Women's World

Sampon uscat ► iata de ce sa luam acest produs in considerare

By | 13.03.2019 | 3 Comments

Mi-a rămas gândul la o postare scurtă a unei prietene, postare care suna cam așa: “- How are you?; – Tired.”, iar chestia frumoasă e că privind-o nu părea astfel. Ok, ochii aveau ceva, că ochii spun mereu lucruri pe care și de-am vrea să le ascundem tot nu putem, dar în rest ea ca om nu trăda oboseala. Era și este în continuare frumoasă. La mine, în schimb, perioadele agitate și obositoare se cunosc după cum îmi stă părul. Sau după cum nu-mi stă. Din punctul meu de vedere părul curat și îngrijit, care strălucește de la tratamentele majoritar profesionale pe care le folosesc constant, e cea mai bună carte de vizită, alături de o dantură sănătoasă și mult bun simț. Și totodată în funcție de podoaba capilară simt că-mi merge și ziua bine sau nu, ceea ce poate fi ușor de înțeles, căci atunci când arăt bine sunt tratată mai bine de cei din jurul meu (majoritatea românilor sunt superficiali, tratând oamenii în funcție de cum arată). Ca orice om, am și eu perioade în care abia apuc să am grijă de mine, ba uneori abia dacă iau pauză să mănânc, deși știu că asta nu e bine și ar trebui să îmi setez mai bine prioritățile. Pentru toate acele zile agitate sunt recunoscătoare firmelor producătoare de sampon uscat, un tip de produs pe care multă vreme am zis că eu n-o să-l folosesc, că părul trebuie spălat după rețeta clasică, însă până la urmă mi-am călcat pe coadă și am înțeles că mai bine folosesc un sampon uscat decât să stau cu părul prins într-o situație în care nu l-aș vrea astfel.

First of all, șamponul uscat nu există pentru a lua locul șamponului clasic. Rolul unui tub de sampon uscat este acela de a ne fi de folos în situații în care timpul sau locația sau orice altă variabilă nu ne permite să spălăm podoaba capilară cu un sampon de par, iar apoi să-l uscăm și să-l aranjăm.

Nu mă pricep să mint, așa că recunosc faptul că vreme de câțiva ani am refuzat acest tip de produs, șamponul uscat. Nu-i vedeam rostul în condițiile în care sunt o persoană cu viteze destul de bune, astfel că în situații de criză reușeam să-mi spăl părul și să-l usuc în mai puțin de o jumătate de oră (+ încă vreo 10 minute să-l potolesc/aranjez cât să fie decent). Dar cu trecerea anilor am învățat cu adevărat ce sunt situațiile de criză și/sau lipsa timpului, astfel că un sampon uscat se dovedește a fi chiar util în multe astfel de momente.

Iată câteva situații în care un sampon uscat se dovedește a fi util:

• 8 martie
Unele dintre noi am ieșit cu două-trei colege după program, pentru a ne sărbători cu ceva dulce sau un pahar cu licoare bahică. Indiferent de cum arătam după o săptămână întreagă de muncă (pentru că 8 martie a picat într-o zi de vineri anul acesta), noi sigur ne-am fi dorit să arătăm mai bine ori măcar părul și machiajul să fie altfel. Altele am mers direct acasă după serviciu și ne-am grăbit să facem treburile casnice astfel încât să avem timp să ieșim pe seară la un eveniment cu muzică live sau o trupă de striperi. Poate nu ieșim prea des, așa că de 8 martie chiar ne-am dorit să nu stăm în casă. Desigur, în toată graba aia n-am mai avut timp să ne aranjăm așa cum am fi dorit, ci ne-am bucurat doar de faptul că ne-am putut sărbători. Dar era loc de mai bine și noi am știut asta. Din fericire pentru mine, am învățat că șamponul uscat funcționează de minune în astfel de momente. Practic mai toate produsele de acest fel sunt pe bază de pudră care absoarbe sebumul și ajută părul să arate bine pentru câteva ore. Și se tapează chiar mai bine decât atunci când e dat cu fixativ 😉 . Nu că aș fi o fană a părului tapat, dar sunt câteva coafuri ușoare up-do care se realizează prin taparea ușoară a părului (las mai jos un colaj cu astfel de coafuri up-do).

up do hair

• team-building
Azi, după muncă, mergem cu ceilalți colegi la biliard și tenis de masă pentru a forma o legătură mai strânsă între noi și pentru a ne ajuta pe viitor la detensionarea problemelor de la locul de muncă? Și e una din zilele alea în care n-am avut timp de dimineață să ne aranjăm cum am fi vrut? Strecurăm tubul de sampon uscat în geantă și o să avem nevoie doar de 5-10 minute ca să aranjăm părul înaintea de terminarea programului și să aplicăm rujul și blush-ul favorite. Have fun after that! O să le arătăm colegilor că oricât de serioase și competitive suntem la locul de muncă, putem fi și simpatice & de gașcă. Și să arătăm și bine în toată ecuația asta 😀 .

• întâlnire de ultim moment
Deși vorbiți de ceva vreme, abia azi a prins curaj să te invite la un pahar de vorbă și ați decis să fie imediat după program? Și n-ai vrut să ratezi ocazia așa că ai acceptat? Foarte bine! Și ce dacă nu-i una din zilele în care arăți extraordinar? Ești o persoană muncitoare, indepepndentă și n-ai întotdeauna timp să ieși din casă ca scoasă din cutie. Dar ai în sertarul de la birou, la muncă, un tub de sampon uscat și câteva agrafe care te vor ajuta să fii prezentabilă. Sau chiar mai mult decât prezentabilă ♥, dacă ai exersat deja acasă o coafură de pe Pinterest pentru situații de urgență.

• întâlnire de afaceri de ultim moment
S-a ivit azi ocazia să ai o întâlnire cu cineva de la altă firmă pentru acel loc de muncă pe care ți-l dorești de ceva vreme? Mulți dintre noi știm deja că astfel de oportunități nu apar de prea multe ori și ar fi greșit să-i dai cu piciorul. Dar nu arăți impecabil și ai timp doar să treci pe acasă rapid și să te schimbi, fără să mai poți salva și părul spălându-l, uscându-l și aranjându-l. Nu-i nicio problemă, că pentru situații de genul acesta s-a inventat șamponul uscat. Folosește-l cu încredere 😀 ! Pulverizezi de câteva ori pe pielea capului, masezi pentru ca pudra să absoarbă excesul de sebum și uleiuri, răsucești apoi părul într-un fel messy, dar elegant, iar asta e tot. You are good to go and conquer the world!

• îți face soțul o surpriză?
Sunt cazuri în care bărbații uită să prețuiască persoana de lângă ei (și cazuri în care și femeile uită, să nu credeți că țin partea cuiva 😀 ). Dar dacă soțul își amintește că e cazul să te scoată la o cină romantică sau la teatru, sigur vrei să marchezi momentul arătând bine (că, vorba aia, n-ai prea des ocazia să te invite undeva). Ai timp să te îmbraci și să te machiezi, dar nu mai ai timp și să speli & aranjezi părul. Da, cuvintele magice pentru situația asta: sampon uscat + niște agrafe de păr. În 5 minute ești gata cu părul, e rezolvat și poți ieși din casă ca o doamnă, bucurându-te de surpriza pe care soțul tău ți-a pregătit-o ♥. Dacă la finalul zilei își amintește să-ți spună și faptul că ești frumoasă, cu atât mai bine 😀 . Deși… în primul rând tu ești frumoasă pentru tine și abia apoi pentru el.

sampon uscat

Ideea generală este că atunci când arătăm bine ne simțim bine, în cele mai multe din cazuri. Plus faptul că suntem mai încrezătoare și avem mai multe șanse de câștig, oricare ar fi miza. Așadar iată de ce sunt pro folosirii unui sampon uscat, acest tip de produs fiind util în multe momente. Eu îmi iau cam un tub pe an și îl țin tocmai pentru situații în care sunt presată de timp și am la dispoziție doar 5 minute să salvez modul în care arată părul. Personal recomand produsele de la brand-uri mai bune, pentru că au la bază ingrediente mai calitative și efectul e mai îndelungat. Cei de la ProfiHairShop au mai multe sortimente de sampon uscat bun.

Lots of hugs, my ladies!

3 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  14/03/2019

  Mulțumim pentru recomandare.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  14/03/2019

  Eu recunosc ca folosesc sampon uscat uneori, desi nu des. Am parul gras si refuz sa il spal in fiecare zi pentru ca stiu ca nici asta nu e prea recomandat. Sampoanele uscate mie mi se par minunate ca solutie de ultim moment in toate situatiile descrise de tine. Dar depinde si de produs, sa fie unul bun care chiar sa faca treaba buna si sa arate bine atata timp cat e nevoie de el, sa nu lesine dupa 2 ore.

 • Pingback: 22 de lucruri roz care să ne coloreze zilele ⋆ Ioana Radu

Leave a Reply