Diverse

Speakeri care mi-au plăcut @ Webstock 2016

By | 09.10.2016 | 19 Comments

Ce-ar fi acest eveniment fără ei? Serios vorbind. Ce-ar fi Webstock fără speakerii care ne inspiră şi care ne învaţă cum să facem primii paşi în ceea ce priveşte un anumit segment (vlogging, de exemplu) şi totodată cum să excelăm făcând în continuare ceea ce am început? Webstock-ul în sine este un amalgam de detalii, amalgam care reuşeşte să mă cucerească mai mult cu fiecare ediţie pe care o prind.

Însă, revenind la tema pe care vreau să o tratez azi, adică speakerii care m-au impresionat, menţionez că voi face asta în mod subiectiv. Să nu cumva să existe dubii în privinţa asta. De exemplu nu mă pot pronunţa în cazul speakerilor de la panelurile la care nu am fost prezentă. Chiar dacă în a doua parte a zilei aş fi vrut să fiu în două săli diferite, fără să pierd nici măcar un minut din prezentările şi discuţiile aferente fiecărui panel, lucrul acesta n-a fost posibil. Din acest motiv mă rezum doar la cei pe care i-am ascultat şi care m-au impresionat peste medie.

*nu voi numerota speakerii, pentru că nu vreau să existe ideea de top

Zoso (Vali Petcu de la Zoso.ro)

Îi urmăresc blogul din când în când, asta întâmplându-se de mai mult de 6 ani, şi cred că-i singurul pe care îl mai citesc din perioada respectivă. Restul ori n-au fost suficient de buni, ori au abandonat online-ul. Mi-a plăcut întotdeauna stilul lui Zoso, fără mâţe şi figuri, şi îmi amintesc că de la el am învăţat un lucru esenţial când abia mă mutasem pe hosting privat – să nu mai urc pe blog fotografiile la dimensiune originală, având 3 sau 4 MB fiecare, pentru că la început poate nu se simte, dar în timp hostingul se va umple şi va fi nevoie să fac update la pachet destul de des. Plus, desigur, faptul că o pagină cu 3 sau 10 fotografii de 3 MB fiecare se va încărca foarte greu, ceea ce nu-i deloc ok. Timpul de încărcare al unei pagini e o chestie de bază pentru un blog care se vrea a fi bun. Şi uite aşa m-am abătut de la subiect…

Mi-a plăcut de el la Webstock. La ediţia de anul trecut l-am cunoscut pentru prima oară şi am descoperit un Vali Petcu mult mai prietenos decât în mediul online. Şi mai frumuşel, de altfel. Anul acesta m-am bucurat că a fost unul dintre speakeri. Pe el şi pe Costin Cocioabă mi-am dorit cel mai mult să-i ascult.

zoso-vali-petcu

↑ Vali Petcu (Zoso). Fotografie realizată de Freya Productions.

Luiza Daneliuc (Smart Tax Advisors)

Luiza a fost… visul oricărui blogger care îşi doreşte să opteze pentru o formă de organizare (PFA sau SRL) în ceea ce priveşte veniturile obţinute din publicitatea online. Sincer, informaţiile pe care le-a prezentat nu le-am fi primit niciodată pe ochi frumoşi, cu atât mai mult să avem posibilitatea de a pune şi întrebări în legătură cu informaţiile pe care ni le-a furnizat. A fost bombardată cu întrebări la finalul prezentării. Mă bucur că am fost prezentă la acest panel şi mă bucur că Luiza Daneliuc a fost aleasă pentru segmentul acesta de prezentare. Am discutat puţin cu ea şi la pauză şi am descoperit un om extraordinar. Este o persoană caldă, însă în acelaşi timp profi. O combinaţie bună, rar întâlnită.

luiza-daneliuc

↑ Luiza Daneliuc. Fotografie realizată de Freya Productions.

Costin Cocioabă (costin.ro)

Zoso şi Costin Cocioabă sunt cei doi speakeri pe care abia aşteptam să-i ascult la Webstock. Pe Costin l-am descoperit anul trecut în mediul online şi am o părere foarte bună despre el. De ceva vreme s-a apucat şi de vlogging şi l-am urmărit constant. Chiar dacă nu am reuşit să văd toate episoadele, pe cele pe care le-am prins le-am vizionat cu mare interes. Ce consider eu că e atât de special la el? Faptul că este un om respectabil şi cu bun simţ, că nu a simţit nevoia să apeleze la diverse artificii în goana după abonaţi pentru canalul de youtube (unde postează vlogurile aproape în fiecare zi). Are un stil admirabil, având genul de vlog pe care sper să reuşesc să-l pun în practică în curând. Elegant, dar relaxat. Decent, dar interesant. Fresh şi, mai ales, fără răutăţi şi chestii negative. Costin Cocioabă e un mix bun.

costin-cocioaba-foto-webstock

↑ Costin Cocioabă. Fotografie realizată de Freya Productions.

Laura Muşuroaea (lauramusuroaea.com)

Cu ruşine admit că n-o ştiam pe Laura. Am cunoscut-o la secţiunea de vlogging, aflând că îşi desfăşoară activitatea din mediul online pe nişa Fashion&Beauty. M-a cucerit în momentul în care a afirmat că nu e de acord cu faptul că femeile trebuie să fie doar frumoase, doar să ştie să se îmbrace şi să se machieze, ci trebuie să se dezvolte şi ca persoane. Practic o femeie frumoasă şi cu stil, dacă nu are ceva materie cenuşie, nu prea e o femeie frumoasă. Vraja se termină când deschide gura. Something like that. Bine, Laura s-a exprimat cu alte cuvinte, însă esenţa mesajului a fost aceasta, fapt pentru care m-a cucerit şi m-a determinat să o caut online. Astfel am descoperit un om interesant, dincolo de faptul că este o prezenţă atrăgătoare.

laura-musuroaea

↑ Laura Muşuroaea. Fotografie realizată de Freya Productions.

Paula Herlo (paulaherlo.ro)

Eu nu ştiu pe ce planetă am trăit de n-am ştiut până acum de Paula Herlo, cu atât mai mult cu cât am lucrat vreo 2 ani în televiziune. Ar trebui să-mi fie ruşine că n-am ştiut de un astfel de jurnalist, un om atât de valoros. A făcut nişte campanii cu care a reuşit să schimbe câteva aspecte politice în bine. „Câteva” aspecte atât de importante încât a salvat vieţi, fapt care se întâmplă în continuare. M-a emoţionat prezentarea ei. M-a făcut să privesc lucrurile un pic altfel. Noi chiar avem puterea de a schimba România în bine. Puţin câte puţin, puţin câte puţin… Dacă avem viziune şi suficientă dragoste, putem muta munţii din loc. Chiar şi munţii care ne conduc ţara. Totul stă în a ne dori suficient de mult şi a face ceva în acest sens. Paula Herlo a reuşit să mă inspire să fac anumite schimbări. A menţionat, printre altele, că „Noi toţi putem rescrie lumea în care trăim”.

paula-herlo-photo-by-alin-popescu

↑ Paula Herlo. Fotografie realizată de Alin Popescu.

Marian Godină (mariangodina.ro)

Godină nu cred că are nevoie de introduceri. Toată lumea ştie deja că el este poliţistul din Braşov care a avut suficient curaj încât să se lupte cu sistemul corupt de la noi. Îl ştiam vag din online. Îi citisem mai de mult nişte postări de pe pagina de facebook, în perioada în care nu se lăsase mituit/intimidat de fosta directoare a Crucii Roşii Braşov. Mi se păruse curajos din partea lui, faptul că risca să îşi piardă locul de muncă din cauza modului în care funcţionează lucrurile la noi în ţară. Schiţasem oarecum o imagine a lui, deşi îl ştiam doar din online şi îi cumpărasem cartea fix în perioada în care a fost lansată, şi m-am gândit de câteva ori că e doar un poliţist cu suficient tupeu să iasă în faţă.

M-am înşelat. Am realizat asta când l-am cunoscut la Webstock. Nu e deloc poliţistul tipic. E jumătate poliţist şi jumătate cetăţean care nu e dispus să închidă ochii atunci când e deranjat de ceva. Şi are ceva atât de uman, plus o sinceritate debordantă şi un generos simţ al umorului încât e greu să nu-l îndrăgeşti ca om. Când a fost întrebat care a fost momentul în care a realizat că ceea ce scrie pe facebook are impact asupra oamenilor, răspunsul lui a fost ceva de genul „În momentul în care am văzut că postările mele primesc mai multe like-uri decât pozele fetelor rezemate de teracotă”. Ne-a făcut să ne simţim bine pe tot parcursul celor câteva minute în care a fost intervievat în faţa sutelor de oameni prezenţi la Webstock. Mi s-a părut a fi un om sincer. A venit la eveniment însoţit de prietena lui, Georgiana, pe care am cunoscut-o când se pregăteau să plece. O prezenţă la fel de interesantă ca el.

marian-godina

↑ Marian Godină. Fotografie realizată de Freya Productions

Sorin Onişor (sorinonisor.ro)

Am văzut la el ceva ce nu văd la oamenii din jurul meu. Ori trăiesc într-un mediu vitreg, ori el chiar e un om cum rar întâlnim. S-a reinventat şi, dincolo de munca depusă în acest proces, a rămas om. A luat-o efectiv de la zero. Poate că a avut şi el temerile lui, ca orice om care porneşte de la zero în ţara noastră. Ţara e frumoasă, nu mă-nţelegeţi greşit, dar piedici sunt multe. Însă a reuşit, iar ceea ce apreciez cel mai mult la el este că nu şi-a pierdut căldura în tot procesul de creare a unui drum nou. Nu o numesc destinaţie, să nu cumva să se înţeleagă greşit că Sorin Onişor se opreşte aici. Aventura continuă! :D.

"Din multe aspecte, Romania este una dintre cele mai frumoase tari din Europa și am realizat ca pot promova frumusetile rurale prin intermediul internetului." – Sorin Onișor #webstockro

Posted by Webstock on Friday, September 30, 2016

Howard Dell

N-am cunoscut până acum niciun om ca Howard Dell. Am auzit vag de oameni ca el, dar în cele mai sumbre perioade pe care le-am traversat am crezut că oamenii de acest gen sunt un mit, o poveste frumoasă de adormit adulţii care nu pot închide ochii din cauza grijilor şi care au nevoie de un model pentru a merge în continuare mai departe… Ei bine, Howard Dell nu este un mit sau o poveste, ci e cât se poate de plin de viaţă. Omul acesta are mai multă viaţă în el decât am avut vreodată mulţi dintre noi. Am învăţat de la Howard că putem face multe lucruri pe acest Pământ, iar frica este doar o iluzie care stă între noi şi bucuria de a ne împlini dorinţele.

howard-dell-photo-by-adrian-stamate-rophotomusic

↑ Howard Dell. Fotografie realizată de Adrian Stamate – RoPhotoMusic.

Ediţia a IX-a a celui mai important eveniment de social media din România, adică Webstock, m-a inspirat să trec peste temerile pe care le am, să prind curaj să fac lucrurile pe care mi le doresc şi să aduc totodată o schimbare în bine în vieţile oamenilor din jurul meu (offline şi online deopotrivă). Am prins curaj să mă apuc de vlogging, lucru la care mă gândeam de mai bine de un an, iar prin intermediul acestuia îmi doresc să aduc bucurie în sufletele oamenilor şi să fiu totodată îmbrăţişarea de care au de multe ori nevoie. Există prea multă ură în România şi în lume şi sunt dispusă să încerc să lupt împotriva curentului. Mi se pare greu, dar sunt datoare faţă de mine să încerc. O dată, de două ori, de o sută de ori. Am prins curaj prin intermediul speakerilor de la Webstock şi sper să transform curajul în ceva bun. Bun nu pentru mine, ci pentru noi! ♥

Meet me!
Facebook: https://www.facebook.com/terraioana
Instagram: https://www.instagram.com/terraioana/
YouTube: https://www.youtube.com/user/ioanaKevlar

19 Comments

 • Reply

  Marius

  09/10/2016

  Era cât pe ce să ajung și eu la eveniment, dar cred că știi instabilitatea domeniului în care lucrăm.
  Partea dedicată a blogging-ului am văzut-o online, inclusiv Luiza și emoțiile ei 🙂

  Costin nu știam că a fost și el la microfon, zona de vlog nu mi s-a părut wow și-am închis live-ul. De urmărit, pe vlog, îl urmăresc de ceva timp ca și pe Alexandru Negrea. E altceva față de ce e pe piață sau… față de premianții evenimentului.

  • Reply

   Ioana Radu

   09/10/2016

   Într-adevăr, Costin e altceva. Are decenţa aia pe care n-o găsim la prea mulţi vloggeri, tocmai de asta îmi place. Ştiu că de multe ori cuvintele mele sună de parcă aş fi fana lui, dar e de fapt doar apreciere la un nivel greu de egalat în România, pe partea de vlogging. Mi se pare mare lucru să nu te dezbraci, să nu faci circ şi, cu toate astea, să-i ţii lângă youtube pe cei care te urmăresc. Am văzut şi vreo două clipuri care-i aparţin lui Alexandru Negrea. Şi el mi-a plăcut mult. Face parte din aceeaşi categorie cu Costin.

 • Reply

  Costin

  09/10/2016

  Oh, mulțumesc. 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   09/10/2016

   Cu mare drag! 🙂

 • Reply

  Amy

  10/10/2016

  Nu am ajuns la eveniment si regret! Pe zoso l-am cunoscut la prima intalnire a blogosferei, asa cum se numea atunci. Sper sa ne vedem la urmatoarea intalnire!

  • Reply

   Ioana Radu

   10/10/2016

   Abia aştept următoarea ediţie! Ţinem legătura şi poate ne vedem pe acolo.

 • Reply

  Luiza Daneliuc

  10/10/2016

  Ioana, ce surpriza frumoasa mi-ai facut cu acest articol! Iti multumesc foarte mult pentru tot ce ai scris in el, ma bucur ca in ciuda emotiilor, am reusit sa transmit informatia.
  Ma bucur tare ca ne-am cunoscut si sper sa tinem legatura. Succes in activitatea ta! 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   10/10/2016

   Multumesc din suflet, atat pentru informatii, cat si pentru gandurile bune! Imi pare rau ca nu mi-a trecut prin minte sa facem si o poza impreuna, dar poate ne vedem si anul viitor. Sa auzim numai de bine! & Long live Smart Tax Advisors! 😀

 • Reply

  Amy

  10/10/2016

  Eu cred ca la noi in tara sunt apreciate prea multe persoane care n-au nimic de spus. 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   10/10/2016

   Cred ca e vorba de majoritate si de aceea sunt arhicunoscute persoane a caror conduita nu-i tocmai de urmat. Insa sunt si multi oameni valorosi la noi in tara. Poate ne vedem anul viitor la Webstock! Cred ca va veni si Teodora :D.

   • Reply

    Amy

    10/10/2016

    Sincer, nu-mi doresc sa-i ascult pe Zoso si pe nenea asta, imitatie de Casey Neistat. 😀 Daca se va schimba ceva pe viitor, cu drag, insa daca personajele vor fi aceleasi, consider ca n-am ce sa invat de la ele, no offence, e doar parerea mea! 😀

    • Reply

     Ioana Radu

     10/10/2016

     Casey Neistat nu îmi place nici mie. Deşi, admit, am văzut doar vreo 4 episoade. Cât despre Zoso, nu-i obligatoriu să-ţi placă stilul lui, însă chiar ştie multe despre blogging şi mediul online în general. Mie mi-au prins bine multe dintre sfaturile lui. 😀

   • Reply

    Teodora

    11/10/2016

    Vine si Teodora :)))) De data asta am primit de la my better half rezumat la doua prezentari si nu pot sa spun ca mi-a dat lumea peste cap cu informatiile pe care mi le-a spus. Le stiam deja de la alte conferinte sau de pe siteuri din afara. Dar cred ca e foarte util pentru networking 😀 Ioana, Amy, shall we network? 🙂

    • Reply

     Ioana Radu

     11/10/2016

     Intr-un fel cam facem asta deja ^_^
     Cat despre informatiile de la eveniment, e firesc sa nu fie toate de ultim moment. Ei incearca sa ne invete pe noi, cei cu experienta, cum sa ne dezvoltam, insa incearca totodata si sa-i invete anumite strategii pe cei care sunt la inceput de drum.

 • Reply

  Amy

  10/10/2016

  Nu nu, ai inteles gresit! Mie-mi place Casey, il urmaresc zilnic, dar nu-mi plac imitatiile de Casey, adica nenea asta, Costin, Mariciu si altii care incearca, dar nu reusesc sa-l copieze si sa se ridice la nivelul lui. Cat despre Zoso, ma abtin sa comentez. 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   10/10/2016

   Vlogging-ul e în plin proces de dezvoltare. Sunt convinsă că nici Casey n-a fost la început aşa cum este acum, că experienţa necesită timp. Cât despre Costin şi Mariciu, sunt stiluri diferite. Nu simt la Costin că ar copia pe cineva. Vlogging-ul, în sine, presupune nişte tehnici (care-s oarecum standard). Mulţi le aplică, însă în stilul personal. Aşa cum o voi face şi eu în curând. Zilele trecute am postat două chestii pe YouTube. Piedica cea mai mare în România este că procentul de hate pentru vloggeri este foarte mare, comparativ cu situaţia din străinătate. Sper să reuşesc să fac ceva şi să nu renunţ din cauza acestei probleme. S-a discutat inclusiv la webstock pe baza ei. Poate mă vei susţine pe mine, who knows 😀

   • Reply

    Amy

    10/10/2016

    Eu sunt total de acord in momentul in care ideile vine de la tine si nu de la altii. Este suficient sa te uiti la Costin (2-3 vloguri) si sa observi cat de mult se straduieste sa faca fix aceleasi lucruri ca si Casey (lasa camera pe strada si filmeaza cum incarca bagajele in masina, etc). Eu una nu-s haiterita, dar nu-mi plac imitatiile proaste. 🙂

    • Reply

     Ioana Radu

     10/10/2016

     Am inteles ce zici. Tocmai de aceea spuneam ca sunt niste tehnici standard, asa cum este si cea cu lasatul camerei in diferite locuri. Uite, eu cata vreme am lucrat in televiziune am invatat multe chestii despre video, inclusiv tipuri de incadrari si de filmat. Ar fi imposibil sa existe atatea strategii de filmat incat fiecare vlogger sa nu faca ce face alt vlogger. Imposibil. Plus ca inainte de Casey au fost multi alti oameni care au folosit strategia aia. Nu e ca si cum i-ar fi copiat pe toti, ci doar foloseste o tehnica ce exista de multa vreme. 😀

     • Amy

      11/10/2016

      Nop, aici chiar te contrazic. In vlogg-urile lor nu exista nimic original..n-au imaginatie si le convine mai mult sa ia de-a gata, mizand pe faptul ca nu multi oameni urmaresc alte persoane din afara, pacalindu-i ca ceea ce fac vine de la ei. In fine, fiecare cu ideile ei/lui. 😀

Leave a Reply