesturi:).

 • Reply

  Nicu

  17/05/2016

  Aceste gesturi chiar că te fac să uiţi de toate. Cred că trandafirii sunt florile care “dezgheaţă” orice inimă şi fac fericit pe oricine.

  • Reply

   Ioana Radu

   17/05/2016

   M-as fi bucurat la fel de mult pentru orice alt tip de flori. Gestul in sine mi s-a parut genial 😀

 • Reply

  cristina dragomir

  18/05/2016

  Florile fac minuni si in cazul meu si multumesc Cerului ca mi-a dat un sot care nu are nevoie de motive speciale pentru a darui flori. Sunt o rasfatata din punctul asta de vedere. Cel mai mult imi plac freziile si bujorii si pot sa ma laud ca am mai mereu flori in vaza.

  • Reply

   Ioana Radu

   18/05/2016

   Esti o norocoasa! 😀
   Si mie imi plac mult freziile si bujorii. Si orhideea. Si trandafirii si lalelele… Mmai toate florile :))

 • Reply

  mihaela pojogu

  26/05/2016

  Bunica sotului imi povesteste mereu despre cum tria melci pentru export. 🙂
  Frumoasa surpriza, zambet pentru zambet!

  • Reply

   Ioana Radu

   26/05/2016

   Interesanta chestie. Dar banuiesc ca a fost un job destul de greu.

 • Reply

  Alina

  26/05/2016

  Foarte frumos gestul. Mai rar, poate chiar spre imposibil sa dai peste astfel de oameni. 🙂

Leave a Reply