Spoturi LED – Unde? De ce? De la cine?

Se mai poartă sau nu se mai poartă spoturile când vine vorba de amenajarea spaţiului interior? Am tot văzut întrebarea aceasta pe internet, iar răspunsul este undeva la mijloc. Se poartă spoturile dacă ştii pe care să le cumperi. Adevărul este că atunci când au apărut pentru prima dată în România a fost o totală nebunie cu ele. Cei care aveau bani şi-au schimbat complet tipul de iluminat din locuinţă, chestiune valabilă atât pentru baie şi bucătărie, cât şi pentru dormitoare şi living room. Pe de altă parte, cei care nu şi-au permis pe atunci o astfel de investiţie… au încercat să facă mici update-uri locuinţei odată cu trecerea timpului, chiar dacă schimbările s-au rezumat poate la o singură cameră. Când piaţa părea saturată de astfel de produse, când oamenii aproape că aveau trase la indigo spoturile cu beculeţe de diferite culori… au apărut spoturi LED. Ei bine, când am afirmat că spoturile încă se poartă, dacă ştii pe care să le cumperi, mă refeream exact la spoturi LED.

Unde poţi monta spoturi LED?

Sau trebuia să întreb “Unde nu le poţi monta?”… Ei bine, ledurile, chiar şi sub formă de spoturi, le găsim atât în locuinţe, cât şi în saloanele de înfrumuseţare, în mall-uri, în cabinele de probă de la magazinele de fiţe şi chiar şi în reprezentanţe auto, piscine şi fântâni arteziene. Pentru că pe partea de business de obicei oamenii apelează la designeri (de interior sau exterior, după caz), în ceea ce priveşte segmentul locuinţelor simt că e necesar să menţionez unde ar putea fi montate aceste spoturi LED.

spoturi LED 2 SavElectro

Dincolo de clasicele opţiuni, de a le monta pe tavan în baie, bucătărie, dormitor, living room sau holuri, spoturile LED se potrivesc excelent la măsuţa de machiaj (e un proiect de-al meu pe care sper să-l pun în aplicare cât de curând, o măsuţă de machiaj tip birou, albă, cu oglindă mare şi multe spoturi LED; ţintesc acel stil retro), dar se potrivesc totodată la fel de bine şi la luminarea draperiei (în cazul în care aveţi şina montată în spatele unui prag din rigips, spoturile LED pot fi montate în spaţiul dintre şină şi pragul respectiv).

În ce alt loc pot fi montate spoturile LED în casă? Ce ai zice dacă pentru iluminatul băii ai avea două întrerupătoare? Unul pentru sursa principală de lumină (aplică sau orice alt obiect de iluminat preferi), iar altul pentru vreo trei spoturi LED cu lumină slabă, ori chiar unul singur. Dacă eşti genul care se trezeşte în timpul nopţii ori dacă îţi începi ziua înainte de răsăritul soarelui, sigur îţi doreşti ca lumina de la baie să nu te mai orbească în fiecare dimineaţă, nu-i aşa? Spoturile LED cu lumină slabă ar fi chiar ideale. Deşi obiectele de iluminat pe bază de LED sunt puternice în majoritatea cazurilor, există şi spoturi cu lumină mai “duioasă”, precum cele de 6W. La SavElectro.ro se găsesc mai multe modele de astfel de spoturi şi aveţi mai multe opţiuni şi în ceea ce priveşte intensitatea luminii.

De ce spoturi LED şi nu alte tipuri?

Aici e foarte simplu, iar explicaţiile sunt următoarele:
- tehnologia pe bază de LED consumă mai puţin decât becurile clasice şi chiar şi decât becurile economice;
- au o durată de viaţă mult mai mare în comporaţie cu spoturile obişnuite;
- au lumina mai clară;
- ca aspect arată mai fancy/extravagant decât spoturile obişnuite.

Dacă sunt printre voi persoane care vor să se convingă de calitatea spoturilor pe bază de LED, recomand magazinul SavElectro.ro, având garanţie 2 ani pentru toate spoturile pe care le comercializează, iar majoritatea sunt livrate direct din stoc. Totodată, se numără printre distribuitorii cu cele mai mici preţuri de pe internet în ceea ce priveşte acest tip de produse, spoturile LED. De ce au preţurile cele mai mici? Pentru că lucrează direct cu producătorul (Beghler) de câţiva ani, astfel că produsele nu au comisioane suplimentare.

spoturi LED

One comment on “Spoturi LED – Unde? De ce? De la cine?”

  1. Andra says:

    Eu una nu as renunta la spoturi, asa cum ai precizat, chiar au o durata de functionare mult mai mare, eu am atat la oglinda de la baie cat si pe hol si gasesti toate modelele posibile sa se potriveasca cu mobila. Mi se par foarte eficiente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>