Adv. & Stuff

Slalom printre economii cu trotineta electrică

By | 24.06.2018 | 4 Comments

trotineta electrică

Aș fi vrut să mă ocolească febra vehiculelor electrice. Nu pentru că nu le-aș vedea cu ochi buni, ci pentru că nu prea am măsură când îmi doresc cu adevărat ceva și sparg chiar și bani pe care, de fapt, nu prea-mi permit să-i sparg. Și apoi mă uit lung o perioadă…

Dar nu prea m-a ocolit febra vehiculelor electrice. Am încercat eu să privesc în altă parte când mi-au apărut în cale copii cu hoverboards, skateboard-uri electrice și trotinete electrice, însă treptat am mai aruncat câte un ochi spre ele, priviri fugare, ca atunci când trec pe lângă laptop-uri de gaming sau magazine cu pantofi. Știu, sunt așa o combinație de geek & sparkling stilettos , o combinație de fată care sparge toți banii :)). Și acum… febra vehiculelor electrice.

Vreau trotinetă electrică.

O vreau pentru că mi se pare practică în viața de zi cu zi de la oraș, fie el oraș mic sau mare. O vreau pentru că, în ciuda permisului de conducere cat. B dobândit de curând și în ciuda faptului că-mi place să conduc autoturisme, mi-am dat seama că la bază sunt un om practic. Adică dincolo de toate atributele div pe care le aplic fiecărei zile sunt un om care funcționează după un cod de bază cât mai simplist.

Dacă e mai ieftin și mai rapid să folosesc o trotinetă electrică, de ce să nu folosesc una? Dacă discutăm în funcție de latura reală a lucrurilor, matematic vorbind achiziționarea unei trotinete electrice se justifică. Dacă discutăm funcție de segmentul uman, logic și filosofic vorbind achiziționarea tot se justifică. Deci despre ce vorbim? Că rezultatul ecuației este inevitabil același, adică pozitiv, deci spargerea banilor.

Și se merită? Ajungem la eventuala întrebare post-achiziție. Păi, na, acum depinde dacă trotineta e moft de copil, caz în care va fi folosită probabil de câteva ori și apoi aruncată într-un colț, sau dacă e moft-utilitate de adult, caz în care o folosim cel puțin cât să simțim că a meritat investiția.

Mă mai gândesc la faptul că pe MTB-ul din dotare nu pot merge cu tocuri, dar pe trotinetă da. Așa cum iau în calcul și faptul că bicicleta n-am niciodată curaj să o leg undeva, nici cu 5 lanțuri, și să intru în clădirea în care lucrez sau în orice alt loc. E frumoasă foc și mulți ar vrea cel puțin o piesă de pe ea. Dar trotineta electrică poate fi ținută sub birou, fără stres, fără risc de furt. Și… dacă o încarc de la muncă s-ar putea chiar să mă încadrez la eticheta “furăcioasă” (de energie electrică). Let’s make that our secret, shall we? 😉

În lumina asta a lucrurilor și a gândului de a sparge bani pe un vehicul electric, admit că mi-ar fi plăcut să fiu în București pe 16 iunie, când în showroom-ul evoMAG, de pe Splaiul Unirii nr. 257-259, a avut loc un eveniment prin care curioșii ca mine au putut testa trotinete electrice din oferta magazinului. E ceva să poți testa înainte de a face o achiziție, să știi exact dacă ți se potrivește sau nu acel produs.

Pe tine te tentează o astfel de investiție?

4 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  24/06/2018

  Eu sunt din Bucuresti, sunt client evomag si tot nu am stiut de eveniment. Chiar mi-as fi dorit sa fi aflat la timp pentru ca sotul meu isi doreste o trotineta electrica si el e grasan, la fel ca mine, si nu stie daca se gaseste asa ceva si pentru el sau nu, daca ar putea merge cu ea sau nu, etc. Era cel mai bun prilej sa afle raspuns la intrebarile astea. Poate vor mai face astfel de evenimente, ca doar e vorba de niste produse care sunt in plin avant.

  • Reply

   Ioana Radu

   25/06/2018

   Poti sa le trimiti celor de la evomag un mesaj sa-i intrebi daca planuiesc un event similar in viitorul apropiat. Poate e cu noroc :D.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  25/06/2018

  sa stii ca eu sunt dependenta de masina, o iubesc cu viata mea, dar tinand cont ca benzina asta cam face figuri si se umfla-n pene pana nu mai poate… de ce sa mint, mi-ar placea si o astfel de trotineta!

  • Reply

   Ioana Radu

   25/06/2018

   Da, nu zici rau, mai e si chestia asta cu pretul combustibilului.

Leave a Reply