Diverse

Și… cine este Juba? M-a tot frământat întrebarea asta…

By | 27.11.2019 | 2 Comments

La cel mai recent curs despre comportamentul consumatorului (pe care l-am avut săptămâna asta la master) s-a discutat un pic și despre faptul că vârsta influențează procesul de cumpărare. Mai exact tinerii sunt mult mai dornici/curioși/interesați să testeze produse și servicii noi, în vreme ce persoanele vârstnice sunt mai conservatoare, mai devotate produselor și serviciilor pe care le folosesc deja și, prin urmare, mai greu de convins să încerce ceva nou. Sunt date generale, care reflectă majoritatea opiniilor consumatorilor, deci dacă simțiți că nu vă încadrați în cele menționate înseamnă că faceți parte din excepții. Eu, pe de altă parte, am realizat că nu sunt deloc o excepție, că îmi sclipesc ochii ori de câte ori apare ceva nou și că abia aștept să testez acel produs/serviciu dacă simt că are legătură cu interesele mele. Așa au stat lucrurile și cu Juba, cafeneaua care s-a deschis de curând în Târgoviște.

Am fost curioasă de dinainte să știu despre ce e vorba, când rula campania de marketing pe internet și pe panouri publicitare din oraș sub forma întrebării “Cine este Juba?”. Ulterior, când am văzut că este o cafenea și s-a anunțat deschiderea, a fost și un mic concurs, astfel că una dintre persoanele care distribuiau anunțul de deschidere pe FB avea ocazia să primească o invitație la event-ul cu pricina. Adică șansa de a fi acolo înainte de a fi tăiată panglica, șansa de a testa ceva înaintea tuturor. Evident că am distribuit ce era de distribuit. Norocul, de data asta, n-a fost de partea mea, deci n-am primit eu invitația la evenimentul de deschidere. No biggie, tho. Oricum știam că, invitată sau nu, aveam să trec pragul noii cafenele 😀 .

Pentru că mă așteptam să fie nebunie în primele zile după deschidere (și am avut dreptate, că am avut drum prin zonă și era adesea plin la cafenea), m-am abținut să merg la început, am lăsat haosul să se domolească și mi-am făcut drum pe acolo abia săptămâna asta. Și am gândit-o foarte bine, că am găsit masă liberă și am stat lejer cu prietena mea la un ceai. E foarte mișto totul. Cam asta e opinia. Începând cu personalul prietenos (rar lucru în ziua de azi) și produse bune, până la atmosfera generală și design-ul interior. Târziu am văzut că au măsuțe cu scaune și la etaj, dar am eu timp să testez cum se vede și de acolo.

Juba Cafe Targoviste ceai fructe de padure

Ce am încercat până acum? Am fost de două ori, prima oară am luat un cappuccino cu nuci de macadamia la pachet, în paharele alea instagramabile Juba pe care sigur le-ați văzut pe net, iar a doua oară am încercat un ceai cu fructe de pădure pe care vi-l recomand din toată inima. Citisem înainte pe net că în locația Juba se găsește și cafea de cumpărat pentru cine vrea să-ți facă acasă sau la birou, ori chiar să ofere cadou cafea premium, însă nu știam dacă vând și cutii/pachete de ceaiuri. Mi-a făcut prietena mea Roxana semn că în spatele meu erau expuse și ceaiuri pentru vânzare. Dacă nu știți ce să-mi luați de sărbători, cel cu fructe de pădure (berry… something) să știți că e The One! 😁

Mai departe… Nu știu să vă zic dacă Juba Café este brand românesc sau străin, dacă sunt mai multe astfel de cafenele în țară și pe unde anume, dar știu că în Târgoviște Juba este o locație unde găsim cafea de specialitate și de origini, iar ceaiurile sunt unele pe care le găsim doar acolo și nu-s deloc veriante clasice. Trust me, că mi-a plăcut mult cel cu fructe de pădure pe care l-am încercat și l-am căutat apoi pe net.

Am descoperit, printre altele, că Juba este un oraș în Africa, astfel că e mult posibil ca acesta să fie motivul pentru care sloganul cafenelei este “JUBA – The Origin of Coffee”. Africa, așa cum mai toți iubitorii de cafea știu, este una din regiunile în care se produce cafea ce ajunge să fie exportată în toată lumea. De altfel, Juba Café din Târgoviște spune și o poveste, având istoria cafelei pe tapet.

Mă bucur sincer de faptul că s-a deschis această cafenea și, mai ales, că e aproape de mine 😀 . Și îmi e aproape (la îndemână) chiar și în zilele nebune, când trebuie să merg la supermarket și în piață pentru legume, că 10 minute în plus cât să mă relaxez la Juba pot fi rupte din programul meu. Așa, în calitate de om care își planifică totul până în cel mai mic detaliu, 10 minute chiar sunt ok, mai ales că uneori astea pot fi singurele de relaxare dintr-o zi întreagă.

Pour les connaisseurs, cafeaua se prepară în mai multe feluri: clasic, prin espressor, dar și prin metode alternative precum V60 și Cold Brew. Există în locație chiar și un prăjitor de cafea. Personal mă mulțumesc cu cea proaspăt măcinată, pentru că așa am și la espressorul meu de acasă, dar dacă sunt printre voi persoane care o vor și proaspăt prăjită să știți că există opțiunea asta la Juba.

Juba Cafe Targoviste macadamia nuts cappuccino

Acum stau și mă gândesc, cu programul încărcat pe care îl am pentru următoarele zile, oare când o să apuc să merg acolo și să verific și spațiul de la etaj. Sunt așa o persoană curioasă atunci când e vorba de chestii de interes pentru mine încât mă pot numi singură consumatorul ideal. Păi… nu sunt? 😀

P.S.: Adresa locației este Str. Locotenent Stancu Ion, nr 2E, în incinta Cub Center (zona vizavi de facultatea de la 1 Mai).

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  29/11/2019

  Mulțumim pentru recomandare.

  • Reply

   Ioana Radu

   15/12/2019

   Cu mare drag! 😀

Leave a Reply