Diverse

Soare, ploaie, ninsoare… încălțămintea rezistă

By | 15.04.2018 | 5 Comments

Oricât de mult m-am schimbat de-a lungul anilor, îmi dau seama că am totuși o constantă în viața mea. Dincolo de toate job-urile pe care le-am avut, de cursurile pe care le-am tot făcut de plăcere în ultima vreme, de banii pe care i-am avut sau nu în buzunar și indiferent de cum s-a schimbat percepția mea asupra lucrurilor, oamenilor și vieții în general, am o constantă în viața mea. Una vizibilă, de necontestat. O să sune banal, dar e vorba de încălțămintea sport. Reporter de teren? Încălțăminte sport. Realizator emisiune și crainic de știri? Încălțăminte sport. Bartender? Încălțăminte sport, ofc. Om de marketing? Încălțăminte sport. SEO player? Încălțăminte sport.

Ca să se înțeleagă mai bine relația mea cu încălțămintea sport, hai să menționez și faptul că e alegerea mea chiar și pentru zilele ploioase și cele în care zăpada-i mai sus de gleznă. Măi fetițo, te uzi la picioare și răcești. Îmi savurez eugenia sub privirile celor care mă judecă și apoi răspund printr-un singur cuvânt – goretex. Și continui să mușc cu drag din restul de eugenie. Când zic încălțăminte sport nu mă refer la opinci în care toamna și iarna să se ude șosetele, sănătatea și sufletul meu, ci am în minte bătrânii mei Adidas NEO Raleigh Mid-cut și noua pereche de Terrex Swift R GTX. Ar mai fi alte câteva mențiuni, dar cam dau cu stângu’ în dreptu’ și îi julesc (și admit că mă doare sufletul când se-ntâmplă asta).

Uite o parte din viața alături de NEO:

Adidas NEO - fall and winter

Adidas NEO - my long ride buddies

Adidas NEO

Îi am cam de 7 ani și arată aproape la fel ca la început. Mici zgârieturi pe ici, pe colo, în rest au rezistat admirabil. Wanna know a secret? Sunt de la raionul cu încălțăminte și îmbrăcăminte bărbați 😀 (motiv pentru care sunt un pic mari de mine). Totodată, nu-i singura mea pereche de încălțăminte sport cumpărată din zona cu produse pentru sexul opus, mai am niște Nike-uri de la raionul pentru copii (băieți).

Cel mai nou crush al meu se numește Adidas Originals EQT Support RF. Este un model unisex și-i al naibii de badass. Totodată, e un pic cam greu de găsit. În urmă cu vreo săptămână am căutat frumușeii ăștia prin tot mall-ul AFI și n-am reușit să-i găsesc decât într-un singur magazin, unde erau disponibili în două variante de culori care nu prezintă interes pentru mine (roșu închis și verzui). Iar pe net sunt disponibili la Answear pe alb, cât și în două variante de negru (1 și 2). Din punctul meu de vedere cei albi sunt cei mai grozavi, dar nici varianta pe negru nu-i de trecut cu vederea. Înclin totuși balanța mai mult către alb. Portofelul nu-l înclin deocamdată, că am niște intervenții stomatologice mai delicate și costisitoare în perioada asta (de câteva luni chiar), dar sper totuși ca Adidas Originals EQT Support RF să fie ai mei într-o zi. La băieți există și pe alte combinații de culori, chiar dacă modelul e același. Că, nah, am zis deja mai sus că e un model unisex :D.

După toate astea, se poate spune că stilul vestimentar care mă reprezintă este cel sport. Deși am încercat să-l fentez de câteva ori, am ajuns la concluzia că o agitată ca mine o fată activă ca mine are nevoie de încălțăminte pe măsură 😀 .

5 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  15/04/2018

  Nu esti singura fata care isi cumpara de incaltat de la raionul pentru barbati, sa stii. Si mie se intampla de multe ori sa imi placa mai mult modelele de pantofi sport pentru sexul opus si ma enervez foarte tare cand la unele nu mai gasesc masura 39. Asta e discriminare, zau! Si adidasii pe care ii port acum tot de la raftul pentru barbati i-am luat. ce m-a enervat a fost ca vanzatoarea mi-a atras atentia ca nu-s de dama. Cred ca am fata de femeie de la tara…

  • Reply

   Ioana Radu

   19/04/2018

   Nah, stai liniștită, că și mie mi s-a atras de câteva ori atenția că am adidași de băieți. E doar modul oamenilor de a semnaliza că nu știu să-și vadă de pătrățica lor :D.

 • Reply

  Toma Tantica

  16/04/2018

  Asta da încălțăminte. N-ar fi rău sa-mi iau si eu un model aparut mai de curand, ca am numai old school in colectie :D.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  16/04/2018

  am si eu o pereche de neo exact ca ai tai, doar ca-n negru, albastru si portocaliu. sunt adidasii mei preferati ever! si tot de la barbati i-am luat! musai mi-as mai lua minim 3 perechi in diferite combinatii de culori, asa mult ii iubesc! sper sa tina mult si bine!

  • Reply

   Ioana Radu

   19/04/2018

   Te înțeleg perfect, că încă îmi fug ochii după modelul ăsta deși am perechea asta de atâția ani. Adică trebuia să mă plictisesc de ei până acum, dar nu s-a întâmplat :D.

Leave a Reply