Filme & Seriale

SERIAL: Rookie Blue (looooove it!)

By | 20.05.2017 | 4 Comments

BEN BASS, PETER MOONEY, MATT GORDON

Tocmai am terminat de văzut episodul 11 al sezonului 6. Finalul, cu alte cuvinte. Ştii sentimentul acela de… apartenenţă la ceva anume? Ca şi cum aparţii unei cărţi, unui grup sau unui serial? Acesta-i unul dintre acele seriale care m-au cucerit. La penultimul episod, dacă-mi aduc bine aminte, m-am emoţionat destul de tare. Probabil o să revăd tot serialul de cel puţin 2-3 ori.

Rookie Blue este un serial TV a cărei acţiune se desfăşoară în jurul unor ofiţeri care abia au terminat Academia şi care fac primii paşi într-o secţie de poliţie. „Rookie” înseamnă începător, iar „Blue” este un fel de sinonim pentru uniforma poliţiştilor din Canada. Da, aşa cum e deja evident, Canada este locul în care au loc infracţiunile din acest serial. Toronto, ca să reducem şi mai mult curiozitatea în ceea ce priveşte străzile pe care rulează noii ofiţeri.

Cu bune şi rele, toţi ajung să înveţe, în timp devenind adevăraţi poliţişti, unii dintre ei avansând chiar în cadrul altor departamente. Ceea ce mă face să mă duc cu gândul la faptul că nimeni nu se naşte învăţat şi că perseverenţa este una dintre cele mai importante lecţii. Dedicarea, răbdarea şi pasiunea având şi ele un rol în acest caz, desigur.

Personajele serialului sunt destul de bine conturate. Nu lipsesc nici băieţii frumoşi, care te fac să te gândeşti de două ori înainte de a spune că urăşti poliţiştii :D. Multe personaje mi-au plăcut, fie ele feminine sau masculine, pozitive sau negative. Totul se derulează atât de bine încât ajungi să îndrăgeşti o grămadă de chestii la acest serial. Dacă nu, înseamnă că avem gusturi diferite. Ceea ce nu e neapărat rău. Suntem oameni diferiţi şi e absolut firesc să ne placă lucruri (şi seriale) diferite. Însă Rookie Blue mi-a plăcut extrem de mult.

Ah, uitasem detaliile tehnice. Este filmat în perioada 2010-2015 şi are 6 sezoane. Fiecare sezon are 11 sau 13 episoade, deci nu-s multe, în total fiind 74 de episoade. Mi-aş fi dorit un număr de 5 ori mai mare. Dar… asta e. Mă mulţumesc şi aşa.

Way too good!

4 Comments

 • Reply

  Caietul Cristinei

  21/05/2017

  nu prea sunt fan filme cu politisti dar nu zic nu pana nu vad macar un episod ca sa imi fac o idee ca asa am zis si cu Lost si Prison Break, ca sigur sunt porcarii si nu ma uit la ele si apoi, cand le-am terminat de vizionat, plangeam ca n-au fost mai multe episoade.

  • Reply

   Ioana Radu

   23/05/2017

   Si eu am avut aceeasi atitudine fata de Lost. Iar cand m-am apucat de el nu intelegeam de ce l-am amanat atat de multa vreme. Si Prison Break mi-a placut mult, ca mai toate filmele si serialele cu personaje badass 😀 .

 • Reply

  Emma

  12/06/2017

  Iti recomand Sons of Anarchy… Putin mai dur serialul,dar o sa te tina cu sufletul la gura. Nu sunt o fire sensibila…chiar deloc…dar de data asta,am plans odata cu personajele si m-am bucurat odata cu ele.

  • Reply

   Ioana Radu

   13/06/2017

   L-am vazut si mi-a super placut! Ba chiar mi-am luat si tricou original SOA de pe Amazon 😀 ^_^. #bigfan

Leave a Reply