Women's World

Soft-ul care te ajută să faci cumpărături ► căutarea folosind imagini pe www.glami.ro

By | 26.07.2020 | 2 Comments

Niște oameni deștepți, cărora le mulțumesc, au inventat un software pentru shopping, un program care să ne ușureze căutările atunci când știm cât de cât ce vrem. Soft-ul se bazează pe căutarea cu ajutorul imaginilor. De exemplu, dacă văd la cineva pe facebook un outfit care îmi place, format din pantaloni albi, bluză roșie cu bretele și cardigan gri, introduc acea poză în program și îmi oferă rezultate pentru fiecare tip de produs în parte – adică îmi arată zeci de magazine în care găsesc pantaloni albi, zeci de magazine în care găsesc bluze roșii cu bretele și zeci de magazine în care găsesc gardigane gri. Plus imagini cu produsele respective și link direct către ele, ca să ajung rapid acolo unde mă interesează. Software-ul poate fi folosit pe platforma www.glami.ro și e super ușor de utilizat.

Da, l-am testat deja! 😀 Că nu riscam să recomand ceva ce n-am încercat. L-am testat cu mai multe outfit-uri și am fost surprinsă de atenția la detalii. De exemplu am luat outfit-ul acesta casual de pe pinterest:

outfit casual pinterest

Am intrat pe Glami.ro, iar în bara de search/căutare există o iconiță mică (aparat foto). Click pe ea și am încărcat poza găsită pe pinterest. Am primit următoarele rezultate:

glami cautare outfit folosind imagini

În primul rând, în partea de sus se observă că soft-ul a identificat fiecare piesă din imagine (cardigan, jeans, rucsac, încălțăminte, curea). Apoi putem da click pe fiecare dintre acestea și ne arată opțiunile de cumpărare cu tot cu produse similare (de exemplu la rucsac negru îmi arată și gentuțe mici negre).

În al doilea rând, sortarea produselor se poate face după favorite (setare standard/default), dar și după preț (“cele mai ieftine” sau “cele mai scumpe”) și în funcție de cât de recent sunt apărute produsele online (“cele mai noi”).

Nicicând n-a fost mai ușor să găsim anumite piese care ne plac dintr-un outfit văzut într-o poză, fie ea poză de pe pinterest, de pe facebook sau de pe instagram.

În prezent, pe www.glami.ro, fanii cumpărăturilor online pot găsi peste 730.000 de produse de la peste 13.000 de mărci. Și chiar dacă motorul de căutare online de modă are o mulțime de filtre care să ne ușureze căutarea acelei genți perfecte sau a acelei perechi de pantofi sport comozi sau a acelei rochii de vară fluide, nu există nimic similar cu satisfacția de a folosi pe deplin funcția de căutare prin intermediul imaginilor. Și veți vedea de ce în primul și în primul rând testând-o!

Eu am testat-o pentru prima oară împreună cu prietena mea Alexandra, de la revista Flawless.ro, și am descoperit mai multe avantaje:

• Mai puține produse afișate, mai puțină oboseală la cumpărături! Haideți să recunoaștem că, în ciuda faptului că ne bucurăm de opțiunile complete ale navigării online, de filtre și modalități de sortare pentru a vedea ofertele magazinelor online, uneori mai puține produse din care să alegem este, de fapt, mai multă… satisfacție la shopping;

• Mai puțin stres în privința produselor din wishlist. Să o recunoaștem: unul dintre motivele principale pentru plasarea unui produs în lista de dorințe, în afară de așteptarea ca acesta să intre la reduceri, este că dorim să ne asigurăm că acesta se potrivește cu acea imagine din mintea noastră, formată adesea pe baza unei imagini a vedetei pe care am văzut-o că poartă articole de modă sau accesorii similare. Ei bine, nu mai avem griji în privința asta!

• Putem achiziționa online ceea ce am văzut în magazin și putem descoperi noi mărci în acest proces. Am testat căutarea vizuală pe www.glami.ro mai întâi prin încărcarea unei fotografii făcute într-o cabină de probă dintr-un magazin fizic (o poză mai veche, dar știm cu toții că trendurile în modă revin). Pe baza brandului inițial, căruia îi aparținea produsul căutat, am găsit instantaneu recomandări similare pentru produse de la alte mărci.

• Obținem recomandări de modă personalizate, practic un stilist personal cu recomandări potrivite pentru nevoile și dorințele noastre. Și toate acestea rămân ca un punct de reper pentru căutările viitoare pe GLAMI.ro, întrucât toată ideea din spatele acestei destinații de modă online este că shopping-ul este despre tine și despre ce cauți tu – practic, un feed personalizat de cumpărături.

Câteva alte recomandări pentru a vă asigura că profitați la maximum de experiența de căutare folosind imagini pe www.glami.ro:
– încărcați o poză de bună calitate dacă utilizați căutarea folosind fotografii de pe telefonul mobil;

– dacă este posibil, încărcați o imagine întreagă, din cap până în picioare, din care puteți alege orice produs vă interesează în mod special;

– aveți grijă să nu decupați detaliile produsului din capturile de ecran pe care le încărcați de pe desktop, dacă alegeți să utilizați căutarea folosind fotografii de pe laptop;

– nu încărcați imagini cu filtre aplicate, întrucât redarea produselor similare de pe www.glami.ro va fi influențată, în special în ceea ce privește nuanțele de culoare;

– atunci când utilizați o poză/captură a unui produs pe care l-ați găsit într-un magazin fizic, folosiți o imagine în care apăreți purtând acel produs sau în care produsul se vede integral;

– rugați un prieten să vă facă o poză și evitați selfie-urile sau alte încadrări, cum ar fi să fotografiați produsul de sus sau de jos.

Sper să vă bucurați pe deplin de cumpărături în această vară folosind funcția de căutare prin imagini de pe www.glami.ro și… dați-mi de știre ce produse ați găsit și ați ales! 😀

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  26/07/2020

  Mulțumim pentru recomandare.

 • Reply

  Gabriela

  27/07/2020

  Foarte bun soft-ul, multumesc mult pentru recomandare!

Leave a Reply