Adv. & Stuff

Ședințe foto copii – DA sau NU?

By | 21.11.2019 | 1 Comment

ședințe foto copii foto nou nascuti

Ca în cazul oricărui subiect de discuție, părerile sunt împărțite și aici, adică sunt persoane care își doresc foarte mult să apeleze la servicii foto pentru copii și în același timp sunt și persoane care resping ideea din start. Eu consider că mă situez undeva la mijloc, adică am fost de-a lungul timpului și pro ideii de șesințe foto copii, dar și contra. Astăzi, însă, tocmai pentru că am fost în situația de a avea în minte mea o mică bătălie între cele două variante de răspuns, am decis să scriu lucrurile așa cum le văd. Și am să iau pe rând cele două etape prin care am trecut, după care notez concluzia.

Când eram pro ședințe foto copii, de ce eram pro?
Ca s-o zic pe-a dreaptă, eram pasionată de fotografie și încercam adesea să surprind momente frumoase, să imortalizez cât mai multe dintre ele și să le strâng pe CD-uri, pe stick-uri și ulterior pe hard extern. Nu eram nici pe departe fotograf, nu vă gândiți atât de departe, ci doar mă stresam încercând de o grămadă de ori să încadrez bine subiectul, oricare ar fi fost el. Petreceam și o parte din timpul liber răsfoind fotografii ale oamenilor cu adevărat talentați și cu tehnică bună, iar per total îmi doream să am cei mai buni fotografi în toate momentele importante din viața mea (cununie civilă, nuntă, botez, sedinte foto copii ș.a.m.d., în funcție de cât îmi permitea buzunarul în fiecare etapă a vieții). Îmi doream multe fotografii și pe toate le voiam perfecte.

Apoi…

Când eram contra ședințe foto copii, de ce eram contra?
Au fost și vremuri mai complicate pe care le-am traversat. Am avut o perioadă lungă de timp în care priveam dincolo de detaliile care îndulcesc viața. Nu vedeam rostul unei mașini mai scumpe, fără să iau în calcul fiabilitatea și siguranța mea, nu vedeam rostul trendurilor, reușind să mă pierd prin mulțime fără nicio problemă, nu vedeam rostul niciunui lucru fără de care aș fi putut trăi. Adică dacă oamenii de prin anul 1800 au putut să își ducă traiul cu două rânduri de haine, un dulap cât o cutie de carton și nici vorbă de fotografii, eu de ce n-aș fi putut? A fost și asta, desigur, doar o etapă. O perioadă nu tocmai frumoasă, pe care mă bucur acum că am reușit să o depășesc și am început să trăiesc mai sănătos și să-mi doresc mai mult de la mine, să nu mă mai complac, să depășesc situațiile/momentele mediocre, să fiu cine sunt eu cu adevărat în suflet.

În concluzie,
ca să rămân pe subiect, am înțeles într-un târziu că fotografiile sunt ceva simbolic, ca un bilet de întoarcere către un moment spre care nu vom mai putea călători niciodată. Și sunt momente în viață pe care ni le dorim sau ni le vom dori imortalizate în câteva cadre, puține și bune. Nu vrem să strângem lucruri până când nu vom mai avea loc de ele și ne vom simți sufocați, ci vrem câteva amintiri ale momentelor prin care am trecut și ne-au făcut să fim oamenii de azi, pe noi și copiii noștri, pe noi și părinții noștri, pe noi și toți cei pe care îi iubim și într-o zi nu vor mai fi aici.

În concluzie – DA. Acesta e răspunsul meu pentru ședințe foto copii, cât și pentru alte momente atent imortalizate de un profesionist. Personal, printez anual vreo 10-15 fotografii, bucăți din omul care sunt, bucăți din ceea ce va fi cândva drumul meu. Când e vorba de copii, însă, sentimentele se intensifică într-atât încât sufletul nu se mai poate exprima în cuvinte. Și vom vrea peste ani să avem un mic buchet de fotografii cu ei, de când sunt mici și până când se fac mari mari, de când se încadrează la sedinte foto nou nascuti și până când devin atât de mari încât abia îi mai prindem să facem un selfie cu ei.

Să prețuim momentele astea. Fiecare etapă în parte are rostul ei și ne vom dori să ni le amintim mai târziu, atât pe cele fantastic de bune, cât și pe cele care ne-au călit, pentru că suntem, în fond, suma tuturor momentelor prin care am trecut.

Cheers!

sedinte foto copii

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    22/11/2019

    Sunt foarte frumoase ședințele foto cu copii.

Leave a Reply