Adv. & Stuff

Seriale animate pentru întreaga familie

By | 10.02.2015 | 0 Comment

De când mă ştiu, şi cred că a fost o binecuvântare şi pentru ai mei (atunci când eram mică), mă holbez la desenele animate Tom şi Jerry şi blochez orice sunet care vine din exterior. Intru în transă, măi, pe bune! Pe de o parte este dulcele gust al copilăriei, aia care n-a fost chiar cea mai roz şi mai dulce, dar a fost o perioadă… după posibilităţi. Pe de altă parte este faptul că-i unul dintre acele seriale pentru toată familia.
tom-and-jerry
Grafică bună, efecte sonore grozave, cuvinte puţine, acţiune din belşug dacă ţinem cont că motanul Tom şi şoricelul Jerry se aleargă între ei la fiecare 60 de secunde. Dacă doamnele şi domnişoarele care au probleme cu greutatea s-ar urca pe bicicletă în timp ce se uită la acest serial tv şi ar alerga în ritm cu Tom & Jerry… arderea garantată a caloriilor! :))

Iubesc Boomerang TV pentru faptul că difuzează acest serial, printre multe altele ce pot fi urmărite de întreaga familie. Pentru cei care nu ştiu, Boomerang este atât de şmecher în ceea ce priveşte serialele pentru cei mici dar şi pentru restul familiei deoarece face parte din Turner Broadcasting System Inc., aceeaşi maaaaare companie care are în portofoliu şi CartoonNetwork, CNN, HBO, Turner Sports şi TCM. Cool, nu-i aşa? Odraslele noastre (fie că e vorba de copii, nepoţi, soţi 😀 ) se pot bucura de desene animate de calitate.

Tot pe Boomerang TV am văzut că sunt şi seriale educative pentru întreaga familie. Eram la mătuşi-mea când cel mic se uita la un desen animat în sufragerie. Noi două stăteam în bucătărie, ea făcând mâncare iar eu cu o revistă în mână, mă uitam pe poze şi citeam titlurile din când în când. „Ai fost atentă?” – mă întreabă ea la un moment dat. Eu, buimacă, întreb „La ce să fiu atentă?”… „Desenele astea animate la care îl las să se uite sunt foarte educative. Cu copii care-şi întreabă părinţii dacă au voie să facă aia sau ailaltă şi, să vezi, mă trezesc într-o zi cu Matei că îmi dă peste mână când vreau să strâng jucăriile astea de le lasă el împrăştiate, şi-mi zice că el e harnic ca nu-ştiu-cine, un personaj d-ăsta pe care l-a văzut la desene, şi se apucă el şi le strânge teanc într-un colţ. Adică nu le-a pus chiar la locul lor, dar măcar le-a strâns într-un singur loc, a avut iniţiativă.”

Boomerang TV ioanaradu.com screenshotBăi, da! Susţin cu încredere orice program educativ, orice desen animat care are grijă de mintea năstruşnică a celor mici atunci când părinţii sunt fie la muncă fie trebuie să se ocupe de treburi gospodăreşti.

Alte seriale de pe Boomerang care mi se par potrivite de urmărit în familie sunt „Patrula Junglei în acțiune”, „Garfield Show”, „Looney Tunes” şi mai ales „Baby Looney Tunes”, for old time’s sake 🙂

Leave a Reply