Șosete colorate pentru zile negre

Îmi vin uneori în minte anumite fragmente de conversații din trecut. Una dintre acestea e legată de liceu și faptul că am avut un cadru didactic care ne spunea într-una din ore că oamenii se îmbracă mereu în funcție de starea de spirit, că ne putem ghida în funcție de acest aspect atunci când ne confruntăm cu ei, că vom ști astfel să fim mai atenți în alegerea cuvintelor dacă interlocutorul poartă negru ori mai relaxați și jucăuși în discuție dacă cel cu care conversăm are o ținută colorată. Și-mi amintesc cât se poate de clar că am contrazis această teorie, știindu-mă pe mine din acel prezent, argumentând că eu port mereu negru prin prisma apartenenței la un grup (ascultam mult rock pe atunci), prin urmare acest fapt nu mă face o victimă, ci chiar știu de glumă, iar oamenii pot fi relaxați în preajma mea. Am mai adăugat că am vreo două haine colorate pe care, culmea, le port fix în zilele în care nu e deloc soare pe strada mea. Lucrurile acestea, cred eu, se aplică și în prezent și sunt valabile pentru mulți mulți oameni, nu doar pentru mine. Folosim oarecum culorile în favoarea noastră. Ca un fel de terapie cromatică pentru zile negre. Fie că e vorba de șosete colorate de damă ori de o cravată cu imprimeu sarcastic, ne folosim de culori și forme pentru a combate o parte din elementele negative ale unei zile.

Desigur, o pereche de șosete colorate nu mă va ajuta să îmi transform ziua dintr-una groaznică într-una de vis. Admit, poate că sunt zile atât de crunte încât terapia cromatică dă greș de-mi vine să scot șosetele, să le fac ghem și să arunc cu ele în capul cuiva. Nu că ar durea. Poate doar dacă strecor și vreo piatră. Uite, m-am agitat un pic gândindu-mă la zilele alea cu adevărat vulcanice…

Dar merită încercată varianta asta din când în când. Nu vorbim de terapie cu gadget-uri pe care nu ni le permitem ori prăjituri și alte produse menite să acționeze la nivel hormonal, ci vorbim de niște șosete. Șosete colorate sau cu imprimeuri simpatice, amuzante ori ironice. Cum ți-ar fi ziua dacă ai purta niște șosete de damă cu lăbuțe de pisică? Sau o pereche de șosete colorate cu brioșe? Sau poate unele cu semne obscene? Știu, uneori îmi lipsește o doagă, dar zău că aș râde dacă m-aș uita la șosetele cu middle finger de fiecare dată când m-ar călca cineva pe bătături.

De aceea recomand să testați și voi varianta asta de relaxare a măcar 2% din nervii unei zile de coșmar. Pentru mine Târgoviștea nu are șosete colorate cu imprimeuri care să-mi placă. Dar am găsit niște șosete online care sunt în grafic din punct de vedere al așteptărilor mele. Mă pregătesc să comand cele două seturi din imaginea de mai jos, cele cu buline și cu pisicuțe de la Kalapod.ro. După ce primesc coletul o să pun aici un update cu poza cu ele ;) .

sosete colorate cu buline si pisicute

UPDATE: Au sosit deja minunățiile de șosete comandate de pe site-ul Kalapod.ro ♥

sosete colorate cu buline sosete pisici kalapod

sosete pisici kalapod

4 comments on “Șosete colorate pentru zile negre”

 1. a zis cineva sosete colorate? Eu am. La 33 de ani, sertarul meu este plin de sosete cu inimioare, linii, bulinute sau patratele, de toate culorile. Cel mai tare il dispera pe al meu aia cu inimioare. So what? Eu ii port cu drag si veselie. Cum se rup unii, mai cumpar 2 perechi sa nu cumva sa raman fara :D

 2. Emma says:

  Majoritatea hainelor mele sunt negre si tind spre gotic,dar din sertarul cu sosete se revarsa un curcubeu:)))
  Toate culorile si toate pisicile si albinutele si chiar cartofii prajiti de la McDonald’s cu tot cu punga lor cea rosie acolo se afla:))
  Mereu starnesc rasete cand tre’ sa ma descalt, pentru ca din bocancul de 2 kg rasare o pisicuta mov sau un cap de purcelus roz… Terapie cu ciorapi=))

  1. Ioana Radu says:

   Deja te iubesc la cat de multe chestii avem in comun! ^_^

   1. Emma says:

    ooookay,deja ziua mea a devenit frumoasa in ciuda frigului si ploii de aici.
    Te imbratisez!!
    Love back <3 <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>