Adv. & Stuff

Să vorbim despre… trupa evenimente

By | 04.01.2019 | 1 Comment

Cineva care a avut o nuntă foarte frumoasă în urmă cu mai puțin de un an mi-a spus zilele trecute că nu a fost stresant, nu așa cum se plâng alte mirese. Succesul unei nunți frumoase nu stă în cât de mult ne stresăm până în ultimul moment, când toate luminile de la locație sunt stinse. Nu. Succesul stă mai degrabă în hotărârea de a alege și în ideea de a trăi realist. Mai explicit, e vorba de hotărârea de a decide ceea ce ne dorim și de a rămâne la acea idee, fără să o schimbăm apoi de două-trei ori. Iar ideea de a trăi realist e despre a înțelege că nimic nu se poate desfășura conform unui plan riguros, iar nunta clar se înacadrează aici. Trebuie să ne asumăm că cineva sigur va întârzia – fie părinții, fie una din persoanele cu lumânările, fie forograful, fie preotul sau primarul. Trebuie să ne asumăm și faptul că nu toate lucrurile puse de noi pe listă se vor desfășura ca-n basme, că nu trăim în basme și e omenesc să se mai întâmple câte ceva. Nunta, cu toate astea, va continua să aibă loc. Vom dansa, vom consuma licori bahice, vom construi amintiri pe ritmul dat de trupa evenimente aleasă.

Muzica este unul dintre acele elemente cheie pentru ca evenimentul să fie unul de succes. Dacă oamenii se vor distra, asta e ceea ce-și vor aminti. Asta e, în definitiv, ceea ce ne dorim să-și amintească. Cred că puține sunt cazurile când oamenii își amintesc de grandoarea buchetului de flori al miresei, de cât de glam au fost aranjamentele florale sau cât a costat fotograful. Nici măcar de mâncare nu-și vor aminti prea multe, câtă vreme se încadrează în niște standarde normale. Dar muzica e cea care trezește în ei ceva, care-i determină să se distreze și care îi va face să-și amintească (sau nu) nunta.

O trupa evenimente care mi-a atras atenția de curând este Nicoleta Oancea & Band. Trupa interpretează cover-uri ale pieselor celebre și nu numai. Câteva dintre cele pe care le-am ascultat de mai multe ori sunt “New rules”, “Șatra” și “Cheap thrills”. Din categoria trupa cover pare să fie o alegere foarte inspirată, conform mai multor materiale vdeo pe care le-am urmărit. Nicoleta Oancea a fost și la Vocea României în 2018, în echipa Andrei, astfel că sunt destul de multe materiale cu ea pe internet, atât pe youtube, cât și pe bloguri (unul în plus, cu acesta al meu :D).

Îmi place de Nicoleta Oancea pentru vibe-ul fresh pe care-l emite, împreună cu band-ul formând o echipă bună pentru a întreține atmosfera la diverse tipuri de evenimente. Am intrat și eu de curând pe site și am trimis o cerere ofertă de preț, să văd dacă bugetul nostru de nuntă corespunde cerințelor. Din punctul meu de vedere e ușor de găsit o trupa evenimente, dar e greu de găsit una cu care să rezonăm, care să simțim că e pe aceeași lungime de undă cu fiecare dintre noi. Am scris eu de curând și un material despre o echipă de DJ, echipă care mi-a atras atenția la o nuntă. În funcție de răspunsul pe care îl voi primi în legătră cu onorariul pentru Nicoleta Oancea & Band vom ști ce variantă vom alege. E firesc ca o trupă de muzică live să coste mai mult decât o echipă de DJ, deci mă aștept la o diferență de preț, însă elementul cheie e să nu fie way over our budget :D.

Voi ce așteptări aveți de la o trupa evenimente? Cum trebuie să fie o trupa cover pentru a vă atrage atenția?

One Comments

  • Reply

    Cristina

    05/01/2019

    Cred ca tot pentru trupa de cover as opta si eu pentru ca e alta atmosfera, oamenii se simt altfel. Esential mi se pare sa fie muzica live si sa ai de-a face cu o voce placuta capabila sa abordeze cat mai multe stiluri muzicale. Pe Nicoleta o stiu si eu de la Vocea Romaniei si chiar mi-a parut rau ca nu a mers mai departe, dar poate va participa din nou anul acesta.

Leave a Reply