Topuri & Liste, Women's World

Să vă arăt 6 super pudre pentru machiaj :D

By | 18.12.2019 | 1 Comment

Am primit recent o pudră pulbere translucidă pentru fixarea machiajului (care e fantastică și despre care voi scrie în curând un alt articol) și așa mi-a venit ideea de a scrie un material despre pudre în care să vă arăt și câteva astfel de produse care au toate șansele să vă cucerească 😀 .

Cândva nu dădeam așa mare importanță pudrei, mă interesa numai să matifiez bine tenul după aplicarea fondului de ten. Cu trecerea anilor, însă, am devenit tot mai pretențioasă. Sunt momente în care folosesc pudră matifiantă, dar vreau totodată de la ea să nu-mi încarce tenul. Sunt alteori momente în care folosesc pudră iluminatoare, să strălucesc de parcă ar fi presărat cineva puțin praf de zâne deasupra-mi. Sunt și momente în care mă uit pe ambalajul pudrelor să văd dacă sunt noncomedogenice, că încep să fiu tot mai obsedată de tot ceea ce înseamnă îngrijirea tenului și vreau ca machiajul să se supună acelorași norme la care se supun produsele de îngrijire a feței. Ei bine, în nota asta a lucrurilor să încep să vă prezint cele 6 pudre care mi-au atras atenția.

Urban Decay All Nighter Waterproof Powder - Too Faced It's Bananas Brightening - Sephora Collection Smoothing And Brightening Powder

1. Urban Decay All Nighter Waterproof Powder
Fără să realizez cum anume poate o pudră să fie rezistentă la apă, fiind vorba de textură prăfoasă până la urmă (fie că e pulbere sau compactă), am căutat-o pe youtube și efectiv m-am îndrăgostit de ea. Ambalajul e finuț, subțirel, elegant, capacul pudrei fiind ca o oglindă cu picături de apă pe ea. Produsul în sine, adică pudra All Nighter Waterproof, vine într-o singură culoare, o nuanță universală ce se adaptează tuturor tonurilor pielii. În review-uri am văzut că e lăudată pentru faptul că e lejeră, nu încarcă tenul și prelungește durata machiajului. Da, este rezistentă la apă, informație care reiese tot din materialele pe care le-am urmărit, astfel că în caz că ne prinde un început de ploaie machiajul nostru nu va fi distrus, ci e suficient să tapotăm ușor tenul cu un prosop. Trebuie să recunoaștem că sună destul de tentant de încercat pudra asta 😀 .

2. Too Faced It’s Bananas Brightening
Ta-naaa! Cum să văd pudra asta și să mă pot abține să n-o includ printre cele 6? Trebuie în primul rând să-i oferim credit pentru cum arată, fiind altfel decât ne-am obișnuit cu pudrele de machiaj. Este o pudră de fixare ce face parte din colecția Tutti Frutti de la Too Faced. Are miros de banane și oferă luminozitate pentru un aspect perfect. În România, în prezent se găsește exclusiv la Sephora. Sunt tare curioasă să trec un pic pensula prin ea și să văd cum arată pe ten. După ce merg într-un magazin s-o testez sigur o veți vedea la mine la story pe facebook și pe instagram.

3. Sephora Collection Smoothing And Brightening Powder
Fiind fan al brand-ului acesta, cumva era de așteptat să pun și o pudră Sephora printre cele 6 de azi. Smoothing And Brightening Powder vine într-o singură nuanță, universală, ce se adaptează tenului. Este foarte fină textura ei, reușind astfel să ofere un aspect mat și catifelat machiajului.

Bourjois Flower Perfection Poudre Libre Universelle - Fenty Beauty by Rihanna Invisimatte Blotting Powder - Clinique Stay Matte Universal Blotting Powder

4. Bourjois Flower Perfection – Poudre Libre Universelle
Oficial pudra cu cel mai mic preț dintre cele șase pe care vi le prezint azi. Costă în jur de 50 de lei, deci nu e totuși departe de pudra Sephora, care e în jur de 70 de lei. Ce e însă special la Bourjois Flower Perfection? Este o pudră liberă de nouă generație, o formulă ce nu încarcă tenul, reușind însă să matifieze, să fixeze machiajul, iar aspectul general să fie neted/uniform. Admit că n-am folosit-o încă, dar mi-a captat atenția și aș încerca-o cu mare drag pe viitor.

5. Fenty Beauty by Rihanna Invisimatte Blotting Powder
Fenty Beauty by Rihanna este un brand care s-a bucurat de popularitate încă de la lansare. Mi-au tot făcut cu ochiul câteva produse și mie, dar până acum nu mi-am luat ceva. Pudra Invisimatte Blotting Powder mi se pare interesantă de când am văzut la cineva pe youtube că nu e complet mată, adică nu oferă acel efect de mască. Eu am două fonduri de ten ultra mate peste care niciodată nu pot aplica pudră complet mată, astfel că varianta asta de la Fenty Beauty by Rihanna mi se pare chiar bună de folosit cu fondurile de ten ultra mate cu acoperire mare.

6. Clinique Stay Matte Universal Blotting Powder
Am salvat una dintre cele mai minunate pudre pentru final. Am căutat intenționat pe net pudre noncomedogenice, iar printre ele am găsit-o pe aceasta. E o calitate pe care foarte puține produse de machiaj o au. Noncomedogenic înseamnă că nu astupă porii și nu se formează blocaje la nivelul lor, astfel că tenul respiră bine și nu e predispus la apariția imperfecțiunilor. Totodată, pudra asta nu conține nici parfum, adică nu există riscul să irite sau să agreseze tenul. De ceva vreme am devenit un pic obsedată de îngrijirea tenului și am învățat multe chestii utile, iar mai nou încerc să aleg produsele de machiaj în așa fel încât să fie în acord cu ritualul de îngrijire.

***

Eu de felul meu mi-aș lua multe produse, că răsfoiesc adesea site-uri de beauty și văd multe chestii noi care apar, însă ceea ce mă trage un pic înapoi e faptul că un produs mă ține mult (o pudră de exemplu o țin doi ani și apoi o arunc din considerente de valabilitate). De regulă am vreo 3 pudre pentru machiaj – una matifiantă, una iluminatoare și una liberă albă.

Dintre toate cele 6 super pudre pentru machiaj pe care vi le-am arătat azi, mi-e greu să zic care-mi place cel mai mult, adică pe care aș alege-o dacă ar fi să aleg una singură. Toate îmi par fantastice. Cel mai probabil aș alege în funcție de ce îmi trebuie, ca de exemplu pudra mea iluminatoare de la Rituals, folosită deja de vreun an jumate, va ajunge să expire în curând și va trebui să-mi caut o pudră iluminatoare. Astfel, cea cu banane de la Too Faced pare o opțiune bună. Abia aștept să trec pe la Sephora să o văd exact cum este 😀 .

Cheers!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    18/12/2019

    Și mie mi-ar fi greu sa aleg una dintre ele.

Leave a Reply